بریتانیا و فرانسه به دنبال توافق بین المللی در مورد نرم افزارهای جاسوسی
به گزارش کارگروه بین الملل خبرگزاری سایبربان، وزارت خارجه بریتانیا بیان کرد که 35 کشور در کنار رهبران بزرگ فناوری، کارشناسان حقوقی و مدافعان حقوق بشر و فروشندگانی که در توسعه و فروش ابزارها و خدمات نفوذ سایبری دخیل هستند، در این کنفرانس حضور خواهند داشت.
فهرستی از فروشندگان ابزار نفوذ هنوز عمومی نشده است، اگرچه شرکت های چند ملیتی از جمله اپل، بی ای ای سیستم (BAE Systems)، گوگل و مایکروسافت تایید شده اند که در میان شرکت کنندگان حضور دارند.
این کنفرانس توسط الیور داودن، معاون نخست وزیر بریتانیا افتتاح خواهد شد و یک ابتکار بین المللی جدید به نام فرآیند پال مال که باید توسط دولت ها و مشاغل شرکت کننده امضا شود را اعلام کرد.
وزارت امور خارجه توضیح داد:
با امضای بیانیه در کنفرانس، دولتها و سایر شرکتکنندگان متعهد به انجام اقدامات مشترک در مورد این موضوع از جمله دیدار مجدد در پاریس در سال 2025 خواهند بود.
سال گذشته، آژانس اطلاعات سایبری و سیگنالهای بریتانیا (GCHQ) هشدار داد که بیش از 80 کشور در دهه گذشته نرمافزارهای جاسوسی خریداری کردهاند.
در حالی که برخی از این کشورها ابزارهای هک را برای اهداف قانونی خریداری کرده بودند، برخی دیگر از آنها برای هدف قرار دادن روزنامه نگاران، فعالان حقوق بشر، مخالفان سیاسی و مخالفان و مقامات دولتی خارجی استفاده کرده اند.
این استفاده های بحث برانگیز از این فناوری، محرک اصلی اقدامات بین المللی برای مقابله با گسترش سلاح های هسته ای است.
این نیاز در مارس گذشته در بیانیه مشترکی که توسط دولتهای استرالیا، کانادا، کاستاریکا، دانمارک، فرانسه، نیوزیلند، نروژ، سوئد، سوئیس، بریتانیا و ایالات متحده صادر شد، تاکید شد.
در بیانیه مشترک هشدار داده شده است:
استفاده نادرست از این ابزار خطرات قابل توجه و فزاینده ای را برای امنیت ملی ما از جمله برای ایمنی و امنیت پرسنل، اطلاعات و سیستم های اطلاعاتی دولت ما به همراه دارد.
این امر پس از امضای فرمان اجرایی جو بایدن مبنی بر ممنوعیت استفاده آژانس های فدرال از جاسوس افزارهای تجاری که می تواند خطرات امنیتی برای ایالات متحده ایجاد کند یا قبلاً توسط عوامل خارجی مورد سوء استفاده قرار گرفته بود، امضا شد.
این فرمان اجرایی به دنبال رسیدگی به تعداد فزاینده ای از موارد سوء استفاده از نرم افزارهای جاسوسی در خارج از کشور و همچنین گزارش هایی مبنی بر استفاده نادرست از آن برای هدف قرار دادن مقامات ایالات متحده، سیستم های دولتی و شهروندان عادی بود.
دولت بایدن قبلاً در سال 2021، شرکت ان اس او گروپ (NSO Group) را که توسط دو مقام نظامی سابق رژیم صهیونیستی تأسیس شده بود، در فهرست موجودیت خود تحریم کرد.
این شرکت با حفظ لابیهایی که هم با آژانس امنیت ملی و هم با وزارت بازرگانی داشت، به این موضوع واکنش نشان داد.
این کنفرانس سایبری در قالب اجلاس ایمنی هوش مصنوعی که بریتانیا میزبان سال گذشته بود دنبال میشود که منجر به امضای بیانیهای توسط شرکتکنندگان از جمله ایالات متحده و چین شد تا خطرات احتمالی ناشی از هوش مصنوعی را شناسایی کنند.
در حالی که مقامات بریتانیا موفقیت های این کنفرانس را تحسین کرده اند و ظاهراً به دنبال تکرار آن با کنفرانس سایبری خانه لنکستر هستند؛ هنوز مشخص نیست که این کنفرانس چه تاثیری می تواند در توسعه جهانی هوش مصنوعی داشته باشد.