about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

خبر انفجار پیجرها در لبنان که از روزگذشته در رسانه های جهان منتشر شد، علاوه بر حیرت بسیاری از مردم عادی و کارشناسان، زنگ خطری مهم را برای امنیت سایبری جهان به صدا در آورد.

از روز گذشته، خبری در رسانه های جهان منتشر شد که علاوه بر حیرت بسیاری از مردم عادی و کارشناسان، زنگ خطری مهم را برای امنیت سایبری جهان به صدا در آورد. زنگ خطری که شاید بیش از ده سال است که در مورد آن، تذکرات فراوان داده شده، اما بی توجهی به رعایت برخی نکات هر چند ساده از سوی کارشناسان و مقامات امنیت سایبری و در درجه بعدی کاربران تجهیزات هوشمند، مجددا تجربه ای سخت را برای دنیا به ارمغان آورده است.

انفجار پیجرهای برند آمریکایی و تایوانی در لبنان، تا این لحظه حدود 3500 نفر از نیروهای حزب الله و مردم عادی را مصدوم کرده و بر اساس آمار 15 نفر شهید شده اند. برخی منابع خبری نیز مدعی شده اند که این انفجارها، تنها لبنان را در بر نگرفته و دامنه آن، به سوریه و عراق نیز کشیده شده است، موضوعی که صحت و سقم آنها در دست بررسی است. 

پس از انتشار این خبر، ادعا شد که این اتفاق در اثر یک حمله سایبری به وقوع پیوسته است که موجب انفجار باتری های لیتیومی پیجرها و مصدومیت یا شهید شدن مردم عادی شد. البته نظریات مختلفی تا این لحظه در این مورد منتشر شده که نتیجه گیری نهایی در این زمینه، منوط به بررسی بیشتر نهادهای امنیتی و انتشار گزارش های رسمی در این باره است. 
با این حال بررسی برخی اخبار از گذشته تا کنون، شاید بتواند ابعاد بیشتری از این رویداد عجیب و تاحدودی ترسناک را مشخص نماید. 
 

Paragraphs
انفجار

 

"من آدم ماشین آلات قدیمی هستم؛ چون به راحتی می توانم آنها را تعمیر کنم!"


حدودا ده سال پیش در اجلاس بلک هت سال 2014 ، دن گیر (Dan Geer)، یکی از کارشناسان امنیت سایبری و مدیریت ریسک، در حال سخنرانی بود که ناگهان، دستگاه پیجر وی شروع به زنگ زدن می کند. این موضوع با تعجب و خنده حضار مواجه می شود و پس از آن، گیر در پاسخ به تعجب حضار، مخاطرات امنیتی تلفن های هوشمند را، علت کنار گذاشتن این تلفن ها از سوی وی و استفاده از پیجر که ابزاری قدیمی محسوب می شود، عنوان می کند. برای بررسی بیشتر این موضوع، به بررسی بخش هایی از مصاحبه ده سال پیش این مقام آمریکایی با روزنامه واشنگتن پست در این زمینه خواهیم پرداخت. 
دن گیر در این مصاحبه می گوید:« استفاده از تلفن همراه، بسیار مهم است اما من آن را ندارم. در دنیای امروز، ایجاد هماهنگی موضوع بسیار مهمی محسوب می شود که داشتن تلفن همراه، یکی از ابزار های این کار است. من سال ها پیش در یک بیمارستان کار می کردم که پرونده های پزشکی به صورت دستی در آن نگهداری می شد. با این وجود، برخی تقلب ها در پرونده ها صورت می گرفت. حال در دنیای امروز که پرونده ها به صورت الکترونیک نگهداری می شوند، چگونه توقع دارید که اتفاقی در این باره نیفتد؟
من هم اکنون از تلفن همراه استفاده نمی کنم، زیرا به آن اعتماد ندارم. اما یکی از اعضای خانواده من بیمار است و من ناچارم که یک پیجر را با خود حمل کنم. اما این پیجرها به مرور، به دلیل رشد استفاده از تلفن های همراه، از رده خارج می شوند. شاید من هم روزی ناچار شوم از یک تلفن همراه استفاده کنم. اما انتخاب سبک زندگی من، برای بسیاری از مردم، غیر ممکن است. چنانچه شما نوجوان باشید و با گوشی تلفن همراه بازی کنید، کنار گذاشتن آن برای شما غیرممکن است. من آدم ماشین آلات قدیمی هستم. ماشین آلات جدید معمولا خراب نمی شوند اما وقتی خراب شوند، معمولا نمی توانید آنها را درست کنید. با این حال، چنانچه ماشین آلات قدیمی خراب شوند، شما با تجهیزات ساده نیز می توانید آنها را تعمیر کنید.» 
 

