بالا بردن سطح تهدیدات سایبری توسط چین
به گزارش کارگروه حملات سایبری خبرگزاری سایبربان، این کمپین، که محققان آمریکایی آن را مرتبط با وزارت امنیت دولتی چین میدانند، حداقل ۹ شرکت مخابراتی و زیرساختی در ایالات متحده و اهداف دیگری در دهها کشور دیگر را هدف قرار داده است.
در این عملیات که زمان دقیق آن هنوز مشخص نشده است، هکرها تماسهای میلیونها آمریکایی را مکانیابی و ضبط کردهاند و به پیامها و مکالمات گروهی از مقامات بلندپایه، از جمله رئیسجمهور و معاون رئیسجمهور، دسترسی یافتهاند.
به گفته سناتور مارک وارنر، این حمله بدترین نفوذ به شبکههای مخابراتی در تاریخ آمریکا بوده است.
مقامات ارشد و قانونگذاران آمریکایی اکنون برای مکالمات تلفنی و ارسال پیامها از اپلیکیشنهای رمزگذاریشده استفاده میکنند.
دولت بایدن برای کاهش تهدیدات، دستورالعملهایی به اپراتورهای زیرساختی ابلاغ کرده، فعالیت شرکتهای مخابراتی چینی را در آمریکا ممنوع کرده و با مدیران عامل شرکتهای مخابراتی و امنیت سایبری دیدارهایی برگزار کرده است.
اطلاعات بهدستآمده میتواند در عملیات اطلاعاتی و ضد اطلاعاتی چین، شناسایی جاسوسان آمریکایی، و حتی آموزش سیستمهای هوش مصنوعی چین مورد استفاده قرار گیرد.
دسترسی هکرها به سیستمهای مخابراتی آمریکا همچنین به آنها امکان داده تا عملیات اف بی آی (FBI) را زیر نظر بگیرند.
چین همچنان بهعنوان بزرگترین تهدید سایبری علیه آمریکا شناخته میشود.
برای مقابله با این تهدید، دولت باید تلاشهای خود را در هماهنگسازی استانداردهای امنیت سایبری و افزایش همکاری با بخش خصوصی تقویت کند.
از سوی دیگر، عملیاتهای تهاجمی سایبری علیه منابع و زیرساختهای چین باید گسترش یابد.
ایالات متحده همچنین میتواند با استفاده از تحریمها و اقدامات قانونی علیه مقامات و نهادهای چینی که در این حملات نقش دارند، هزینههای این حملات را افزایش دهد.
هرچند ممکن است اقدامات تهاجمی و فشارهای دیپلماتیک نتواند بهطور کامل جاسوسی سایبری چین را متوقف کند، اما میتواند از وقوع حملاتی مشابه طوفان نمک یا سالت تایفون (Salt Typhoon) جلوگیری کرده و امنیت سایبری آمریکا را تقویت کند.