برگزاری تمرین امنیت سایبری توسط آمریکا و اندونزی
به گزارش کارگروه بین الملل خبرگزاری سایبربان، وزارت امنیت داخلی ایالات متحده (DHS) بیان کرد:
این تمرین که از 10 تا 13 ژوئن در سورابایا واقع در اندونزی برگزار شد، شبیهساز حوادث سایبری بزرگ و حملات باجافزاری علیه عملیات بندری، جرثقیلهای انتقال بار از کشتی به ساحل و دیگر جنبههای فعالیت دریایی بود.
این وزارتخانه اظهار کرد که شرکت های بخش خصوصی در اندونزی کمک کردند و شرکت کنندگان در مورد راه هایی برای کاهش اثرات حملات و تقویت بیشتر انعطاف پذیری سایبری دریایی بحث کردند.
وزارت امنیت داخلی آمریکا که این رزمایش را در کنار وزارت امور خارجه و سایر آژانسها رهبری میکرد، در مورد تهدیدات خاصی که باعث برگزاری تمرین مذکور شده است، توضیحاتی ارائه نداد.
وزارت دفاع اندونزی در کنار نمایندگان پلیس ملی، آژانس اطلاعات ملی و دهها وزارتخانه دولتی دیگر و همچنین شرکتهای دخیل در عملیات بندری و کشتیرانی در اندونزی حضور داشت.
ایالات متحده و اندونزی، کشوری متشکل از 17 هزار جزیره، در سالهای اخیر بیشتر در مورد مسائل امنیتی کار کردهاند و در سال 2023 "توافقنامه همکاری دفاعی" را امضا کردند.
چین همچنین نفوذ قابل توجهی در منطقه دارد.
راب سیلورز، معاون وزارت امنیت داخلی، عنوان کرد:
این تمرین به شرکتکنندگان این امکان را میدهد تا برنامههای واکنش به حوادث سایبری را با همتایان اندونزیایی خود آزمایش کنند، و همچنین به همکاری برای ایمن کردن حوزه دریایی از تهدیدات سایبری بیشتر بپردازند.
جان کندی، مدیر اداره دریا و گارد ساحلی اندونزی تصریح کرد:
تهدیدهای سایبری در محیط دریایی همچنان پیچیدهتر و مخربتر میشوند. مقابله با این تهدیدات نیازمند رویکردی جامع است که هماهنگی عملیاتی، ظرفیت سازی و به اشتراک گذاری اطلاعات ریسک در بین دولت ها و سهامداران صنعت را یکپارچه می کند.
پس از این تمرین، گارد ساحلی ایالات متحده یک کارگاه آموزشی با مقامات و شرکتهای دولتی اندونزی برگزار کرد که در آن، آنها سیاستها و بهترین شیوههای مربوط به پیشگیری و پاسخ به حوادث سایبری دریایی را به اشتراک گذاشتند.
در این کارگاه ها فرمان اجرایی جو بایدن در فوریه مورد بحث قرار گرفت که الزامات جدیدی را برای دفاع سایبری قوی تر ایجاد کرد و اختیارات گارد ساحلی را برای پاسخ به حوادث امنیت سایبری گسترش داد.
کاخ سفید در آن زمان بیش از 20 میلیارد دلار سرمایه گذاری برای بهبود زیرساخت های بندری طی پنج سال آینده و حذف جرثقیل های کشتی به ساحل ساخته شده توسط شرکت های چینی را اعلام کرد که باعث نگرانی مقامات آمریکایی شده است.
تحقیقات کنگره در ماه مارس تجهیزات ارتباطی را در جرثقیل های ساخت چین پیدا کرد که بازرسان را از آن جهت نگران کرد که هیچ کارکرد عملیاتی نداشتند.
این نگرانیها با نگرانیهای گستردهتر در مورد کمپین ولت تایفون چین که شامل هکرهای تحت حمایت این کشور بود که در اعماق زیرساختهای حیاتی ایالاتمتحده در تلاش برای فعال کردن اقدامات مخرب نفوذ میکردند، همسو بود.
شرکت های چینی نزدیک به 80 درصد از جرثقیل هایی را در اختیار دارند که برای عملیات بنادر ایالات متحده حیاتی هستند، زیرا این جرثقیل ها را به داخل و خارج از کشتی های کانتینری بزرگ منتقل می کنند.
مقامات می گویند که جرثقیل ها به ویژه تهدید کننده هستند زیرا می توان از راه دور با آنها کار کرد.
الخاندرو مایورکاس، وزیر امنیت داخلی آمریکا در سال 2022 به کنگره گفته بود که حملات سایبری یکی از فوری ترین تهدیداتی است که بنادر ایالات متحده با آن مواجه است.
مایورکاس در آن زمان بیان کرده بود:
یکی از نگرانیهایی که ما داریم، تهدید امنیت سایبری برای بنادر است. ما سطح فناوری را افزایش میدهیم که بنادرمان با آن کار میکنند و به همین دلیل است که نه تنها گمرکات و حفاظت از مرزها بر امنیت سایبری تمرکز میکنند، بلکه گارد ساحلی ایالات متحده نیز تمرکز دارد. من با توجه به بنادرمان، امنیت سایبری را بهعنوان یک جریان مهم تهدید شناسایی میکنم و البته ما روی دفاع در برابر آن و تقویت امنیت سایبری خود بسیار متمرکز هستیم.
در سه سال گذشته دهها حمله سایبری و باجافزاری که بنادر را هدف قرار دادهاند، رخ داده است.
بنادر سراسر بلژیک، هلند، آلمان، پرتغال، ژاپن، استرالیا و در شهرهای ایالات متحده مانند هیوستون همگی با حمله مواجه شده اند.
چندین غول فناوری کشتیرانی نیز با حوادث امنیت سایبری که برای روزها عملیات را به چالش کشیده است، برخورد کرده اند.
سرکنسول جاناتان آلن گفت که رزمایش هایی مانند آنچه هفته گذشته برگزار شد، نه تنها به تقویت توانایی های فنی آمریکا کمک می کند، بلکه به مشارکت های ارزشمند آینده کمک کرده و ایالات متحده مشتاقانه منتظر است تا بر روی این مبادلات مهم حساب کند.