اجلاس

 

این یک نقض امنیتی بزرگ برای حزب الله لبنان است 


خبرگزاری بی بی سی، در خبری به نقل از امیلی هاردینگ، تحلیل گر سابق سازمان سیا، در این باره مدعی است:

«حزب الله تا کنون به اقدامات امنیتی خود بسیار افتخار می کند، اما این می تواند یک نقض امنیتی بزرگ برای حزب الله لبنان باشد.»


همچنین این خبرگزاری، به نقل از فرانک گاردنر، خبرنگار امنیتی می نویسد در سال 1996، رژیم صهیونیستی از بمب جاگذاری شده در یک تلفن همراه، برای ترور یکی از اعضای ارشد حماس بهره برداری کرد.

 

دسته اخیر پیجرها، سه ماه پیش توسط حزب الله وارد لبنان شده بود 


در بخش دیگری از اخبار منتشر شده، آمده است که حزب الله لبنان، به تازگی این دسته از پیجرها را که از برند موتورولا و گلد آپولو و بوده اند، وارد کرده و مورد استفاده قرار داده است. یک کارشناس سابق مهمات ارتش بریتانیا که نخواست نامش فاش شود، به بی بی سی گفت که این دستگاه ها احتمالاً بین 10 تا 20 گرم مواد منفجره قوی نظامی بسته بندی شده اند که در داخل یک قطعه الکترونیکی جعلی پنهان شده بوده است. این خبر به نقل از برخی منابع امنیتی لبنانی نیز نقل شده و عنوان شده است وزن مواد منفجره کارگذاری شده در پیجرها، از بیست گره فراتر نمی رود. 
 

دسته
 
بازتاب این حملات تروریستی در رسانه های جهان

مدرن دیپلماسی: انفجارهای لبنان، مرز کشنده ای از نبردهای سایبری را نمایان کرد 
در حالی که مقامات حزب الله، گمان می کردند بدافزارها عامل انفجار پیجرها بوده است، اما کارشناسان طعمه های انفجاری ساده را عامل رویداد امروز می دانند. پیجرها، ابزارهای بسیار ساده ای هستند، اما اسرائیل نشان داد که همین ابزارهای ساده را چگونه می توان به سلاحی کشنده تبدیل کرد. دیگر مرز روشنی بین تهدیدات فیزیکی و سایبری وجود ندارد و واقعه امروز، می تواند مقدمه ای برای حوادث مرگبار آینده باشد. شاید تهدیدات سایبری تا امروز، در جاسوسی و عوارض ناچیز فیزیکی خلاصه می شد، اما رویداد امروز لبنان نشان داد چگونه حملات سایبری با ورود به دنیای فیزیکی، می تواند مرگبار باشند. انفجار امروز، یک رویداد ساده نیست و پیشروی جنگ ها در دنیای آینده است.

اسکای نیوز: موساد قبل از حزب الله، به پیجرها دسترسی پیدا کرده بود 
موساد، مقداری از ماده منفجره پینتریت را که بسیار انفجاری است، روی باتری دستگاه قرار داد و با افزایش دمای باتری به اندازه کافی، این دستگاه ها، منفجر شدند. حزب‌الله در ارتباطات خود بسیار محتاط عمل کرده است، زیرا می‌داند که مکالمات تلفن همراه را می‌توان به راحتی هک و ردیابی کرد . پیجرها یک جایگزین Lo-Fi را در نظر می‌گرفتند و نفوذ به آن سخت‌تر بود.

