استفاده از هوش مصنوعی برای مقابله با طالبان توسط آمریکا
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات خبرگزاری سایبربان، در سال ۲۰۱۹، نیروهای آمریکایی و ائتلافی شروع به کاهش حضور نیروهای خود در سراسر افغانستان کردند که این امر باعث شد تا نیروهای باقیمانده در حفظ شبکههای اطلاعاتی انسانی که برای نظارت بر تحرکات طالبان استفاده میشد، با مشکل مواجه شوند.
تا پایان سال ۲۰۱۹، تعداد حملات طالبان به نیروهای آمریکایی و ائتلاف به سطحی رسید که تا یک دهه گذشته کم نظیر بود.
این امر نیروهای امنیتی در افغانستان را بر آن داشت تا یک برنامه هوش مصنوعی به نام "ریون سنتری" (Raven Sentry) را توسعه دهند.
در گزارشی که اوایل سال جاری منتشر شد، سرهنگ نیروی زمینی آمریکا، توماس اسپاهر، رئیس دپارتمان راهبرد نظامی، برنامهریزی و عملیات در کالج جنگ نیروی زمینی ایالات متحده، به نقل از ای.جی.پی. تیلور بیان کرد:
جنگ همیشه مادر اختراعات بوده است.
اسپاهر به توسعه تانکها در جنگ جهانی اول، سلاح اتمی در جنگ جهانی دوم و استفاده از هوش مصنوعی برای ردیابی اطلاعات منبع باز به عنوان دستاوردهای این جنگ طولانی اشاره کرد.
ریون سنتری به منظور کاهش بار تحلیلگران انسانی، از طریق پردازش حجم عظیمی از دادهها شامل "الگوهای آب و هوایی، رویدادهای تقویمی، افزایش فعالیت در اطراف مساجد یا مدارس مذهبی، و فعالیت در مناطق استقرار تاریخی" طراحی شد.
با وجود برخی چالشهای اولیه در توسعه این فناوری، تیمی از افسران اطلاعاتی با تشکیل گروهی به نام "آشیانه دانشمندان" به توسعه سیستمی پرداختند که میتوانست بهطور قابل اعتمادی یک حمله تروریستی را پیشبینی کند.
اگرچه برنامه هوش مصنوعی در تاریخ ۳۰ اوت ۲۰۲۱ با پایان یافتن حضور نظامی در افغانستان متوقف شد، اما موفقیت آن به دلیل فرهنگ تحمل شکستهای اولیه و تخصص فنی حاصل شد.
اسپاهر بیان کرد که تیم توسعهدهنده ریون سنتری، آگاه از نگرانیهای رهبران نظامی و سیاسی در مورد نظارت مناسب و رابطه بین انسان و الگوریتمها در سیستمهای جنگی بود.
او همچنین اشاره کرد که اگر تیم توسعه نتواند تحمل آزمایشهای اولیه را داشته باشد، آزمایش هوش مصنوعی محکوم به شکست است.
تا اکتبر ۲۰۲۰، کمتر از یک سال قبل از خروج، ریون سنتری به آستانه دقت ۷۰ درصدی در پیشبینی زمان و مکان وقوع یک حمله رسید؛ فناوریای که در جنگهای مهم امروزی، هم در خاورمیانه و هم در اوکراین، بسیار حیاتی بوده است.
اسپاهر همچنین اظهار کرد که اگر ایالات متحده و متحدانش میخواهند فناوری هوش مصنوعی خود را رقابتی نگه دارند، باید تنش بین سرعت رایانه و شهود انسانی را با آموزش رهبران منتقد فناوریهای جدید مدیریت کنند.
با وجود موفقیت برنامه هوش مصنوعی در افغانستان، این سرهنگ نیروی زمینی آمریکا هشدار داد که جنگ در نهایت، انسانی است و دشمن به پیشرفتهترین فناوریها واکنش نشان میدهد، آن هم اغلب با راهحلهای ساده و مبتنی بر عقل سلیم.
او در پایان افزود:
همانطور که شورشیان عراقی یاد گرفتند که با سوزاندن لاستیکها در خیابانها تجهیزات اپتیکی هواپیماهای آمریکایی را تضعیف کنند یا چریکهای ویتنامی با حفاری تونلها از نظارت هوایی فرار کردند، دشمنان آمریکا نیز خواهند آموخت که سیستمهای هوش مصنوعی را فریب دهند و ورودیهای داده را خراب کنند. لازم به ذکر است که طالبان، پس از همه اینها، در برابر فناوری پیشرفته ایالات متحده و ناتو در افغانستان پیروز شد.