استفاده از هوش مصنوعی توسط رژیم صهیونیستی برای مقابله با حماس
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ کارشناسان معتقدند که نکته مهم در جنگ غزه این است که رژیم صهیونیستی بخش مهمی از حوزه سایبری را نادیده گرفته است. محققان اسرائیلی در وبگاه اورشلیم پست ادعا کردند که باید فناوریهایی را برای مبارزه با انتشار اخبار جعلی توسعه دهند. در این خصوص مقالهای در اورشلیم پست نوشته شده که به شرح زیر است :
«درسی که ما باید از 7 اکتبر و جنگ غزه بگیریم این است که متخصصان از آن به عنوان نفوذ سایبری یاد میکنند. به طور معمول، وقتی مردم در مورد یک حمله سایبری صحبت میکنند، منظور آنها آسیب رساندن به سیستمهای رایانهای برای وارد کردن آسیب فیزیکی، غیرفعال کردن برق، جلوگیری از دسترسی به وبسایتها و اختلالات مشابه است. اسرائیل به خوبی برای این نوع حملات آماده است. با وجود همه موشکها و پهپادهایی که در 8 ماه گذشته به سمت ما شلیک شدهاند، به لطف آمادگی خود، حملات سایبری موفقی را تجربه نکردهایم.
با این حال، وقتی صحبت از انتشار اخبار جعلی و تأثیرگذاری بر افکار عمومی از طریق شبکههای مجازی و رسانههای اجتماعی میشود، با یک فاجعه روبهرو هستیم. جنگی که با حمله مرگبار حماس آغاز شد، به وضعیتی تبدیل شده که ما در سراسر جهان به جنایات مختلف علیه بشریت متهم میشویم. اخبار جعلی از طریق ابزارهای فناوری منتشر میشود و ما میتوانیم و باید به آن رسیدگی کنیم.
سایبر ابعاد مختلفی دارد : یکی کسب اطلاعات از طریق نفوذ شبکه است؛ دوم نفوذ به کامپیوترها، نه برای اطلاعات، بلکه برای دسترسی به سیستمهایی که آنها نظارت میکنند. سوم استفاده از رایانه و شبکههای ارتباطی، نه برای اطلاعات یا آسیب فیزیکی، بلکه برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی. ابعاد چنین تأثیری همیشه دست کم گرفته شده است. در نتیجه، اخبار جعلی منتشر میشود و بسیاری از مردم نمیتوانند تشخیص دهند که این اخبار توسط سایبری تولید شده است، مگر اینکه تلاش های قابل توجهی برای بررسی انجام دهند.
تصور کنید هر پیامی که در پلتفرمهای رسانههای اجتماعی مانند تیکتاک، فیسبوک و اینستاگرام دریافت میکنید، با نماد چراغ راهنمایی کوچکی همراه باشد که نشان میدهد آیا توسط یک ربات یا یک شبکه خودکار توزیع شده است یا نه یک شخص.
اسرائیل نیاز به توسعه فناوریهای خودکار برای مبارزه با انتشار اخبار جعلی و عملیاتهای نفوذ دارد که به جنبه مهمی از جنگ از جمله جنگ روانی تبدیل شده است. این در حال حاضر در جنگ غزه مشهود است. این منطقهای است که اسرائیل کاملاً از آن غفلت کرده است. ما نباید از ایجاد روشهایی برای محافظت از خود در برابر اخبار جعلی و اطلاعات نادرست آنلاین هراس داشته باشیم. در حالیکه هیچ راهحلی مطلق نیست، این بدان معنا نیست که ما باید عقب بنشینیم و کاری انجام ندهیم.
این هفته، کنفرانس سالانه هفته سایبری و هوش مصنوعی در دانشگاه تلآویو با همکاری اداره ملی سایبری اسرائیل برگزار شد. با وجود جنگ ادامهدار، دهها تن از بهترین کارشناسان امنیت سایبری از سراسر جهان برای شرکت در این کنفرانس به اسرائیل خواهند آمد که این روزها یک دستاورد قابل توجه است.»