ایجاد یک اکوسیستم دیجیتال ایمن برای نسل بعدی ویتنام
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ عصر دیجیتال، فضای سایبری را به بخشی جداییناپذیر از زندگی کودکان تبدیل کرده و فرصتهای بسیار زیادی برای آموزش، سرگرمی و تعامل اجتماعی ارائه میدهد. با این حال، وابستگی فزاینده به فناوری دیجیتال همچنین چالشهای مهمی را در تضمین ایمنی، حریم خصوصی و امنیت آنلاین کودکان به همراه دارد. کارشناسان و ذینفعان از اقدامات جامع برای رسیدگی به این مسائل حمایت میکنند.
نظرسنجی اخیر که توسط مؤسسه تحقیقات مدیریت و توسعه پایدار (MSD) در ویتنام انجام شده، بر استفاده گسترده از دستگاههای دیجیتال در بین کودکان تأکید میکند. به گفته تران وان آنه (Tran Van Anh)، معاون مدیر اجرایی مؤسسه در ویتنام، 83 درصد از کودکان مورد بررسی از تلفن همراه استفاده میکنند و 76 درصد آنها گوشی هوشمند دارند. علاوه بر این، 81 درصد در پلتفرمهای رسانههای اجتماعی فعال هستند و 97 درصد از پاسخ دهندگان حداقل روزانه یک ساعت را با تلفنهای خود وقت میگذارند.
حضور همه جانبه گوشیهای هوشمند و رسانههای اجتماعی در زندگی کودکان، تنظیم و تضمین امنیت آنلاین آنها را پیچیدهتر کرده است. آنه تأکید کرد که مدارس، خانوادهها و سیاستگذاران باید برای رسیدگی به خطرات و کاهش آسیبهای احتمالی به طور مؤثر همکاری کنند.
وی اظهار داشت :
«والدین و سرپرستان باید فعالانه فعالیتهای رسانههای اجتماعی فرزندان خود را زیر نظر داشته باشند، شبکههای پشتیبانی را برای به اشتراک گذاشتن تجربیات راهاندازی و منابعی را برای کمک به کودکان در مسیریابی چالشهای آنلاین فراهم کنند. تجهیز کودکان به مهارتهایی برای مشارکت ایمن و مسئولانه در فضای سایبری بسیار مهم است.»
نگوین دوک توان (Nguyen Duc Tuan)، مدیر مرکز واکنش اضطراری سایبری ویتنام زیر نظر وزارت اطلاعات و ارتباطات (MIC)، مجموعه وسیعی از خطراتی که کودکان در فضای سایبری با آن روبرو هستند را برجسته کرد. این موارد شامل قرار گرفتن در معرض محتوای مضر، نقض حریم خصوصی، اعتیاد به رسانههای اجتماعی و بازی و آزار و اذیت سایبری است. علاوه بر این، کودکان در برابر تهدیدهای شدیدتر، مانند آزار و اذیت، کلاهبرداری، اخاذی و حتی اجبار به فعالیتهای غیرقانونی آسیبپذیر هستند.
توان بر اهمیت آموزش کودکان و مراقبان در مورد این خطرات برای ایجاد یک محیط دیجیتال امنتر تأکید کرد.
دین تی نو هوآ (Dinh Thi Nhu Hoa)، نماینده تیمهای واکنش اضطراری/مرکز هماهنگی امنیت سایبری ویتنام (VNCERT/CC)، بر ضرورت اتخاذ رویکردی چند جانبه برای محافظت از کودکان آنلاین تأکید کرد که شامل موارد زیر هستند :
• تقویت چارچوب قانونی : اطمینان از قوی بودن قوانین و مقررات برای مقابله با تهدیدات سایبری نوظهور.
• افزایش آگاهی : آموزش کودکان، والدین و مربیان در مورد خطرات آنلاین و اقدامات حفاظتی.
• تقویت مهارتهای دیجیتال : آموزش نحوه شناسایی و پاسخ به تهدیدات در فضای دیجیتال به کودکان.
• استفاده از فناوری : توسعه ابزارها و پلتفرمهایی که ریسکها را پایش میکنند و کاهش میدهند.
• همکاری بینالمللی : مشارکت با سازمانهای جهانی برای رسیدگی به چالشهای فرامرزی.
هوآ تصریح کرد :
«کودکان باید بدانند وقتی قربانی استثمار آنلاین میشوند چگونه به دنبال کمک باشند و به چه کسی نزدیک شوند.»
بخش خصوصی ویتنام نیز تلاشهای خود را برای رسیدگی به این موضوع مهم افزایش داده است. نگوین تان هانگ (Nguyen Thanh Hung)، رئیس انجمن امنیت اطلاعات ویتنام (VNISA)، توضیح داد که سازمانهای عضو به طور فزایندهای در تحقیق و توسعه محصولات و خدمات با هدف محافظت از کودکان آنلاین سرمایهگذاری میکنند.
به گفته محققان، انجمن امنیت اطلاعات ویتنام برای ایجاد اکوسیستمی از راهحلهای متناسب با ایمنی کودکان در فضای سایبری تلاش میکند. این تلاشها شامل ابزارهایی است که به شناسایی محتوای مضر، برنامههایی که مرور ایمن را ترویج میکنند و منابعی برای والدین برای نظارت مؤثر بر فعالیتهای آنلاین فرزندانشان کمک میکند.
کارشناسان معتقدند که تضمین یک محیط آنلاین امن برای کودکان نیازمند همکاری در بخشهای مختلف است؛ خانوادهها باید هوشیار و درگیر زندگی دیجیتالی فرزندان خود باشند، مربیان باید ایمنی دیجیتال را در برنامههای درسی ادغام و سیاستگذاران باید مقرراتی را اجرا کنند که حفاظت از کودکان را در اولویت قرار دهد.
در عین حال، دولت و صنعت باید نوآوری و راهحلهای مبتنی بر فناوری را برای مقابله با تهدیدات سایبری جدید و در حال تحول تقویت کنند. مشارکتهای بینالمللی نیز میتواند دیدگاهها و منابع ارزشمندی را برای تقویت تلاشهای ملی فراهم کند.
هدف ذینفعان با پرداختن به خطرات و اجرای اقدامات ایمنی جامع، ایجاد فضای سایبری غنی و امن برای کودکان است و آنها را قادر میسازد تا از مزایای فناوری و در عین حال به حداقل رساندن قرار گرفتن در معرض خطرات آن بهره ببرند.