ایجاد یک نهاد مشورتی برای کابلهای زیردریایی توسط سازمان ملل
به گزارش کارگروه بین الملل خبرگزاری سایبربان، روز جمعه، آژانس فناوریهای دیجیتال سازمان ملل اعلام کرد که در همکاری با اتحادیه بینالمللی ارتباطات (ITU) و کمیته حفاظت از کابلهای بینالمللی (ICPC) نهاد مشورتی بینالمللی برای تابآوری کابلهای زیردریایی را ایجاد کرده است.
دورین بوگدان-مارتین، دبیرکل اتحادیه بینالمللی ارتباطات، در بیانیهای اظهار داشت:
کابلهای زیردریایی بیش از 99 درصد تبادلات دادههای بینالمللی را انجام میدهند، که تابآوری آنها را به یک ضرورت جهانی تبدیل میکند. این نهاد مشورتی تخصصهایی از سراسر جهان را به کار خواهد گرفت تا اطمینان حاصل شود که این زیرساخت حیاتی دیجیتال در برابر بلایا، حوادث و سایر خطرات مقاوم باقی بماند.
ایجاد این نهاد چند روز پس از آن صورت گرفت که سوئد، آلمان و لیتوانی تحقیقات جنایی را در مورد یک کشتی چینی که به یک کابل زیردریایی بین فنلاند و آلمان و کابل دیگری بین سوئد و لیتوانی آسیب رسانده بود، آغاز کردند.
هنوز بحثهایی در مورد اینکه این حادثه عمدی بوده یا تصادفی ادامه دارد، اما سخنگوی دولت چین روز چهارشنبه اعلام کرد که پکن در حال همکاری با تمام کشورها برای حفظ امنیت کابلهای زیردریایی بینالمللی و سایر زیرساختها مطابق با قوانین بینالمللی است.
این نهاد مشورتی بر بهبود امنیت کابلها، ترویج بهترین شیوهها برای دولتها و اطمینان از تعمیر بهموقع کابلهای آسیبدیده تمرکز خواهد داشت.
کمیته حفاظت از کابلهای بینالمللی گزارش داده است که سالانه به طور میانگین 150 تا 200 حادثه باعث آسیب به کابلهای زیردریایی میشود که نیازمند حدود سه تعمیر کابل در هفته است.
بیشتر این حوادث تصادفی هستند و معمولاً توسط لنگر کشتیها، فعالیتهای ماهیگیری یا بلایای طبیعی ایجاد میشوند.
این نهاد مشورتی 40 عضو خواهد داشت و توسط مقامات ارشد دولتهای نیجریه و پرتغال به طور مشترک ریاست خواهد شد.
بوسون تیجانی، وزیر ارتباطات نیجریه و یکی از رؤسای این نهاد، اظهار داشت:
کابلهای زیردریایی برای عملکرد دنیای آنلاین ما ضروری هستند، اما با خطراتی مواجهاند که نیازمند اقدامات هماهنگ و پیشگیرانه است.
این نهاد حداقل دو بار در سال جلساتی را برگزار خواهد کرد و با کارشناسان صنعت فناوری همکاری خواهد داشت.
اولین جلسه مجازی آن در دسامبر برگزار خواهد شد و جلسه حضوری بعدی در فوریه در ابوجا، نیجریه برگزار میشود.
تاکنون دهها حادثه بزرگ رخ داده که کابلهای زیردریایی به اندازهای آسیب دیدهاند که کل کشورها از اینترنت قطع شدهاند، از جمله حادثهای در اوایل سال جاری که 13 کشور در آفریقا را برای چند روز از دسترسی به اینترنت محروم کرد.
قطع شدن سه کابل زیردریایی در دریای سرخ در ماه مارس نیز باعث قطعی اینترنت در سراسر خاورمیانه شد.
در ماه سپتامبر، مقامات ایالات متحده پروژهای را برای حفاظت بهتر از کابلهای زیردریایی آغاز کردند.
سفیر سایبری ایالات متحده گفته بود که این پروژه شامل همکاری با دولتهای جزایر اقیانوس آرام برای افزودن شاخهای به یک پروژه تجاری موجود توسط گوگل است که 25 هزار کیلومتر کابل اصلی را گسترش داده و به این کشورها کمک میکند به اکوسیستم دیجیتال متصل شوند.