دنیز اونای، کارشناس امنیت سایبری ترک 
دو احتمال را می توان در رابطه با این انفجارها در نظر گرفت. در وهله اول، هکرها با ارسال یک فایل بروز رسانی مخرب، تلاش کرده اند فایلی مخرب را روی پیجرها نصب کنند و در اثر نصب آن، باتری پیجرها داغ و سپس منفجر شده اند. در احتمال دوم، هکرها با تاثیرگذاری بر فرستنده ها، باعث تخریب سیگنال ها شدند و پس از آن، به دلیل افزایش توان پیجرها برای دریافت سیگنال، باتری ها داغ شده و سپس منفجر می شوند.

رویترز: انفجارها تمام پایگاه های حزب الله را در بر گرفته است 
این انفجارها از ساعت 3.30 بعد از ظهر شروع شده و تا ساعت حدودا 4.30 نیز ادامه داشته است. هکرها در ابتدا تلاش کرده اند پیامی را به پیجرها ارسال کنند تا بعد از مراجعه کاربر به سمت پیجر، آن را منفجر نمایند. این اقدام سبب شده است تا میزان تلفات افزایش پیدا کند. 

حملات

 

و اما تحلیل نهایی حملات دیروز رژیم خونخوار صهیونیستی به لبنان

حوادث غمبار و کشنده دیروز لبنان، علاوه بر تهدید جان هزاران نفر از مردم در این کشور و برخی کشورهای همسایه، بر ضرورت یادآوری چندین نکته تاکید کرد. نخست اینکه گذر حملات سایبری از فضای مجازی صرف، به سمت دنیای فیزیکی، هشداری است که دلسوزان امنیت سایبری و متخصصان متعهد این حوزه، بارها و بارها طی سال های گذشته بر آن تاکید کرده بودند. بی توجهی و یا کم توجهی به هشدارهای حتی ساده و به عبارت دیگر عدم رعایت بهداشت سایبری، این بار به حادثه ای مهلک منجر شد و تجربه ای بسیار گران برای محور مقاومت و همچنین هشداری بسیار جدی به دنیا محسوب می شود. 


فضای سایبری امروز که میدان نبردهای نسل جدید است، دیگر شوخی بردار نیست. تهدیدات این فضا، جدی و مرگبار شده اند. از این پس، هر وسیله ای، حتی یک مودم قدیمی می تواند به عنوان سلاحی خطرناک در نظر گرفته شود. این خطر، صرفا انفجار نیست، بلکه حتی سرقت اطلاعات حساس و حیاتی و یا شخصی ما که به نوعی حریم خصوصی محسوب می شود، تهدیدی اساسی در این حوزه به شمار می رود. شاید هشدار ده سال پیش دن گیر (کارشناس آمریکایی)، اگر جدی گرفته می شد، امروز این اتفاق، کام دنیا و جهان اسلام را تلخ نمی کرد. حال باید به هشدارهای تازه توجه کرد. هوش مصنوعی، فضایی است که تهدیداتی به مراتب جدی تر را برای ما به ارمغان خواهد آورد. البته این هشدارها، به معنی کنار گذاشتن این ابزار که شاید لازمه زندگی امروزی باشند نیست، بلکه مقابله موثر با تهدیدات آن و تلاش جدی برای بومی سازی این ابزار تا جای ممکن، می تواند به میزان قابل توجهی، از تهدیدات این فضا بکاهد. 


