اوکراین به دنبال سیستمهای دفاع هوایی مطلوب
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات خبرگزاری سایبربان، تلاش برای یافتن این تسلیحات بسیار مورد علاقه در ماه گذشته تشدید شده است، زیرا نیروهای روسی حملات بی امان را به زیرساخت های حیاتی و غیرنظامی اوکراین انجام داده اند.
کشورها در این جستجو به دنبال یافتن آن هستند که کدام کشورها دارای پاتریوت مازاد هستند و باید وظیفه اعزام آنها را با خطر پایین آمدن حداقل استراتژیک از توانایی های نظامی خود بر عهده بگیرند.
جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، هفته گذشته گفت که «غیرقابل تصور» است که کشورهای غربی نتوانند هفت باتری اضافی درخواستی کی یف را ارائه دهند، با توجه به اینکه متحدان تقریباً 100 باتری در انبارهای خود دارند.
آلمان اخیراً اعلام کرده است که سیستم سوم پاتریوت را به این کشور ارسال خواهد کرد.
دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین، مدعی شد که نیروی نظامی آلمان در نامهای از کشورهای غیرعضو ناتو، از جمله کشورهای عربی حوزه خلیج فارس درخواست کمک کرده است.
این مقام اوکراینی این هفته در نشست وزیران گروه 7 که در کاپری ایتالیا برگزار شد، حضور داشت و در آنجا با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده برای گفتگو در مورد تنها موضوع در دستور کار خود، یعنی دفاع هوایی، ملاقات کرد.
کولبا در این نشست عنوان کرد:
ما روی سامانههای پاتریوت ساخت ایالات متحده و سامانههای SAMP/T فرانسوی-ایتالیایی، به یک دلیل ساده تمرکز میکنیم: آنها تنها سیستمهایی هستند که قادر به رهگیری موشکهای بالستیک روسیه هستند و این نقطه عطف واقعی در جنگ است؛ زیرا با هر نوع سیستم دفاع هوایی دیگر، انجام این امر غیرممکن است.
طرح های مختلفی برای جمع آوری بیشتر تجهیزات پیشنهاد شده است.
یکی از پیشنهادات مارک روته، نخستوزیر هلند، با هدف کشورهایی که ممکن است سیاستهایی داشته باشند که از انتقال مستقیم سلاح به کی یف جلوگیری میکند، ارائه شد.
روته در نشست سران اتحادیه اروپا در بروکسل این هفته بیان کرد
:
ما می دانیم که بسیاری از کشورها سیستم های پاتریوت دارند، اما ممکن است مایل به تحویل مستقیم نباشند. ما می توانیم از آنها خرید کنیم و می توانیم به اوکراین تحویل دهیم. ما پول در دسترس داریم. این موضوع بسیار مهم است.
این راه حل توسط ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو در نشست جی 7 به میزبانی ایتالیا تکرار شد.
این مقام تایید کرد که از متحدانی که سیستم های پاتریوت یا SAMP/T دارند خواسته شده است که آنها را به اوکراین عرضه کنند و کسانی که ندارند هم باید پولی برای خرید برخی از آنها فراهم کنند.
کی یف بیشتر امور را در دست گرفته و این ایده را مطرح کرده است که دارایی ها می تواند به طور موقت به آنها قرض داده شود.
طبق گزارش فایننشال تایمز، این کشور همچنین از لهستان و اسپانیا برای یک باتری پاتریوت اضافی و همچنین رومانی برای سیستم SAMP/T اضافی، درخواست کمک کرده است.
مقامات لهستانی تاکید کردهاند که نمیتوانند هزینه ارسال پاتریوتها را به اوکراین تامین کنند، زیرا ورشو همچنان انتظار دارد ایالات متحده بخشی از سفارش 15 میلیارد دلاری پاتریوت را که در سال گذشته ارسال کرده بود، تحویل دهد.