برگزاری کارگاه انعطافپذیری سایبری برای مدیران در نیجریه
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ در میان نگرانیهای فزاینده در مورد تهدیدات سایبری در بخش مالی، مؤسسه ممتاز بانکداران نیجریه (CIBN) میزبان یک تمرین شبیهسازی انعطافپذیری سایبری پیشگامانه برای اعضای هیئت مدیره و مدیران اجرایی شد.
این کارگاه یک روزه با هدف افزایش آمادگی امنیت سایبری بانکهای نیجریه در مواجهه با روند روبهرشد جرایم سایبری جهانی برگزار شد.
دله آلابی (Dele Alabi)، معاون اول مؤسسه ممتاز بانکداران نیجریه، به نمایندگی از پیوس دجی اولانرواجو (Pius Deji Olanrewaju)، با ایراد سخنرانی خوشامدگویی، از رهبری «EGT» در اروپا آفریقا تحت مدیریت ابیگیل اودوفات (Abigail Odufat) به دلیل حمایت از آگاهی سایبری تمجید کرد. وی تأکید کرد:
«امنیت سایبری دیگر اختیاری نیست. به عنوان رهبران بانکی، ما باید برای کاهش تهدیدات سایبری هوشیار باشیم.»
برخی آمارهای نگران کننده که در این جلسه برجسته شدند عبارتند از: مؤسسات مالی جهانی که به طور متوسط بیش از 5.7 میلیارد دلار در سال 2023 در اثر حملات سایبری از دست دادند و 20 درصد از حوادث گزارش شده بخش مالی را هدف قرار داده است. حملات فیشینگ که 41 درصد از جرایم سایبری جهانی در سال 2022 را تشکیل میدهند، با پیشرفتهای هوش مصنوعی (AI) پیچیدهتر شدهاند. کارشناسان پیشبینی کردند که تا سال 2025، هوش مصنوعی، امنیت اینترنت اشیا (IoT)، انطباق با قوانین و تاکتیکهای باجافزاری در حال تکامل، چشمانداز امنیت سایبری را دوباره تعریف خواهند کرد.
کارشناسان اعلام کردند که در نیجریه، خطرات بهویژه زیاد است. حوادث قابل توجه، از جمله حمله تروجان فرسوده در مارس 2024، که برای یک بانک محلی 3 میلیارد دلار هزینه داشت و افزایش 8 درصدی بدافزارها در سال 2023 که بانکداری آنلاین را هدف قرار میدهند، بر ضرورت استراتژیهای امنیت سایبری قوی تأکید میکند. بانکهای نیجریه 182 درصد بیشتر از همتایان جهانی خود با حملات سایبری مواجه شدند و بیش از 4750 مورد در سال گذشته ثبت شد.
محور کارگاه یک تمرین شبیهسازی بود که به شرکت کنندگان تجربه عملی در مدیریت حوادث سایبری ارائه میداد. به گفته آلابی، این رویکرد عملی منعکس کننده سناریوهای دنیای واقعی است و رهبران را برای پاسخگویی مؤثر به تهدیدات سایبری مجهز میکند.
این شبیهسازی با ارائههای تخصصی از جمله آدِدویین اُدونفا (Adedoyin Odunfa)، GMD/مدیر عامل «Digital Jewels Africa»، تکمیل شد که نقش هوش مصنوعی را هم در پیشبرد دفاع امنیت سایبری و هم در تقویت تهدیدها مورد بحث قرار داد.
اُدونفا همچنین چالشهایی مانند خطرات شخص ثالث، کمبود استعداد در امنیت سایبری و آسیبپذیریهای مرتبط با دستگاههای اینترنت اشیا را برجسته کرد. او از مؤسسات مالی خواست تا اقدامات پیشگیرانهای مانند مدیریت آسیبپذیری و رعایت دقیق مقررات در حال تحول را اتخاذ کنند.
این کارگاه با فراخوانی تلاشهای مشترک بین رهبران صنعت برای تقویت دفاع و حفاظت از یکپارچگی سیستم بانکی نیجریه به پایان رسید. شرکتکنندگان با استراتژیهای عملی و عزم مجدد برای رویارویی با چالشهای پویای امنیت سایبری، مکان را ترک کردند.