حملات دیروز نشان داد که فضای سایبری، هیچ محدودیت و خط قرمزی ندارد و می تواند به نحوی مهلک باشد که شاید حتی تاکنون، بدبین ترین کارشناس امنیت سایبری نیز به آن فکر نکرده است. در دنیای امروز، رژیم صهیونیستی و ارباب سفاک و خونریز آن، یعنی رژیم ایالات متحده، ثابت کرده اند که کوچکترین تعهدی به حقوق دروغین بشر که خود مدعی آن هستند ندارند و این بدان معنی است که هر اقدامی، ممکن است از آنها سر بزند. چنین فضایی، توان و هوش مضاعفی را طلب می کند تا ضمن پذیرش قصور و خطاهای احتمالی صورت گرفته، به آینده ای بنگریم که پیش رو داریم و برای مدیریت حوادث و رویدادهای احتمالی و جلوگیری از اتفاقات این چنینی، برنامه ریزی داشته باشیم. 
به عبارتی، حوادث لبنان، گرچه بسیار تلخ است، اما می تواند برای ما حاوی نکات مهمی باشد که توجه کردن به آنها، قطعا آینده ای شیرین که نتیجه آن، حتما و یقینا نابودی رژیم غاصب صهیونیستی است را با خود به همراه داشته باشد. رژیم صهیونیستی، به ما این را ثابت کرده است که تنها در صورتی عقب نشینی می کند که به شدت ضربه بخورد. باید به نحوی به این حیوان وحشی، ضربه وارد کرد که فلج شود و پیش از فکر کردن به هر اقدامی، از تصمیم خود منصرف شود. اقدام رژیم صهیونیستی در حمله به پیجرها، به نوعی وارد کردن لبنان به عرصه جدید جنگ، بدون تلاش برای تشدید تنش محسوب می شود؛ لبنانی که ضربه خورده، اما نمی تواند ثابت کند که این ضربه از سوی رژیم صهیونیستی بوده است. لبنان، تهدید به شکایت به شورای امنیت سازمان ملل کرده است، اما ابزاری برای اثبات این ادعا ندارد. حتی بر فرض اثبات ادعای خود با سند و مدرک متقن، شورای امنیت سازمان ملل، اراده ای برای برخورد با این رژیم را ندارد. چنین اقدامی از سوی اسرائیل، از پرتاب ده ها هزار موشک، تاثیر بازدارنده بیشتری خواهد داشت. 
حال باید برای رام کردن این حیوان وحشی، چاره ای اندیشید. در چنین مواقعی، نظریات متفاوتی در این رابطه مطرح می شود. عده ای همانند همیشه، راهکار حمله مستقیم و احتمالا موشکی را پیشنهاد می دهند. راهکاری که برای موثر بودن، شرایط خاصی را طلب می کند و هزینه زیادی نیز، چه از جنبه افکار عمومی و بین المللی و چه از جنبه مالی در پی خواهد داشت. اما برخی راهکار مناسب تر و موثر تری را ارائه می دهند و مدعی هستند تنها مقابله به مثل موثر و سهمگین، می تواند اسرائیل را از فکر انجام اقدامات آتی باز دارد. شاید بتوان تنها مصداق عملیاتی برای این مسئله را، انجام حمله ای ترکیبی از سایبر، جنگ اطلاعاتی، عملیات روانی و احتمالا الکترونیک، علیه همه منافع رژیم غاصب صهیونیستی، در منطقه و جهان عنوان کرد. اسرائیل، باید از همه جنبه ها، تحت فشار قرار بگیرد تا به فروپاشی نهایی خود، نزدیک و نزدیک تر شود؛ اقدامی که هزینه مالی، روانی، فکری، حمایت همه جانبه و در نهایت درک بالای مسئولین امر را طلب می کند.
 

منبع:

تازه ترین ها
دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

هک
1403/10/23 - 10:26- جرم سایبری

هک حساب رسمی ایکس لایت‌کوین برای تبلیغ توکن جعلی سولانا ال تی سی

هک کردن حساب‌های شبکه‌های اجتماعی برای تبلیغ پروژه‌های جعلی یک روش رایج میان مجرمان سایبری است.