بهره برداری لتونی و استونی از صنعت آلمان برای رادارهای دفاع هوایی
به گزارش کارگروه بین الملل خبرگزاری سایبربان، شرکت الکترونیک دفاعی هنزولت (Hensoldt) فناوری اضافی به ارزش بیش از ۱۰۰ میلیون یورو (معادل ۱۰۸ میلیون دلار آمریکا) را تأمین خواهد کرد.
این شرکت همچنین رادارهای TRML-4D را به سیستمهای پدافند هوایی IRIS-T SLM که برای دو کشور مقصد ساخته شدهاند، به نمایندگی از شرکت دیهل دیفنس (Diehl Defence) یکپارچه خواهد کرد.
استونی و لتونی در سپتامبر موافقت کردند که این سلاحهای ساخت آلمان را در قراردادی به ارزش بیش از ۱ میلیارد یورو خریداری کنند.
برای لتونی، خرید سیستمهای پدافند هوایی به ارزش ۶۰۰ میلیون یورو بزرگترین خرید نظامی در ۳۰ سال استقلال این کشور به شمار می آید.
رادار TRML-4D قابلیت شناسایی و ردیابی اهداف هوایی در شعاع ۲۵۰ کیلومتری (۱۵۵ مایل) را دارد و میتواند به طور همزمان حدود ۱۵۰۰ هدف را دنبال کند.
شرکت هنزولت این خبر را در یک بیانیه خبری اعلام کرد.
نوآوری سپر آسمان اروپا که توسط صدراعظم آلمان، اولاف شولتز در سال ۲۰۲۲ راهاندازی شد، به دنبال تقویت پدافند هوایی قاره اروپا با هدف مقابله با موشکهای بالستیک و کروز روسیه و ایران است.
این نوآوری اکنون شامل ۲۱ کشور شرکتکننده است، از جمله اعضای غیرناتویی مانند اتریش و سوئیس.
هدف این است که سیستمهایی ایجاد شوند که بتوانند یک مانع پیوسته در سراسر قاره، از منطقه نوردیک تا ترکیه، ایجاد کنند.
در آخرین اعلامیه، تعداد کل رادارهایی که هنزولت به عنوان بخشی از این نوآوری تولید میکند، به بیش از ۸۰ دستگاه افزایش یافته است.
سیستم IRIS-T ساخت آلمان، سیستم اصلی کوتاهبرد و میانبرد مورد استفاده در این طرح است.
برخی کشورهای شرکتکننده، موشکهای بلندبرد پاتریوت ساخت آمریکا و رهگیر اگزواتموسفریک Arrow 3 ساخت رژیم صهیونیستی را برای بردهای بلندتر تهیه کردهاند.
فرانسه که بخشی از این نوآوری نیست، این رویکرد را به دلیل تکیه بیش از حد بر قطعات غیراروپایی مورد انتقاد قرار داده است.
ایتالیا و اسپانیا نیز شرکتکننده در این طرح نیستند.
با این حال، این نوآوری به طور مداوم گسترش یافته است، به ویژه زمانی که لهستان از موضع مبهم خود دست کشید و در آوریل اعلام کرد که به آن ملحق میشود.
این ابتکار که عمدتاً نتیجه تهاجم تمامعیار روسیه به اوکراین است، به تسریع چشمگیر سرعت هزینهکرد دولتهای اروپایی برای پدافند هوایی کمک کرده است.
کشورهای بالتیک از جمله نخستین کشورهای اروپایی بودند که این ابتکار را آغاز کردند و در اکتبر ۲۰۲۲ با ۱۲ کشور دیگر بیانیه مشترکی امضا کردند.