برگزاری سمینار جنگ هوایی از طریق فناوریهای نوظهور در پاکستان
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ مرکز مطالعات هوافضا و امنیت (CASS) پاکستان در لاهور، اخیراً میزبان سمیناری با عنوان «جنگ هوایی نسل بعدی : تغییر نیروهای هوایی جنوب آسیا» بود. این رویداد بر چشمانداز در حال تکامل جنگ هوایی، در میان فناوریهای نوظهور متمرکز بود. ندا شهید (Nidaa Shahid)، محقق ارشد مرکز، سخنان مقدماتی را ارائه کرد.
خالد بانوری (Khalid Banuri)، تحلیلگر ارشد استراتژی، یک سخنرانی کلیدی قانع کننده ارائه کرد که در آن در مورد تحولات جنگ هوایی از طریق فناوریهای نوظهور مانند هوش مصنوعی صحبت کرد و خواستار مشارکت فعال بین بخش دفاعی، نهادهای دولتی و بخش خصوصی برای اعمال نفوذ فنآوریهای نوظهور و اطمینان از نوسازی نیروی هوایی پاکستان (PAF) شد.
غلام مجدید (Ghulam Mujaddid)، استادیار دانشگاه دفاع ملی پاکستان، دیدگاههایی از درگیری روسیه و اوکراین ارائه کرد که کارایی سیستمهای تسلیحاتی پیشرفته را در جنگ هوایی نشان میداد. وی با اشاره به اینکه نیروهای هستهای روسیه در حالت آمادهباش هستند، بر تعادل ظریف بین تشدید تنشهای متعارف و هستهای و استفاده استراتژیک از جنگ سایبری در عملیاتهای نظامی مدرن برای تقویت انعطافپذیری نیروهای هوایی کوچکتر در برابر دشمنان بزرگتر تأکید کرد.
عادل سلطان (Adil Sultan)، رئیس دانشکده هوافضا و مطالعات استراتژیک (FASS)، با اشاره به اهمیت حیاتی انطباق مداوم اظهار داشت که سلطه هوایی نسل بعدی شامل هواپیماهای پیشرفته، هواپیماهای بدون سرنشین، هوش مصنوعی و سیستمهای یکپارچه خواهد بود. وی در ادامه از مجتمع نظامی-صنعتی خواست برای کاهش هزینهها روی فناوری دو منظوره سرمایهگذاری کند. او همچنین به نقش اتاقهای فکر در انجام مطالعات متمرکز با هدف ارائه ورودیهای مرتبط با سیاست به سیاستگذاران اشاره کرد.