بررسی آگاهی از کلاهبرداریهای آنلاین در امارات
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ شورای امنیت سایبری دولت امارات متحده عربی و تحقیقات و مشاوره ترندز (TRENDS) در پایان سومین ویرایش کنگره جهانی رسانه، یافتههای کلیدی را در مورد وضعیت کلاهبرداری در امارات در سال 2024 فاش کرد. این مطالعه با همکاری اتحادیه جهانی ضد کلاهبرداری (GASA) و «BioCatch» نشان داد که 65 درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی به توانایی خود در شناسایی اعتماد دارند. براساس دادههای نظرسنجی، 9 درصد اعلام کردند که در کلاهبرداریهای شناسایی قابل اعتماد، کمبود اعتمادبهنفس دارند..
یافتهها نشان داد که 56 درصد از جمعیت امارات حداقل یک بار در ماه تلاش برای کلاهبرداری دریافت میکنند. تنها 12 درصد از پاسخ دهندگان اظهار داشتند که به ندرت با کلاهبرداری مواجه میشوند. علاوه بر این، 20 درصد از پاسخ دهندگان گفتند که تعداد تلاشهای کلاهبرداری آنها مشابه سال گذشته (2023) است، در حالیکه 43 درصد گزارش کردند که با کلاهبرداری بیشتری مواجه شدهاند و 37 درصد نسبت به سال قبل کلاهبرداری کمتری را تجربه کردهاند.
این مطالعه تأیید کرد که اکثر شهروندان امارات از این موضوع آگاه هستند که کلاهبرداران میتوانند از هوش مصنوعی علیه آنها استفاده کنند. آگاهی از متن و تصاویر تولید شده با هوش مصنوعی بالا است، اما چتها و ویدیوهای پیچیده هوش مصنوعی کمی کمتر شناخته شده است. 50 درصد از پاسخ دهندگان معتقدند که در 12 ماه گذشته با یک کلاهبرداری هوش مصنوعی مواجه شدهاند. 30 درصد از پاسخ دهندگان نامطمئن بودند، در حالیکه 20 درصد معتقد بودند که با استفاده از هوش مصنوعی مورد کلاهبرداری قرار گرفتهاند.
این نظرسنجی که اساس مطالعه «وضعیت کلاهبرداری در سال 2024 در امارات متحده عربی» را تشکیل داد، بیش از 1964 شهروند اماراتی را بررسی کرد. از میان پاسخ دهندگان، 59 درصد دارای مدرک دانشگاهی و 24 درصد دارای مدرک تحصیلات تکمیلی هستند.
براساس مطالعه انجام شده، اکثر کلاهبرداریها از طریق اپلیکیشنهای پیامرسان فوری ارائه میشوند و واتساپ بیشترین سوءاستفاده را برای کلاهبرداران دارد. تماسهای تلفنی و پیامهای متنی/اساماس نیز رسانههای رایج برای کلاهبرداری هستند و پس از آن ایمیل در رتبه چهارم قرار دارد. جیمیل، فیسبوک، اینستاگرام و اوتلوک، 5 پلتفرم دیجیتال برتر را تکمیل میکنند که بیشتر توسط کلاهبرداران مورد سوء استفاده قرار میگیرند.
کلاهبرداریهای خرید و سرقت هویت رایجترین انواع کلاهبرداری هستند و پس از آن کلاهبرداریهای سرمایهگذاری در رتبه سوم قرار دارند. به طور متوسط، 1.77 کلاهبرداری به ازای هر قربانی گزارش شده که نشان میدهد قربانیان کلاهبرداری احتمالاً دوباره هدف قرار میگیرند. با وجود این، تنها 30 درصد از جمعیت امارات، کلاهبرداری را به مجریان قانون گزارش کردند.
نظرسنجی نشان داد که 49 درصد از کلاهبرداریها در عرض 24 ساعت پس از اولین تماس کامل میشوند. از این تعداد، 33 درصد در عرض چند دقیقه اتفاق افتاد، در حالی که 7 درصد شامل یک فریب طولانی به مدت یک سال یا بیشتر بود. علاوه بر این، 69 درصد از قربانیان خود به خود متوجه شدند که مورد کلاهبرداری قرار گرفتهاند، در حالیکه 21 درصد توسط بانکهای خود مطلع شدند. 27 درصد از پاسخ دهندگان گزارش کردند که پول خود را با میانگین ضرر 2194 دلار به دلیل کلاهبرداری از دست دادهاند.
کارتهای اعتباری و حوالههای بانکی بهترین روشهای پرداخت هستند که توسط کلاهبرداران مورد سوء استفاده قرار میگیرند. پیپال و اپلیکیشنهای متصل نیز ابزارهای محبوبی هستند که برای جمعآوری وجوه دزدیده شده استفاده میشوند. براساس این نظرسنجی، تنها 9 درصد از قربانیان توانستند به طور کامل خسارات خود را جبران کنند، در حالیکه 19 درصد تلاشی برای بازیابی وجوه خود نکردند. علاوه بر این، 57 درصد تلاش کردند اما نتوانستند پولی را پس بگیرند.
کلاهبرداری تأثیر عاطفی قابل توجهی دارد، به طوری که 59 درصد از قربانیان ناراحتی عاطفی شدید را گزارش کردهاند. در نتیجه، 62 درصد از جمعیت امارات به دلیل کلاهبرداری، اعتماد خود را به اینترنت کاهش دادند.
دلایل موفقیت کلاهبرداریها متفاوت است. 23 درصد از پاسخ دهندگان اعلام کردند که با پیشنهاد کلاهبردار فریب خوردهاند، در حالیکه 30 درصد گزارش کردند که کلاهبرداری را به موقع شناسایی نکردهاند یا دانش لازم برای تشخیص آن را نداشتهاند.
یافتههای نظرسنجی همچنین نشان داد که 32 درصد از پاسخدهندگان اقدامات احتیاطی مانند بررسی آدرس ایمیل و وبسایتها را برای تعیین مشروعیت آنها انجام میدهند. علاوه بر این، 30 درصد از پاسخ دهندگان تجربیات کلاهبرداری خود را با خانواده و دوستان به اشتراک میگذارند.
با این حال، 18 درصد از پاسخ دهندگان اعتراف کردند که نمیدانند کجا یک کلاهبرداری را گزارش کنند. دلایل دیگر برای گزارش ندادن عبارتند از : باور به اینکه فرآیند بسیار پیچیده است، عدم اطمینان در مورد اینکه آیا این یک کلاهبرداری بوده است یا این تصور که گزارش حادثه، تفاوتی ایجاد نمیکند.