استفاده از هوش مصنوعی انجیل توسط رژیم صهیونیستی علیه حماس
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ براساس گزارش منتشر شده توسط واشنگتن پست، ارتش رژیم صهیونیستی از هوش مصنوعی برای رسیدن به «بانک هدف»، فهرستی از افراد حماس و حزبالله که قرار است در جریان عملیاتهای نظامی کشته شوند همراه با جزئیات مربوط به محل نگهداری و کارهای روزمره آنها، استفاده کرده است.
برخی کارشناسان بانک هدف را پیشرفتهترین ابتکار نظامی هوش مصنوعی میدانند که تا کنون به کار گرفته شده است.
یکی از این ابزارهای هوش مصنوعی به نام هابسورا (Habsora) یا انجیل است که میتواند به سرعت صدها هدف اضافی ایجاد کند.
با این حال، گزارش واشنگتن پست به جزئیات گزارش نشده قبلی از عملکرد درونی برنامه یادگیری ماشینی، همراه با تاریخ مخفیانه و 10 ساله توسعه آن میپردازد.
این گزارش همچنین بحثی را در میان ردههای ارشد ارتش رژیم صهیونیستی در مورد کیفیت اطلاعات جمعآوریشده توسط هوش مصنوعی آشکار کرد: اینکه آیا توصیههای فناوریها مورد بررسی دقیق قرار گرفتهاند و اینکه آیا تمرکز بر هوش مصنوعی تواناییهای اطلاعاتی ارتش اسرائیل را تضعیف میکند.
برخی منتقدان استدلال کردند که برنامه هوش مصنوعی نیرویی پشت صحنه بوده است که تعداد کشتهها در غزه را تسریع میکند.
استیون فلدشتاین (Steven Feldstein)، عضو ارشد مؤسسه کارنگی (Carnegie)، که در مورد استفاده از هوش مصنوعی در جنگ تحقیق میکند، در این خصوص گفت:
«آنچه در غزه اتفاق میافتد، پیشروی یک تغییر گستردهتر در نحوه جنگ است. این را با شتابی که این سیستمها ارائه میدهند و همچنین سؤالات دقیق ترکیب کنید و نتیجه نهایی، تعداد تلفات بیشتر از چیزی است که قبلاً در جنگ تصور میشد.»
ارتش رژیم صهیونیستی در بیانیهای در گفتگو با واشنگتن پست ادعا کرد: «گفتههایی مبنی بر به خطر افتادن جان انسانها با استفاده از هوش مصنوعی «بیمورد» است. هرچه توانایی بیشتری برای جمعآوری اطلاعات مؤثر داشته باشید، فرآیند دقیقتر است. در هر صورت، این ابزارها آسیبهای جانبی را به حداقل رسانده و دقت فرآیند هدایتشده توسط انسان را بالا برده است.»
بدون هوش مصنوعی مستقل
به گفته یک مقام اطلاعاتی رژیم صهیونیستی، انجیل و سایر ابزارهای هوش مصنوعی به طور مستقل تصمیم نمیگیرند.
الگوریتمها با بررسی مجموعهای از دادههای ارتباطات رهگیریشده، تصاویر ماهوارهای و شبکههای اجتماعی، مختصات تونلها، موشکها و سایر اهداف نظامی را بیرون میکشند. توصیههای بازرسی از یک تحلیلگر اطلاعاتی توسط یک افسر ارشد در بانک هدف قرار میگیرند.
یک رهبر نظامی سابق ارتش رژیم صهیونیستی که روی این سیستمها کار میکرد به واشنگتن پست گفت که با استفاده از تشخیص تصویر این نرمافزار، سربازان میتوانند الگوهای ظریفی را کشف کنند، از جمله تغییرات جزئی در سالها فیلم ماهوارهای غزه که نشان میدهد حماس یک موشکانداز را دفن یا یک تونل جدید را در زمینهای کشاورزی حفر و کار یک هفتهای را در 30 دقیقه فشرده کرده است.
در جنگ رژیم صهیونیستی و حماس، تخمینها درباره تعداد غیرنظامیان که ممکن است در یک حمله بمباران آسیب ببینند، از طریق نرمافزار دادهکاوی، با استفاده از ابزارهای تشخیص تصویر برای تجزیه و تحلیل فیلمهای پهپاد در کنار تلفنهای هوشمند که به برجهای سلولی پینگ میکنند تا تعداد غیرنظامیان در یک منطقه را محاسبه کنند، به دست میآید.
ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شد که ارزیابیهایش از خسارات جانبی مطابق با قانون درگیریهای مسلحانه است که کشورها را موظف میکند بین غیرنظامیان و جنگجویان تمایز قائل شوند و اقدامات احتیاطی را برای محافظت از جان افراد انجام دهند.
برخی حامیانِ استفاده رژیم صهیونیستی از این فناوری استدلال کردند که استقرار تهاجمی نوآوریهایی مانند هوش مصنوعی برای بقای اسرائیل در رویارویی با دشمنان مصمم و قدرتمند، ضروری است.
بلیز میستال (Blaise Misztal)، معاون سیاسی در مؤسسه یهودی امنیت ملی آمریکا، گفت:
«برتری فناوری چیزی است که اسرائیل را ایمن نگه میدارد. تواناییهای دشمن را شناسایی و آنها را از میدان نبرد خارج کنید؛ در این صورت جنگ کوتاهتر خواهد بود و تلفات کمتری خواهد داشت.»
کارشناسان معتقدند درحالیکه این فناوریها به طور گسترده امیدوارکننده شناخته میشوند، محدودیتهایی دارند. گاهی اوقات، حجم عظیم رهگیریها تحلیلگران واحد 8200 را تحت تأثیر قرار میداد؛ یکی از منابع آشنا به این موضوع عنوان کرد که برای مثال عوامل حماس اغلب از کلمه بطیخ یا هندوانه به عنوان رمز بمب استفاده میکردند. با این حال، بررسی داخلی نشان داد که سیستم به اندازه کافی هوشمند نیست تا تفاوت بین کلمه هندوانه واقعی و کلمه رمز هندوانه بین افراد حماس را درک کند. مشکلاتی با سایر کلمات و عبارات عامیانه کلیدی نیز یافت شد.
ارتش رژیم صهیونیستی در فناوریهای ابری جدید سرمایهگذاری کرد؛ این فناوریها الگوریتمها را به سرعت پردازش میکند تا برای درگیری پیشبینیشده با حزبالله در مرز شمالی سرزمینهای اشغالی آماده شود.
منابع آشنا به موضوع به واشنگتن پست گفتند که «Lavender»، یک برنامه الگوریتمی توسعه یافته در سال 2020، دادهها را برای تهیه فهرستی از افراد حماس و جهاد اسلامی جمعآوری میکند و به هر فرد امتیازی میدهد که احتمال عضویت آنها را تخمین میزند؛ به گفته این افراد، عواملی که میتواند امتیاز یک فرد را افزایش دهد شامل حضور در یک گروه واتساپ با نام یک شبهنظامی شناخته شده، تغییر مکرر آدرسها و شماره تلفنها یا نام بردن در فایلهای حماس است.