انتخاب برنامهنویس برای اتصال دستههای پهپادی رپلیکاتور توسط پنتاگون
به گزارش کارگروه بین الملل خبرگزاری سایبربان، واحد نوآوری دفاعی (DIU)، چهارشنبه گذشته جوایزی را برای دو تلاش کلیدی نرمافزاری در این برنامه اعلام کرد:
1. شبکهبندی فرصتمحور، مقاوم و نوآورانهی اعزامی (ORIENT)
2. تیمسازی خودکار و همکاریکننده (ACT)
این سازمان که با فرماندهی ایندو-پاسیفیک ایالات متحده، نیروهای نظامی و دفتر دیجیتال و هوش مصنوعی وزارت دفاع همکاری میکند، در ماه جولای فراخوانهایی را صادر کرد و از 251 شرکت پیشنهاداتی دریافت کرد.
داگ بک، مدیر واحد نوآوری دفاعی، در بیانیهای گفت:
ما در حال همکاری فعال با شرکای خود در سراسر وزارت دفاع هستیم تا بهترین قابلیتهای بخش فناوری ایالات متحده را برای برآورده کردن نیازهای حیاتی نیروهای خود به کار بگیریم. این گام جدید در ابتکار رپلیکاتور (Replicator) نمونهای حیاتی از این همکاری است.
نرمافزار تیمسازی خودکار و همکاریکننده برای هماهنگی هزاران سیستم بدون سرنشینی که از طریق رپلیکاتور خریداری میشوند (مانند هواپیماها، قایقها و وسایل نقلیه زمینی) توسعه داده میشود.
شرکتهای صنایع آندرویل (Anduril Industries)، سوارم آئرو (Swarm Aero) و ال3هریس (L3Harris)، قراردادهای نمونهسازی برای این نرمافزار دریافت کردهاند.
شبکهبندی فرصتمحور، مقاوم و نوآورانهی اعزامی بر توسعه یک زیرساخت فرماندهی و کنترل قویتر برای سیستمهای رپلیکاتور تمرکز دارد.
برای این تلاش، واحد نوآوری دفاعی شرکتهای آلیریا (Aalyria)، ویاست (Viasat)، هایر گراند (Higher Ground) و اینترنت اشیا/هوش مصنوعی را انتخاب کرده است.
برنامه رپلیکاتور که توسط کاترین هیکس، معاون وزیر دفاع، بیش از یک سال پیش معرفی شد، با هدف توسعه سریع فناوریهای موردنیاز و گسترش آنها در سطح وزارت دفاع طراحی شده است.
فاز اول این برنامه قصد دارد تا اوت 2025 هزاران پهپاد کمهزینه و مصرفی را با هدف بازدارندگی چین به میدان بیاورد.
برخی از سیستمهای رپلیکاتور ممکن است بهصورت مستقل یا در دستههای مشابه عمل کنند، اما وزارت دفاع به دنبال قابلیت اتصال و همکاری بین سیستمهای مختلف در تمامی حوزهها است.
واحد نوآوری دفاعی معتقد است که نرمافزارهای شبکهبندی فرصتمحور، مقاوم و نوآورانهی اعزامی و تیمسازی خودکار و همکاریکننده امکان این نوع همکاری متقابل را فراهم خواهند کرد.
واحد نوآوری دفاعی در بیانیهای تاکید کرد:
این ابزارهای نرمافزاری حیاتی، همکاری میان سیستمهای مختلف رپلیکاتور را ممکن میسازند و زمینه را برای حرکت گستردهتر وزارت دفاع به سمت خودمختاری همکاریکننده فراهم میکنند.
فاز دوم برنامه، با عنوان رپلیکاتور2، بر توسعه فناوریهایی برای مقابله با پهپادهایی که در فاز اول خریداری میشوند تمرکز خواهد داشت.
وزارت دفاع قصد دارد قابلیتهای ضدپهپادی بهطور معناداری بهبودیافته را ظرف دو سال پس از تأمین بودجه از کنگره، عملیاتی کند.
در بودجه سال مالی 2024، قانونگذاران 500 میلیون دلار برای سیستمهای رپلیکاتور اختصاص دادند و وزارت دفاع درخواست 500 میلیون دلار دیگر برای سال مالی 2025 کرده است.
همچنین برنامهریزی شده است که پیشنهاد بودجه برای رپلیکاتور 2 در بودجه سال مالی 2026 ارائه شود.