استقبال اینترپل از تصویب کنوانسیون سازمان ملل علیه جرایم سایبری
به گزارش کارگروه امنیت خبرگزاری سایبربان، این کنوانسیون، که اولین ابزار قانونی الزامآور سازمان ملل در زمینه جرایم سایبری است، نتیجه پنج سال مذاکرات دولتی است که با همکاری اینترپل و دیگر سازمانهای بینالمللی و ذینفعان تدوین شده است.
این کنوانسیون، با تکمیل چارچوب فعلی معاهدات سازمان ملل در زمینه جرایم، پایههای قانونی مبارزه بینالمللی با جرایم را گسترش و بهروزرسانی میکند.
مشارکت فعال اینترپل در این مذاکرات تضمین کرد که دیدگاههای پلیس و راهحلهای عملی موجود برای مقابله با جرایم سایبری در معاهده لحاظ شود.
این کنوانسیون نقش اساسی شبکه اینترپل را در تسهیل همکاری بینالمللی از طریق تبادل سریع و امن اطلاعات درباره جرایم رایانهای و سایر جرایم مرتبط به رسمیت میشناسد.
والدسی اورکیزا، دبیرکل اینترپل، اظهار داشت:
جرایم سایبری تهدیدی بیمرز و منحصربهفرد است که با نرخ چشمگیری در حال افزایش است. حملات سایبری کسبوکارها را نابود میکند، نهادهای عمومی را تضعیف میکند و جان افراد را به خطر میاندازد. فقط با حرکت هماهنگ و متحد میتوان کشورهای جهان را در مبارزه با جرایم سایبری موثر کرد. کنوانسیون جرایم سایبری سازمان ملل، مبنایی برای سطح جدیدی از همکاری بینالمللی و میان بخشی است که به شدت به آن نیاز داریم.
کنوانسیون سازمان ملل چارچوبی برای مقابله با چالشهای در حال تحول جرایم سایبری ارائه میدهد، از جمله دسترسی و رهگیری غیرقانونی دادههای الکترونیکی، سوءاستفاده جنسی آنلاین از کودکان و پولشویی.
این کنوانسیون همچنین از امضاکنندگان میخواهد که در رهگیری درآمدهای غیرقانونی حاصل از جرایم سایبری و جمعآوری و اشتراکگذاری شواهد الکترونیکی همکاری کنند.
تصویب این کنوانسیون در زمانی انجام شد که مقیاس و پیچیدگی حملات سایبری با افزایش بیسابقه ۷۵ درصدی در سهماهه سوم سال ۲۰۲۴ نسبت به سال گذشته روبهرو شده است.
در سپتامبر ۲۰۲۴، عملیات دوماههای که توسط اینترپل و آفریپول هماهنگ شد، منجر به دستگیری ۱,۰۰۶ مظنون در ۱۹ کشور آفریقایی و نابودی ۱۳۴,۰۸۹ زیرساختها و شبکههای مخرب شد.
اینترپل با به اشتراک گذاشتن اطلاعات از جمله با همکاری شرکای بخش خصوصی، هماهنگی عملیاتها و برگزاری برنامههای آموزشی، به اعضای خود در ۱۹۶ کشور برای مبارزه مؤثرتر با جرایم سایبری کمک میکند.