استفاده گسترده اوکراین از هوش مصنوعی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان،در حالی که آینده جنگها به سمت هوش مصنوعی پیش میرود، اوکراین میلیونها ساعت فیلم از هواپیماهای بدون سرنشین که میتوان از آنها برای آموزش مدلهای هوش مصنوعی برای تصمیمگیری در میدان نبرد استفاده کرد را جمع آوری کرده است.
در جریان حمله روسیه به اوکراین هوش مصنوعی توسط هر دو طرف در میدان نبرد برای شناسایی اهداف به کار گرفته شده و تصاویر را بسیار سریعتر از یک انسان اسکن میکند.
اُلکساندر دمیتریف (Oleksandr Dmitriev)، بنیانگذار اُ سی اچ آی (OCHI)، یک سیستم دیجیتال غیر انتفاعی اوکراینی که ویدیوهای بیش از ۱۵ هزار هواپیماهای بدون سرنشین را متمرکز و تحلیل میکند، گفت :
سیستم ما از سال ۲۰۲۲ تاکنون ۲ میلیون ساعت یا ۲۲۸ سال ویدیوی میدان نبرد را از هواپیماهای بدون سرنشین جمع آوری کرده است. این کار دادههای حیاتی برای یادگیری هوش مصنوعی فراهم میکند.این اقدام به عنوان غذا برای هوش مصنوعی است. اگر بخواهید به یک هوش مصنوعی، ۲ میلیون ساعت (ویدئو)آموزش دهید، به چیزی فراطبیعی تبدیل خواهد شد.
به گفته دمیتریف، از این فیلم میتوان برای آموزش مدلهای هوش مصنوعی در تاکتیکهای جنگی، شناسایی اهداف و ارزیابی کارایی سیستمهای تسلیحاتی استفاده کرد.
این سیستم در اصل در سال ۲۰۲۲ ساخته شد تا فرماندهان نظامی با نشان دادن تصاویر هواپیماهای بدون سرنشین بر روی یک صفحه نمایش، نمای کلی از مناطق میدان نبرد خود را داشته باشند.
پس از راه اندازی این سیستم، تیمی که آن را اجرا میکرد متوجه شد که ویدیوی ارسالی توسط هواپیماهای بدون سرنشین میتواند به عنوان یک رکورد از جنگ مفید باشد، بنابراین شروع به ذخیره آن کردند.
دیمیتریف گفت :
به طور متوسط هر روز پنج یا شش ترابایت داده جدید از جنگ ذخیره میشود.
ساموئل بندت، یکی از اعضای ارشد مرکز امنیت ملی آمریکا گفت:
چنین حجم عظیمی از داده در آموزش سیستمهای هوش مصنوعی برای تشخیص اینکه دقیقاً چه چیزی را میبینند و چه مراحلی را باید طی کنند، بسیار ارزشمند خواهد بود.انسانها میتوانند این کار را به صورت شهودی انجام دهند، اما ماشینها باید آموزش ببینند.
اوکراین همچنین سیستم دیگری به نام اَوِنجرز (Avengers) دارد که توسط وزارت دفاع این کشور توسعه یافته و از هواپیماهای بدون سرنشین و دوربینهای مداربسته فیلم میگیرد.
این وزارتخانه از ارائه اطلاعات در مورد این سیستم خودداری کرد. با این حال، پیشتر گفته شده بود که پهپادها با استفاده از ابزارهای شناسایی هوش مصنوعی، ۱۲ هزار قطعه تجهیزات روسی را در هفته شناسایی میکنند.