استفاده از فناوری هوش مصنوعی در امنیت سایبری در شرکتهای اماراتی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ مطالعه اخیر توسط شرکت امنیت سایبری سیسکو (Cisco) افزایش قابل توجهی در استفاده از فناوریهای هوش مصنوعی در استراتژیهای امنیت سایبری سازمانهای امارات متحده عربی نشان داد. این مطالعه اشاره کرد که 91 درصد از شرکتهای شرکتکننده در این نظرسنجی، هوش مصنوعی را در دفاع امنیتی خود، عمدتاً در پاسخ، تشخیص تهدید و بازیابی، ادغام میکنند.
شاخص آمادگی سایبری 2024 سیسکو در عصر ارتباط بیش از حد و چشمانداز تهدید در حال تحول توسعه یافته است. آمادگی شرکتها در این شاخص در 5 رکن کلیدی ارزیابی میشود : تقویت هوش مصنوعی، انعطافپذیری شبکه، اطلاعات هویت، تقویت ابر و اعتماد ماشینی. این موارد از 31 راهحل و قابلیت متناظر تشکیل شدهاند.
این مطالعه براساس نظرسنجی از بیش از 8000 رهبر امنیتی و تجاری بخش خصوصی در 30 بازار جهانی است که توسط یک شخص ثالث مستقل انجام شده است. از پاسخ دهندگان خواسته شد که مشخص کنند کدام یک از این راهحلها و قابلیتها را به کار گرفتهاند و در چه مرحلهای از استقرار استفاده کردهاند.
فادی یونس (Fady Younes)، مدیر عامل امنیت سایبری سیسکو در خاورمیانه و آفریقا، گفت :
«از آنجایی که چشمانداز دیجیتال ما به سرعت در حال تکامل است، نمیتوان اهمیت اقدامات پیشگیرانه امنیت سایبری را نادیده گرفت. سازمانها باید سرمایهگذاریهای امنیت سایبری را در اولویت قرار دهند و راهحلهای نوآورانه را برای کاهش ریسکها بهطور مؤثر بپذیرند. با پرورش فرهنگ انعطافپذیری سایبری، سازمانهای امارات میتوانند با اطمینان از چشمانداز دیجیتالی عبور و در عین حال از عملیاتهای خود در برابر تهدیدات نوظهور محافظت کنند.»
یافتههای کلیدی :
شکاف استعدادهای سایبری همچنان ادامه دارد : نزدیک به 90 درصد از شرکتهای امارات متحده عربی نیز کمبود استعداد را به عنوان یک موضوع برجسته میکنند. 51 درصد از شرکتها گفتند که بیش از 10 نقش امنیت سایبری در سازمان خود در زمان نظرسنجی تکمیل نشده بود. قابل توجه است که 95 درصد از شرکتهای امارات متحده عربی معتقدند که باید فناوریهای هوش مصنوعی را در چارچوبهای امنیت سایبری خود ادغام کنند تا بیش از 10 درصد از این نقشهای امنیت سایبری تکمیل نشده را پر کنند و بر رویکردی فعال برای رسیدگی به کمبود استعدادها و پذیرش راهحلهای نوآورانه تأکید کردند.
حوادث سایبری آینده مورد انتظار : 85 درصد از پاسخ دهندگان اماراتی انتظار دارند یک حادثه امنیت سایبری کسب و کار آنها را در 12 تا 24 ماه آینده مختل کند. عدم آمادگی میتواند قابل توجه باشد، زیرا 65 درصد از پاسخ دهندگان گفتند که در 12 ماه گذشته یک حادثه امنیت سایبری را تجربه کردهاند و 52 درصد از افراد آسیب دیده اعلام کردند که حداقل 300 هزار دلار برای آنها هزینه داشته است.
راهحل نقطهای : رویکرد سنتی اتخاذ راهحلهای چندگانه امنیت سایبری نتایج مؤثری ارائه نکرده است، زیرا 82 درصد از پاسخ دهندگان امارات متحده عربی گفتند که داشتن راهحلهای چندگانه توانایی تیم آنها را برای شناسایی، پاسخ و بازیابی حوادث کاهش میدهد. این مسئله نگرانیهای قابل توجهی را ایجاد میکند، زیرا 78 درصد از سازمانها اظهار داشتند که 10 یا بیشتر راهحل نقطهای را در پشتههای امنیتی خود مستقر کردهاند، در حالیکه 26 درصد گفتند که 30 یا بیشتر دارند.
افزایش سرمایهگذاریهای سایبری آینده : شرکتها درمورد چالشها آگاه و در حال افزایش دفاع خود هستند و 68 درصد برنامهریزی کردهاند تا زیرساختهای فناوری اطلاعات خود را در 12 تا 24 ماه آینده بهطور چشمگیری ارتقا دهند. مهمتر از همه، سازمانها برای ارتقای راهحلهای موجود (66 درصد)، استقرار راهحلهای جدید (54 درصد) و سرمایهگذاری در فناوریهای مبتنی بر هوش مصنوعی (54 درصد) برنامهریزی میکنند. علاوه بر این، تقریباً همه شرکتها (99 درصد) قصد دارند بودجه امنیت سایبری خود را در 12 ماه آینده افزایش دهند، به طوری که 91 درصد از این شرکتها رشد قابل توجهی 10 درصدی یا بیشتر را در بودجه امنیت سایبری خود پیشبینی میکنند.
به گفته کارشناسان، علیرغم اینکه امروزه شرکتها همچنان با تکنیکهای مختلف، از فیشینگ و باجافزار تا حملات زنجیره تأمین و مهندسی اجتماعی، مورد هدف قرار میگیرند، فعالانه در تلاش هستند تا دفاع خود را تقویت کنند. در حالیکه آنها در حال ایجاد دفاع در برابر این حملات هستند، پیچیدگی موقعیتهای امنیتی آنها، که توسط راهحلهای چند نقطهای غالب است، چالشی را در خنثی کردن مؤثر این تهدیدها ایجاد میکند.
این چالشها در محیطهای کاری توزیعشده امروزی، که در آن دادهها را میتوان در سرویسها، دستگاهها، برنامهها و کاربران بیحدود پخش کرد، ترکیب شده است. با این حال، 87 درصد از شرکتهای امارات هنوز نسبت به توانایی خود در دفاع در برابر حملات سایبری با زیرساختهای کنونی خود، تاحدودی مطمئن هستند. این خوشبینی بر موضع پیشگیرانه در جهتیابی تهدید در حال تحول و رویارویی با چالشهای در حال ظهور تأکید میکند.
محققان معتقدند که برای غلبه بر چالشهای چشمانداز تهدید امروز، شرکتها باید سرمایهگذاریهای معنادار در حوزه امنیت، از جمله اتخاذ تدابیر امنیتی نوآورانه و رویکرد پلتفرم امنیتی، تقویت انعطافپذیری شبکه خود، استفاده معنادار از هوش مصنوعی مولد و افزایش استخدام برای برطرف کردن شکاف مهارتی امنیت سایبری را تسریع بخشند.