ایلان ماسک انقلاب کرد؛ اتصال مستقیم گوشی به اینترنت استارلینک بدون تجهیزات اضافی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ، بسیاری در ابتدای کار تصور میکردند که پروژه اینترنت استارلینک یک بلندپروازی پرهزینه از طرف ایلان ماسک است و هرگز به نتیجه نخواهد رسید. گرچه این شرکت آمریکایی توانست با پرتابهای مکرر هزاران ماهواره را در مدار زمین قرار دهد تا اینترنت ماهوارهای استارلینک به واقعیت بدل گردد. حالا نوبت اتصال مستقیم گوشی به اینترنت استارلینک رسیده است. چیزی که میتوان از آن بهعنوان تحولی بزرگ در ارتباطات یاد کرد.
اتصال مستقیم گوشی به اینترنت استارلینک جهان را تکان ميدهد
در حال حاضر برای دریافت اینترنت ماهوارهای استارلینک باید تجهیزات خاصی را استفاده کنید. به همینخاطر بسیاری از افراد تصور میکردند که برای اضافه شدن اینترنت ماهوارهای به گوشیهای همراه باید منتظر عرضه مدلهای جدید باشیم. مخصوصا اینکه حتی گوشیهایی مثل آیفون ۱۵ پرو مکس نیز امکانات بسیار محدودی در این زمینه دارد. گرچه با فناوری Direct-to-Cell شرایط کاملا عوض میشود.
شرکت اسپیس ایکس روز دوشنبه اعلام کرد که ۱۲ ماهواره جدید DTC را روانه مدار زمین کرده است. بدینترتیب تعداد کل این نوع ماهوارهها به ۳۲۰ عدد میرسد که یعنی مرحله اول شبکه ماهوارهای موبایل استارلینک آماده خدمترسانی است. ایلان ماسک نیز اخیرا اعلام کرده است که برای اتصال گوشی به اینترنت ماهواره ای استارلینک نیازی به هیچ تجهیزات یا حتی برنامه خاصی ندارید. گوشی بهراحتی به این شبکه متصل میشود.
ماه گذشته طوفان شدید در آمریکا باعث شد که بسیاری از شهروندان این کشور امکان ارتباط با دیگران را نداشته باشند. به همینخاطر ایلان ماسک نسخه رایگان و اولیه این سیستم را در اختیار قربانیان طوفان قرار داد. البته این فناوری فقط میتوانست امکان ارسال پیامک را فراهم کند، اما همان نیز در شرایط اضطراری بسیار مفید بود. در حال حاضر ۲۷ هزار گوشی موبایل در آمریکا به شبکه استارلینک متصل هستند و در همان روزهای اول نیز بیش از ۲۵۰ هزار پیام در بستر این شبکه فرستاده شد.
ایلان ماسک گفته است که آنها از نظر فناوری مشکلی برای فعال کردن کلی شبکه موبایل استارلینک ندارند؛ اما باید تاییدیه کمیسیون فدرال ارتباطات آمریکا را برای فعال کردن تماسهای صوتی و تصویری و ارتباط اینترنتی دریافت کنند. شرکت تی-مویابل نیز گفته است که آنها میخواهند در آینده بسیار نزدیک نسخه بتا شبکه موبایل استارلینک را در اختیار کاربران خود قرار دهند و در سال آینده میلادی هم امکان اتصال به اینترنت فراهم خواهد شد. هرچند در این میان هیچ صحبتی از هزینه اشتراک اتصال مستقیم گوشی به اینترنت ماهواره ای استارلینک نشده است.
در حال حاضر شبکه ماهوارهای موبایل استارلینک تنها دارای ۳۲۰ ماهواره است؛ اما ایلان ماسک امیدوار است که بتواند تعداد این ماهوارهها را در آینده نزدیک به هزاران عدد افزایش دهد. در این حالت نقاط کور بهطور کامل از بین خواهند رفت و اینترنت اشیاء نیز بهشدت گسترش خواهد یافت.
اپراتورهای تیموبایل آمریکا، راجرز کانادا، وان انزد نیوزیلند، KDDI ژاپن، آپتوس استرالیا و سالت سوئیس قراردادهایی را برای همکاری با اسپیس ایکس امضا کردهاند. طبیعتا با افزایش تعداد ماهوارهها، اپراتورهای بیشتری به اسپیس ایکس مراجعه میکنند.