برگزاری جلسه دفاع سایبری و فناوریهای پیشرفته در آکادمی ربدان امارات
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ امنیت سایبری برای سیستمهای خودمختار، آینده تحرک هوایی و هواپیماهای «EVTOL» و بهبود انعطافپذیری زنجیره تأمین در جلسه پانلی که توسط آکادمی ربدان (Rabdan) برگزار شد، در کانون توجه قرار گرفت.
این جلسه با عنوان «مدیریت سیستمهای پیچیده: دیدگاه سیستمهای بائه»، متخصصان، محققان، دانشجویان و نمایندگان را گرد هم آورد و در مورد فنآوریهای پیشرفته در مدیریت سیستمهای پیچیده معاصر بحث شد.
جلسه به رهبری گَبی کاستیگان (Gabby Costigan)، مدیر عامل گروه توسعه کسب و کار در بائه سیستمز (BAE Systems)، استراتژیهای نوآورانه و راهحلهای پیشرفته را برای رسیدگی به پیچیدگیهای رو به رشد و پیشرفتهای سریع در سیستمهای مدرن در بخشهای مختلف روشن کرد.
کاستیگان در مصاحبه با «الاتحاد» توضیح داد که بائه سیستمز از دولتها در دفاع، امنیت و فضا پشتیبانی و از فناوریهای پیشرفته برای بهبود تصمیمگیری استفاده میکند.
او خاطرنشان کرد که امنیت سایبری برای مدیریت سیستمهای خودمختار بسیار مهم است، زیرا آنها در برابر جنگ الکترونیک و هک آسیبپذیر هستند؛ دانشگاه، دولت و صنعت با همکاری یکدیگر میتوانند مشکلات مهندسی واقعی را حل کنند.
کریستین الکساندر (Kristian Alexander)، عضو ارشد مؤسسه دفاعی و امنیتی ربدان، به الاتحاد گفت که تلاقی سیستمهای دفاعی و امنیت سایبری در شورای همکاری خلیج فارس با رشد هوش مصنوعی و فناوریهای خودمختار بسیار مهم میشود.
الکساندر گفت:
«امنیت سایبری به ستون کلیدی استراتژیهای امنیت ملی در سراسر شورای همکاری خلیج فارس تبدیل شده است؛ به عنوان مثال، امارات متحده عربی سازمان امنیت ملی الکترونیک (NESA) را برای محافظت از زیرساختهای حیاتی، از جمله سیستمهای نظامی، در برابر تهدیدات سایبری، تأسیس کرد. در سال 2023، امارات متحده عربی روزانه بیش از 50 هزار حمله سایبری را دفع کرد.»
چشمانداز راهبردی امارات برای نوآوری دفاعی، آن را در خط مقدم پیشرفت تکنولوژی در منطقه قرار میدهد. به گفته الکساندر، امارات با ادغام فناوریهای پیشرفته مانند سیستمهای خودمختار، هواپیماهای بدون سرنشین و هوش مصنوعی (AI) در دستگاه دفاعی خود، قابلیتهای عملیاتی خود را به میزان قابل توجهی افزایش داده است.
او به همکاری امارات متحده عربی با شرکتهای دفاعی جهانی مانند لاکهید مارتین (Lockheed Martin) و گروه «EDGE» اشاره کرد که یکپارچهسازی سیستمها را تضمین میکند.
امارات گامهای مهمی برای افزایش انعطافپذیری سایبری خود برداشته است. ایجاد شورای امنیت سایبری امارات نشان دهنده تعهد راهبردی برای حفاظت از زیرساختهای حیاتی است.
وی سپس به سیستم نظارت ماهوارهای چشم فالکون امارات به عنوان نمونهای از پیشرفت فناوری و اهمیت امنیت سایبری اشاره کرد و گفت:
«یک مورد مرتبط، سیستم نظارت ماهوارهای چشم فالکون امارات [سیستم هوشمند] است که تصاویری با وضوح بالا برای اهداف دفاعی و امنیتی ارائه میدهد. درحالیکه این سیستم آگاهی موقعیتی بیسابقهای را ارائه میدهد، همچنین به پروتکلهای امنیت سایبری قوی برای جلوگیری از نقض یا دستکاری دادهها نیاز دارد. ممیزیهای مستمر امنیت سایبری و استفاده از هوش مصنوعی برای شناسایی و خنثیسازی تهدیدات سایبری در زمان واقعی، اجزای حیاتی استراتژی امارات است.»
الکساندر بیشتر در مورد نقش فناوریهای نوظهور مانند هوش مصنوعی و بلاکچین در آینده برای مدیریت سیستمهای امنیتی پیچیده بحث کرد.
فنآوریهای نوظهور مانند هوش مصنوعی و بلاکچین در حال تحول در مدیریت سیستمهای امنیتی پیچیده، بهویژه در منطقه خلیج فارس هستند، جایی که زیرساختهای دیجیتال پیشرفته و نگرانیهای امنیتی منطقهای، نوآوری را هدایت میکنند. این فناوریها پتانسیل تحولآفرینی را در افزایش کارایی، امنیت و انعطافپذیری در بخشهای مختلف از جمله دفاع، زیرساختهای حیاتی و امنیت سایبری ارائه میکنند.
او از آکادمی ربدان به دلیل برنامههای مناسب، آموزش شبیهسازی و تحقیقات کاربردی تمجید و بر نقش مؤسسه امنیتی و دفاعی ربدان (RSDI) در رسیدگی به چالشهای امنیتی، ارتقای همکاریهای منطقهای و توسعه استعدادهای اماراتی در فناوریهای پیشرفته دفاعی تأکید کرد.
آکادمی و مؤسسات تحقیقاتی مانند آکادمی ربدان نقشی حیاتی در پر کردن شکاف بین تئوری و عمل در مدیریت سیستمهای پیچیده دفاعی و امنیتی در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا ایفا میکنند. این مؤسسات با تقویت همکاری بین محققان، سیاستگذاران و متخصصان میتوانند دیدگاههای نظری را به استراتژیهای عملی تبدیل کنند که به چالشهای دنیای واقعی میپردازند.