about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

روسیه اعلام کرد که پهپادهای ارزان قیمت «FPV» از هوش مصنوعی برای شناسایی اهداف اوکراینی استفاده می‌کنند.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ خبرگزاری روسیه گزارش داد که پهپادهای تولید داخل مقرون به صرفه «FPV»، اکنون از هوش مصنوعی برای شناسایی اهداف در میدان نبرد در اوکراین استفاده می‌کنند. به گزارش تاس (TASS)، به نقل از یک فرمانده سابق واحد رابط با علامت فراخوان کالینا (Kalina)، پهپادهای FPV از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند تا به طور مستقل در سیستم‌های تسلیحاتی اوکراینی وارد شوند.

هوش مصنوعی یک تغییر دهنده بازی است زیرا به پهپادها امکان می‌دهد تا سیستم‌هایی را توسعه دهند که می‌توانند اشیا را به طور مستقل هدف قرار دهند و شناسایی کنند. چنین فناوری شروع به ادغام در پهپادهای ارزان قیمت FPV و پهپادهای پیشرفته‌تر کامیکازه مورد استفاده وزارت دفاع روسیه کرده است. پهپادها برای شناسایی اهداف خاص آموزش دیده‌اند؛ به عنوان مثال، یک پهپاد می‌تواند یک تانک را شناسایی و مستقیماً به سمت آن هدف پرواز کند.

در حالیکه استفاده از هوش مصنوعی در وسایل نقلیه هوایی بدون سرنشین جدید نیست، پیاده‌سازی آن در FPVهای مقرون به صرفه نشان دهنده یک نوآوری قابل توجه در میدان جنگ است.

ادغام هوش مصنوعی در پهپادها چیز جدیدی نیست. یک حادثه قابل توجه در سال 2020 در جریان درگیری شدید نظامی در لیبی بین نیروهای طرفدار دولت و ارتش ملی لیبی به رهبری خلیفه حفتر (Khalifa Haftar) رخ داد. براساس گزارش سازمان ملل، یک تصمیم مستقل توسط پهپاد «KARGU-2» ساخت ترکیه مجهز به هوش مصنوعی، در این مدت اتخاذ شد.

این پهپاد که برای مأموریت‌های نظارتی و کامیکازه طراحی شده بود، طبق گزارش‌ها، بدون فرماندهی مستقیم به یک سرباز حفتر حمله کرد. ظاهراً سیستم تشخیص «فهرست کشتار» با هوش مصنوعی پهپاد هدف را شناسایی کرده است. با این حال، بعداً مشخص شد که سیستم دچار خطا شده، زیرا سرباز مورد حمله در لیست نبود. کارشناسان خاطرنشان کردند که سرباز تلاش کرد عقب‌نشینی و از حمله فرار کند.

طبق گزارش سازمان ملل، هیچ نیازی برای کنترل انسانی وجود نداشت زیرا این پهپاد در حالت خودکار با عملکرد بالا عمل می‌کرد که نشان دهنده اتکا به هوش مصنوعی است. نسخه آمریکایی نیویورک پست نیز این مشاهدات را تکرار کرد.

در گزارش هیئت کارشناسان شورای امنیت سازمان ملل در مورد لیبی آمده است :

«سیستم‌های تسلیحاتی خودمختار مرگبار برای درگیری مستقل با اهداف بدون نیاز به ورودی اپراتور پس از پرتاب طراحی شده‌اند. این یک قابلیت «شلیک ، فراموش کردن و شکار» ایجاد می‌کند.»

رویداد 2020 احتمالاً اولین بار در تاریخ بود که یک ماشین به طور مستقل تصمیم گرفت بدون دستورالعمل صریح به انسان حمله کند. زک کالنبورن (Zach Kallenborn)، مشاور امنیت ملی در ایالات متحده با تخصص عمیق در وسایل نقلیه هوایی بدون سرنشین، این افشاگری را در گزارش سازمان ملل متحد نوشت.

این حادثه عمیقاً کالن‌بورن را نگران کرد، زیرا بر ماهیت متزلزل سیستم‌های خودمختار تأکید و به آینده‌ای نگران‌کننده اشاره می‌کرد. جک واتلینگ (Jack Watling)، محقق مؤسسه خدمات یکپارچه رویال (RUSI)، با ابراز موافقت خود بر نیاز فوری به مقررات جهانی برای مدیریت این سیستم‌های تسلیحاتی تأکید کرد.

در رابطه با ادعای روسیه، تاس جزئیات بیشتری در مورد مدل پهپاد یا هیچ نمونه خاصی که در آن پهپاد FPV یک سیستم تسلیحاتی اوکراینی را با استفاده از هوش مصنوعی داخلی هدف قرار داده، ارائه نکرد. بودجه دفاعی روسیه منابع قابل توجهی را به شرکت‌های دولتی و شرکت‌های خصوصی فعال در فناوری هوش مصنوعی و هواپیماهای بدون سرنشین اختصاص داده است. شرکت‌هایی مانند کلاشنیکف کنسرن (Kalashnikov Concern) و گروه کرونشتات (Kronstadt Group) بودجه قابل توجهی برای پیشبرد توسعه و تولید پهپادهای هوش مصنوعی دریافت کرده‌اند. این بودجه بخشی از یک ابتکار گسترده‌تر برای مدرن کردن ارتش روسیه و حفظ برابری فناوری با نیروهای پیشرو جهانی است.

در سال‌های اخیر، دولت روسیه بودجه مؤسسات تحقیقاتی هوش مصنوعی و مشارکت با سازمان‌های دانشگاهی را نیز افزایش داده است. هدف این تلاش‌ها تقویت نوآوری و تسریع توسعه فناوری‌های پیشرفته هوش مصنوعی برای مصارف نظامی، از جمله هواپیماهای بدون سرنشین است. کارشناسان معتقدند که تمرکز بر هوش مصنوعی در بودجه دفاعی نشان دهنده تعهد روسیه به استفاده از فناوری پیشرفته برای افزایش قابلیت های نظامی خود است.

منبع:

تازه ترین ها
دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

هک
1403/10/23 - 10:26- جرم سایبری

هک حساب رسمی ایکس لایت‌کوین برای تبلیغ توکن جعلی سولانا ال تی سی

هک کردن حساب‌های شبکه‌های اجتماعی برای تبلیغ پروژه‌های جعلی یک روش رایج میان مجرمان سایبری است.