برگزاری کنفرانس مقابله با نرمافزارهای جاسوسی به میزبانی بریتانیا و فرانسه
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ کنفرانسی در لندن به میزبانی بریتانیا و فرانسه برگزار شد که در مورد تکثیر و استفاده از نرمافزارهای جاسوسی بحث میکرد و بیانیهای مبنی بر ایجاد اصول راهنما برای «قابلیتهای نفوذ سایبری تجاری» مشروع برای دولتهای ملی، از جمله نیوزلند و استرالیا مطرح شد.
این بیانیه که فرآیند خرید پال (Pall Mall Process) نامیده میشود، قصد دارد با استفاده نادرست از جاسوسافزار مقابله کند که همانطور که از نامش پیداست، نرمافزاری است که میتواند روی دستگاههای قربانیان کار گذاشته شود تا به طور مخفیانه از آنها جاسوسی کند.
جاسوسافزارها در سالهای اخیر به یک تهدید امنیت سایبری تبدیل شدهاند و شرکتهای زیادی طیف وسیعی از محصولات را ارائه میکنند که در حال تکامل و تنوع هستند.
کشورهای جهان اعلام کردند که برای بازار نرمافزارهای جاسوسی به اقدامات چندجانبه نیاز است که در غیر این صورت احتمال افزایش اهداف برای سود را افزایش میدهد. اهداف شامل روزنامهنگاران، مدافعان حقوق بشر، فعالان و مقامات دولتی هستند.
در بیانیه Pall Mall Process آمده است که نرمافزارهای جاسوسی ممکن است به دست مجرمان سایبری بیفتند و گسترش قابلیتهای بالقوه مخرب را تسهیل کنند.
شرکتهایی وجود دارند که هک کردن را بهعنوان یک سرویس برای اهداف تجاری ارائه میکنند و افرادی هستند که توسط ایالتها به عنوان هکر استخدام میشوند و به عنوان ارائهدهندگان قابلیت برای مشتریان نرمافزارهای جاسوسی عمل میکنند.
فرآیند پال مال روشن میکند که قوانین بینالمللی وجود دارد که در مورد نحوه رفتار دولتها در فضای سایبری اعمال میشود. کشورهای عضو سازمان ملل متحد نیز متعهد شدهاند که مطابق با چارچوب رفتار مسئولانه دولت در فضای سایبری عمل کنند.
محققان امنیتی در فرآیند پال مال نیز تأیید کردند :
«ما نسبت به مزایای تأثیرات تحقیقات امنیتی با حسن نیت، افشای آسیبپذیری، پاداشهای باگ برای اهداف دفاعی سایبری و تست نفوذ روی دفاع امنیت سایبری اذعان میکنیم. ما نقش حیاتی این صنعت را در تقویت امنیت سایبری و حمایت از قربانیان در واکنش به فعالیتهای مخرب سایبری میشناسیم.»
اروپا، آفریقا، آمریکای شمالی در فرآیند پال مال به همراه سنگاپور، مالزی، ژاپن و کره جنوبی در آسیا حضور دارند.
مایکروسافت، گوگل، مِتا، فروشنده آنتی ویروس «ESET»، برخی از سازمانهای صنعتی هستند که به نمایندگی در این مراسم حضور دارند و شورای آتلانتیک، بنیاد «ShadowServer» و رویال هالووی دانشگاه لندن نیز به آنها میپیوندند.
یکی از غایبان قابل توجه در این مراسم، رژیم صهیونیستی است که محل استقرار فروشندگان جاسوسافزار بحث برانگیز گروه «NSO» است. پگاسوس (Pegasus )، مشهورترین محصول و جاسوسافزار این شرکت، توسط رژیم صهیونیستی به عنوان یک سلاح طبقهبندی شده است. تمامی مجوزهای صادراتی فروش پگاسوس باید توسط اسرائیل تأیید شود.
محققان اعلام کردند که پگاسوس علیه فعالان حقوق بشر مورد استفاده قرار گرفته و برای به دام انداختن و قتل جمال خاشقچی توسط یک جوخه حمله عربستان سعودی به کار گرفته شده است.
اَپل و شرکت مِتا، مادر فیسبوک-واتساپ، به دلیل نقش شرکت اسرائیلی در توسعه پگاسوس از این شرکت شکایت کرده است.