ایران رتبه ۱۷ هوش مصنوعی را در جهان دارد
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ، نشست خبری سالیانه دکتر روحالله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهوری در محل معاونت علمی برگزار شد.
دکتر دهقانی در ابتدای این نشست خبری اظهار کرد: سال گذشته یک گفتگوها و تعاملات زیادی انجام شد تا یک مرکز ملی توسعه هوش مصنوعی و شورای راهبری هوش مصنوعی تشکیل شود. ما مدلهای مختلفی را از کشورهای دیگر بررسی کردیم و با دهها ساعت جلسه توسط متخصصان حوزه هوش مصنوعی به این نتیجه رسیدیم که مرکز ملی هوش مصنوعی داشته باشیم که شامل نظارت، تنظیمگری و... است.
وی گفت: در اسفندماه سال گذشته مرکز ملی هوش مصنوعی تأسیس شد و اعضای شورای ملی راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند، و جلسات متعددی با سرمایهگذاران دولتی و صندوقهای بزرگ کشور انجام شد و یک صندوق توسعه هوش مصنوعی تشکیل شد و این صندوق با سرمایهگذاری 10 هزار میلیاردی برنامهریزی شد.
دهقانی ادامه داد: کارهای عملیاتی زیادی انجام شده است و یک مرکز ملی در نخستین گام یک اپراتور هوش مصنوعی بالا بیاورد که خدمات مختلفی از جمله دیتاسنتر بزرگ و کتابخانههای زبان تصویری ارایه میکند.
معاون علمی رییس جمهور گفت: ما از نظر دانش فنی و تولید مقالات علمی رتبه 17 را داریم اما در حوزه کاربردها رتبه 70 یا 80 را داریم که بهخاطر نبود زیرساختها است.
وی ادامه داد: این مرکز زیر نظر ریاستجمهوری تشکیل میشود، معاونت علمی وظیفه حمایت از توسعه فناوری را دارد. ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی وظیفه حمایت از هوش مصنوعی را دارد.
دهقانی گفت: امسال تا آخر سال به چندصد GPU دسترسی پیدا میکنیم البته بحثهای تحریمی شدیدی در این موضوع وجود دارد و ما نیز از همه دانشگاهها و اساتید دعوت میکنیم در اینجا شرکت کنند.
وی گفت: یکی از مراحل بلوغ بعضی از شرکتهای دانشبنیان که مصداق اقتصاد مردمی هستند عرضه آنها در بازار سرمایه است و ما رشد نهایی شرکتها را زمانی میدانیم که وارد بورس شوند و برای وارد شدن به بورس نیز باید صلاحیت های زیادی می مورد بررسی قرار بگیرد.
دهقانی تأکید کرد: هیچ لزومی ندارد که هر شرکتی که میخواهد دانشبنیان شود بایستی به معاونت علمی ورود کند. برای شرکتهایی که مسایل آنها با ابعاد حکمرانی ارتباط دارد مثلاً دادههای کلان دارند یک مرحله دیگری بررسی میشود که یک کارگروه در معاونت علمی است.
معاون علمی رییس جمهور با اشاره به نحوه ارزیابی شرکتهای دانشبنیان در مدل جدید گفت: در نظام جدید ارزیابی دانشبنیان علاوه بر سطح فناور، میزان گردش مالی شرکتها بررسی میشود به عنوان مثال شرکتهای نوع 1 بودند که در بازنگری به شرکتهای نوپا تبدیل شدند.
وی گفت: اولین فایده مدل جدید ارزیابی شرکتهای دانشبنیان آن است که حجم صادراتی شرکتهای دانشبنیان مشخص میشود. یک نکته دیگر آن است که 10 پارک علم و فناوری در کشور کارگذار شرکتهای نوپا شدند و این شرکتهای نوپا را پارکهای علم و فناوری ارزیابی میکنند و حتی ممکن است غیرحضوری باشد.
وی خاطرنشان کرد: معاونت علمی 4 وظیفه دارد که شامل حمایت از توسعه اندیشهورزی، حمایت از توسعه علم، حمایت از توسعه فناوری ، حمایت از توسعه اقتصاد دانشبنیان و کارآفرین است که این 4 تا ارکان معاونت علمی هستند.
دهقانی فیروزآبادی گفت: سال گذشته 8 اندیشکده دانشبنیان شدند. در فاز علم سال گذشته صندوق حمایت از پژوهشگران به بنیاد علم تبدیل شد و بسیاری از دانشگاهیان تاثیر بنیاد علم را دیدند.
وی ادامه داد: در حوزه فناوری ستادهای توسعه فناوری را ایجاد کردیم و ستادهای رو به آینده مثل هوش مصنوعی و کوانتوم و نانو به ستادهای توسعه فناوری تبدیل شدند. در حوزه اقتصاد نیز معاونت علمی ستادهای توسعه اقتصاد دانشبنیان را تشکیل دادند.
هواپیمای مسافربری 72 نفره از نظر فنی اصلا زیرساخت ندارد/ این پروژه جوابگوی صنعت هواپیمایی نیست
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان درباره آخرین وضعیت ساخت هواپیمای مسافربری ٧٢ نفره که به عنوان یک پروژه دانشگاهی در دانشگاه امیرکبیر پیگیری می شود ، گفت: از این پروژه بازدید کردیم ، پروژه خوبی است اما از نظر فنی اصلا زیرساخت ندارد. این پروژه در ٧-٨ جلسه بررسی شد و مشخص شد که به دلایل متعدد ، پروژه ای نیست که جوابگوی صنعت هواپیمایی باشد .
وی ادامه داد: تصمیم بر این شد شرکت های دانش بنیان توانمند در این حوزه به سراغ ساخت و طراحی بخش های مختلفی از جمله سیم های کنترل ، ناوبری هدایت، ابزارهای موتور بروند و همچنین با کشورهایی که روابط خوبی داریم، در صنعت هوایی کنسرسیوم تشکیل دهیم. در نهایت جمع بندی شد که به عنوان عضوی از یک کنسرسیوم در ساخت یک هواپیمای جدید روسیه مشارکت داشته باشیم.