اصلاح اف 16 ها با فناوری پرواز خودکار
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات خبرگزاری سایبربان، ورود اف 16 ها (F-16)، بزرگترین گام رو به جلوی این سرویس است که تاکنون در راستای مقابله با برنامه موسوم به ونوم (Venom) است که مخفف آزمایش افعی (Viper Experimentation) و نسل بعدی مدل عملیاتی - بستر آزمایشی پرواز خودکار (Next-gen Operations Model-Autonomy Flying Testbed) است و هدف آن سرعت بخشیدن به آزمایش فناوری خودران در هر دو هواپیماهای با سرنشین و بدون خدمه است.
نیروی هوایی آمریکا امیدوار است که فناوری خودمختار آزمایش شده با نام ونوم بتواند به آن کمک کند تا با سرعت بیشتری برنامههایی را برای ایجاد ناوگانی از پهپادهای خودپرواز ایجاد کند که با جنگندههای خدمه در نبرد، معروف به هواپیمای رزمی مشترک، متحد شوند.
این سرویس به شدت بر ایجاد ناوگانی متشکل از حداقل 1000 هواپیماهای رزمی مشارکتی متمرکز است که از قابلیت های خودران برای پرواز در کنار هواپیماهایی مانند اف 35 (F-35) یا نسل بعدی سیستم های جنگنده مسلط بر هوا استفاده می کند.
بالهای این هواپیماهای بدون سرنشین، موشکها یا سلاحهای دیگری را برای حمله به اهداف دشمن حمل میکردند، سیگنالهای دشمن را از طریق عملیات جنگ الکترونیک مسدود میکردند یا مأموریتهای شناسایی انجام میدادند.
نیروی هوایی به طور فزاینده ای مطمئن است که قابلیت های خودمختار تا حدی پیشرفت کرده اند که چنین هواپیماهایی می توانند موفق شوند؛ اما مقامات می گویند هنوز سوالات زیادی در مورد نحوه عملکرد این فناوری وجود دارد و همین موضوع نیز باعث شده که این سرویس، پروژه ونوم را با سرمایه گذاری نزدیک به 50 میلیون دلار در سال جاری راه اندازی کند.
این سرویس در نهایت قصد دارد شش فروند اف 16 را به عنوان هواپیمای آزمایشی به عنوان بخشی از پروژه ونومتغییر دهد.
۷ میلیون دلار دیگر نیز برای این برنامه در سال ۲۰۲۵ درخواست شده است که در نتیجه آن، بودجه سالهای بعد از ۶.۱ میلیون دلار تا ۶.۶ میلیون دلار متغیر خواهد بود.
سرگرد راس الدر، سرپرست این آزمون توسعه برنامه، در بیانیه نیروی هوایی عنوان کرد که ونوم گامی به سوی «عصر جدید هوانوردی» خواهد بود.
او در ادامه افزود:
برنامه ونوم، فصلی محوری در پیشرفت قابلیتهای رزم هوایی است.
اسکادران آزمایشی پرواز 40 واحد آزمایشی 96 و اسکادران آزمایشی و ارزیابی 85 واحد 53 در اگلین برای انجام آزمایشهای توسعه و عملیاتی ونوم با یکدیگر همکاری خواهند کرد.
سرهنگ دوم جرمی کاستور، مسئول عملیات ونوم، اظهار کرد:
داشتن خلبانان آزمون توسعه و آزمایش عملیاتی که از یک مکان کار می کنند و پرواز می کنند، امکان همکاری روزانه را فراهم می کند و میزان دانش و درس های آموخته شده را کاهش خواهد داد.
هنگامی که اف 16 های خودپرواز ونوم آماده شوند، نیروی هوایی آزمایش آنها را با خلبانان انسانی در کابین آغاز خواهد کرد.
این خلبان ها با جت ها بلند خواهند شد و آنها را به محل آزمایش خواهند فرستاد و سپس به برنامه نویسی مستقل اجازه می دهند تا در هوا کنترل شود.
خلبانان در کابین خلبان، نرمافزار مستقل را پیگیری میکنند تا ببینند آیا آنطور که در نظر گرفته شده کار میکند یا خیر، و مطمئن شوند که تمام اهداف آزمایشی برآورده شدهاند.
سرهنگ دوم جو گاگنون، فرمانده اسکادران 85، بیان کرد که انسان همیشه آماده است تا الگوریتم های خودران را در صورت نیاز شروع و یا متوقف کند.
وی در پایان افزود:
هرگز زمانی وجود نخواهد داشت که هواپیمای ونوم به تنهایی و بدون اجزای انسانی پرواز کند.