اعتراف اپراتور روسی صرافی رمزارز به پولشویی
به گزارش کارگروه حملات سایبری خبرگزاری سایبربان، الکساندر وینیک، 44 ساله، از سال 2011 تا 2017، زمانی که این سرویس توسط پلیس بسته شد، بی تی سی ای (BTC-e) را اداره می کرد.
در طی آن دوره، صرافی بیش از 9 میلیارد دلار تراکنش انجام می داد و به بیش از یک میلیون کاربر در سراسر جهان، از جمله مشتریان متعددی در ایالات متحده خدمات رسانی می کرد.
طبق اسناد دادگاه، وینیک مسئول ضرر حداقل 121 میلیون دلاری از طریق بی تی سی ای به عنوان بخشی از فعالیت های غیرقانونی بوده است.
او همچنین شرکتهای پوسته و حسابهای مالی متعددی را در سرتاسر جهان راهاندازی کرده بود تا به بی تی سی ای اجازه دهد بدون ثبت پلتفرم بهعنوان یک تجارت خدمات پولی، به فعالیت خود بپردازد.
وزارت دادگستری تصریح کرد:
بی تی سی ای یکی از راههای اصلی است که مجرمان سایبری در سراسر جهان عواید مجرمانه فعالیتهای غیرقانونی خود را به کمک آن انتقال، شستشو و ذخیره میکردند.
وینیک ابتدا در سال 2017 به درخواست ایالات متحده در یونان دستگیر شد و در سال 2020 به فرانسه مسترد شد، جایی که دادگاه محلی او را به هک کردن چندین هزار حساب ایمیل و اخاذی از صاحبان آنها متهم کرد.
متعاقباً، او قبل از استرداد به ایالات متحده به یونان بازگردانده شد و در همین حال، روسیه همچنین از مقامات یونانی درخواست کرد که وینیک را به کشورش بفرستند تا او را به یک کلاهبرداری کوچکتر متهم کنند.
وینیک در ابتدا انکار کرد که اپراتور بی تی سی ای است و ادعا کرد که او فقط یک کارمند صرافی است.
وکیل وینیک، آرکادی بوخ، اظهار کرد که در نتیجه توافق با دادستان های ایالات متحده، موکل او احتمالاً کمتر از 10 سال زندان خواهد داشت، همانطور که خبرگزاری دولتی روسیه، تاس گزارش داد.
وینیک به "تعداد محدودی از اتهامات" اعتراف کرد، زیرا به گفته بوخ، کیفرخواست قبلی می توانست به حبس ابد منجر شود.
در اوایل ماه فوریه، ایالات متحده یک اپراتور ادعایی بی تی سی ای، یک تبعه بلاروس و قبرسی به نام الکساندر کلیمنکا، 42 ساله را متهم کرد.
کلیمنکا در دسامبر سال گذشته در لتونی دستگیر شد.
در صورت محکوم شدن به تمام اتهامات توطئه پولشویی و بهره برداری از یک تجارت خدمات پولی بدون مجوز، او ممکن است تا 25 سال زندان محکوم شود.
به گفته وزارت دادگستری، این سرویس عملاً هیچ دادهای برای مشتری جمعآوری نمیکند، بلکه این تبادل را برای کسانی که میخواهند درآمدهای مجرمانه خود را از قانون پنهان کنند، جذاب میکند.
این پلتفرم هیچ قانون شناخت مشتری یا مبارزه با پولشویی را اجرا نمی کرد.
بی تی سی ای همچنین با هک سرویس منحل شده Mt. Gox، بزرگترین صرافی ارزهای دیجیتال از سال 2010 تا 2013 مرتبط بود.