اتیوپی بزرگترین هدف جرایم سایبری در آفریقا
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ کارشناسان اعلام کردند که اتیوپی بزرگترین هدف جرایم سایبری در آفریقا است و در رتبه دوم جهانی قرار دارد. این براساس شاخص جهانی تهدید برای ژوئن 2024 است که توسط شرکت فناوریهای نرمافزاری چک پوینت (Check Point) منتشر شده که 112 کشور را ارزیابی کرده است.
دیگر کشورهای آفریقایی که در فهرست برجسته هستند، زیمبابوه است که در رتبه سوم جهانی قرار دارد، در حالیکه آنگولا و کنیا به ترتیب ششم و نهم هستند.
7 کشور آفریقایی در رده 20 کشور مورد حمله قرار دارند، در حالیکه بزرگترین اقتصاد این قاره، آفریقای جنوبی، در رتبه 61 قرار دارد و مصر به عنوان کشوری با کمترین حمله در بین کشورهای آفریقایی مورد بررسی قرار گرفته است.
رتبهبندی چک پوینت بر اهمیت حیاتی آمادگی امنیت سایبری برای شرکتها و سازمانهای آفریقایی تأکید دارد.
این شرکت اعلام کرد که علیرغم تلاشهای مداوم برای تقویت دفاعی، چشمانداز تهدید پویا و در حال تحول همچنان خطرات قابل توجهی را ایجاد میکند.
در ژوئن 2024، خانواده بدافزارهای برتری که آفریقا را تحت تأثیر قرار دادند شامل «Phorpiex» بود که به دلیل سازماندهی کمپینهای اسپم در مقیاس بزرگ بدنام و به ویژه در موزامبیک، نیجریه و زیمبابوه فعال بود؛
بدافزار دیگر «Expiro» نام دارد که یک آلوده کننده فایل چند شکلی است که اطلاعات کاربر و سیستم را میدزدد و یکپارچگی دادهها را در سراسر نیجریه و زیمبابوه به خطر میاندازد.
«Qbot» یک بدافزار چند منظوره است که سرقت اعتبار، تحویل باجافزار و دسترسی در پشتی را تسهیل و خطرات قابل توجهی را برای سازمانها در آفریقای جنوبی و زیمبابوه ایجاد میکند.
و آخرین مورد در لیست، «FakeUpdates (SocGholish)» یک بدافزار دانلودکننده است که با استقرار گونههای بدافزار اضافی، از جمله باجافزار، در سراسر آفریقای جنوبی و نیجریه، منجر به آلودگیهای بیشتر میشود.
چک پوینت خاطرنشان کرد که سازمانهای دولتی و ارتش، مؤسسات مالی، شرکتهای آب و برق، ارتباطات و آموزش/تحقیق بیشترین هدف بودهاند.
عصام الحداوی (Issam El Haddaoui)، مدیر مهندسی امنیتی چک پوینت در آفریقا، گفت که آمارها نشان میدهد که سازمانهای آفریقایی باید رویکردی فعالانه برای امنیت سایبری اتخاذ کنند.
وی اظهار داشت :
«بهرهگیری از اطلاعات پیشرفته تهدید، مکانیسمهای دفاعی قوی و طرحهای جامع واکنش به حادثه، گامهای اساسی برای کاهش خطرات ناشی از تهدیدات سایبری هستند.»