انجام آخرین آزمایش موشک مافوق صوت لاکهید توسط نیروی هوایی آمریکا
به گزارش کارگروه بین الملل خبرگزاری سایبربان، تاکنون گزارشی مبنی بر اینکه آیا این آزمایش موفقیت آمیز بوده است یا خیر، منتشر نشده است.
سخنگوی نیروی هوایی ایالات متحده بیان کرد که آزمایش این موشک پس از برخاستن آن از پایگاه نیروی هوایی اندرسن در گوام، انجام شده است.
این آزمایش در سایت آزمایش ریگان، یکی از مراکز نیروی زمینی آمریکا در جزایر مارشال انجام شد.
نیروی هوایی از شناسایی اهداف این آزمایش خودداری کرد، اما عنوان کرد که بینش های ارزشمندی در مورد قابلیت های سلاح مافوق صوت ساخت لاکهید مارتین به دست آورده است.
این سخنگو در ادامه افزود:
این آزمایش دادههای ارزشمند و منحصربهفردی را بهدست داد که برای پیشبرد طیف وسیعی از برنامههای مافوق صوت در نظر گرفته شد. ما همچنین قابلیتهای تست و ارزیابی خود را برای توسعه مداوم سیستمهای مافوق صوت پیشرفته تأیید و بهبود دادیم.
ای آر آر دابلیو (ARRW) یکی از دو برنامه اصلی نیروی هوایی برای توسعه یک سلاح مافوق صوت پرتاب هوایی است که می تواند سریعتر از 5 ماخ پرواز کند و بسیار قابل مانور باشد.
چین و روسیه سرمایه گذاری هنگفتی روی تسلیحات مافوق صوت خود کرده اند و پنتاگون نیز تحت فشار کنگره قرار دارد تا پیشرفت بیشتری در جهت میدان دادن به توانایی های ایالات متحده نشان دهد.
فرانک کندال، فرمانده نیروی هوایی آمریکا نیز سال گذشته خطاب به قانونگذاران اظهار کرد که برنامه ای آر آر دابلیو، درست مدت کوتاهی پس از شکست آزمایشی مارس 2023، در آزمایش خود با مشکلاتی مواجه شده است.
مقامات نیروی هوایی اوایل این ماه عنوان کردند که آزمایش آتی این برنامه، آخرین آزمایش آن خواهد بود و این سرویس قصد دارد برنامه نمونه سازی سریع خود را در سال جاری به پایان برساند.
این سرویس در سال 2025 هیچ بودجه ای برای تهیه ای آر آر دابلیو و یا انجام هیچ تحقیق و توسعه ای بر روی آن درخواست نکرده است.
کندال لحن خوش بینانه تری در مورد برنامه موشک های کروز حمله مافوق صوت به کار گرفته است و درخواست بودجه مالی به مبلغ 517 میلیون دلار در سال 2025 را برای ادامه توسعه این برنامه پیشنهاد می کند.
اسلحه اچ ای سی ام (HACM) که توسط نورثروپ گرومان (Northrop Grumman) و شرکت تابعه آر تی ایکس ریتون (RTX Raytheon) ساخته شده است، یک موشک با تنفس از هوا است که نیروی هوایی گفته است کوچکتر از ای آر آر دابلیو است و می تواند در امتداد مسیرهای بسیار متفاوت از موشک بوست-گلاید ای آر آر دابلیو (Boost-glide ARRW) پرواز کند.
دستیار فرمانده نیروی هوایی در بخش اکتساب، فناوری و تدارکات در اوایل این ماه به خبرنگاران گفته بود که این سرویس نتایج آزمایش نهایی ای آر آر دابلیو را مطالعه خواهد کرد تا به آن کمک کند که تصمیم بگیرد که به چه قابلیتهای مافوق صوتی نیاز دارد.