استفاده از جاسوسافزار تجاری علیه یک عضو دیگر پارلمان اروپا
به گزارش کارگروه حملات سایبری خبرگزاری سایبربان، دانیل فروند، نماینده پارلمان، بیان کرد که تلاش برای نفوذ به گوشی او احتمالاً از طریق یک ایمیل جعلی از سوی کسی که درخواست کرده بود روی یک لینک کلیک کند، صورت گرفته است.
به نظر میرسد این تلاش از سوی فروشنده معروف جاسوسافزار، کندیرو، انجام شده باشد.
با وجود عدم وجود شواهدی که حمله را به یک عامل خاص مرتبط کند، فروند اظهار کرد که معتقد است ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان و دولت او مقصر این حمله هستند.
فروند منتقد صریح اوربان بوده است که رژیم او به استفاده از جاسوسافزارهای تجاری معروف است.
در یک پست ماه می در وبسایت شخصیاش، فروند از اینکه مجارستان قرار است ریاست دورهای اتحادیه اروپا را بر عهده بگیرد، انتقاد کرد.
فروند در پست خود نوشت:
از بین همه افراد، کسی که ارزشهای اروپایی را زیر پا میگذارد قرار است در جایگاه ریاست اتحادیه اروپا بنشیند: ویکتور اوربان.
او در این پست از چارلز میشل، رئیس شورای اروپا خواست که ریاست دورهای مجارستان را به تعویق بیندازد.
فروند خطاب به پولیتیکو اروپا، اولین رسانهای که این خبر را گزارش کرد، عنوان کرد:
من نمیگویم این کار مجارستان بوده است، اما از میان احتمالات، این مورد به نظر محتملتر میرسد.
در پستی در پلتفرم ایکس، فروند همچنین بر هویت عاملان حمله تمرکز کرد.
او نوشت:
پس چه کسی پشت این حمله بوده است؟ ما نمیدانیم. اما از جمله کشورهایی که به استفاده از کندیرو مشکوک هستند میتوان به امارات متحده عربی، رژیم صهیونیستی، عربستان سعودی، اندونزی و مجارستان اشاره کرد. حالا خودتان حدس بزنید.
دولت اوربان همچنین قبلاً به جاسوسافزار قدرتمند پگاسوس از گروه ان اس او (NSO) مرتبط شده بود.
به گفته فروند، هدف قرار دادن گوشی او از طریق ایمیلی صورت گرفته بود که ادعا میکرد از سوی یک دانشجوی دانشگاه بینالمللی کی یف است و از فروند خواسته بود روی لینکی مربوط به یک سمینار که او برگزار میکرد، کلیک کند.
به گفته سخنگوی پارلمان اروپا، پارلمان به طور مداوم تهدیدات جاسوسافزار را رصد میکند، اما از ارائه جزئیات درباره هدف قرار دادن فروند خودداری کرد.
از آوریل 2022 پارلمان به اعضا، خدمات تشخیص جاسوسافزار ارائه داده است و به گفته سخنگوی پارلمان، از آن زمان صدها دستگاه بررسی شدهاند.
طبق گزارشی از پولیتیکو اروپا که دوشنبه منتشر شد، سندی که توسط کمیسیون اروپا در حال تهیه است، میگوید که کشورهای عضو دیگر نمیتوانند به بهانه امنیت ملی از استفاده از جاسوسافزار دفاع کنند.
به گفته خبرنگاری که این سند را خوانده است و به گزارش کمیته قبلی پارلمان اروپا در مورد جاسوسافزار، آن گزارش مقدماتی تأکید دارد که دولتهایی که از جاسوسافزارهای قدرتمندی مانند پگاسوس استفاده میکنند، نمیتوانند مسئولیت خود را به گونهای انجام دهند که اثربخشی قانون اتحادیه اروپا در زمینه حفظ حریم خصوصی دادهها را تضعیف کنند.
در فوریه، آثار جاسوسافزار بر روی گوشیهای اعضای کمیتهای از پارلمان که روی مسائل امنیت ملی کار میکنند، کشف شد.
هر سه قربانی – دو عضو و یک کارمند – در کمیته فرعی امنیت و دفاع پارلمان اروپا کار میکردند.
در سال 2022، پژوهشگران دیجیتال از لابراتوار سیتیزن که در تشخیص نظارت پیشرفته تجاری تخصص دارند، دریافتند که گوشیهای متعلق به نمایندگان پارلمان که جنبش استقلال کاتالان را نمایندگی میکردند، با پگاسوس و کندیرو هدف قرار گرفتهاند.
یک عضو یونانی پارلمان نیز در همان سال مشخص شد که هدف جاسوسافزار پردیتور، سومین سیستم نظارت پیشرفته بر گوشیها، قرار گرفته است.
در نتیجه، پارلمان اروپا تحقیقاتی را آغاز کرد و کشف کرد که حداقل لهستان، یونان، مجارستان و اسپانیا از جاسوسافزارهای تجاری برای منافع سیاسی و نظارت بر خبرنگاران استفاده کردهاند.