آموزش جرایم سایبری به افسران پلیس تانزانیا
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ 12 افسر پلیس از ستاد فرماندهی نیروی پلیس تانزانیا آموزشهای ویژهای در زمینه جرایم سایبری با هدف ارتقا و بهبود امنیت سایبری در برابر موج جدید جنایت در این کشور دیدهاند.
این برنامه آموزشی 3 ماهه در ماه اوت امسال آغاز شد و اواخر ماه گذشته با حمایت نهاد خصوصی صندوق خیریه پانجانی (Punjani) به پایان رسید.
کارشناسان اعلام کردند که با ادامه تحول دیجیتالی این کشور، امنیت سایبری در تانزانیا در حال افزایش است. اتکای فزاینده به پلتفرمهای دیجیتال برای تجارت، بانکداری، آموزش و خدمات دولتی نیاز به اقدامات امنیتی سایبری قوی را تشدید کرده است.
شعبانی هیکی (Shabani Hiki)، کمیسیونر تحقیقات علمی نیروی انتظامی، در دارالسلام در مراسم اعطای گواهینامه به مأمورانی که این دوره آموزشی را با موفقیت به پایان رساندند، اظهار داشت :
«این آموزش شامل تأمین مالی توسعه سیستم برای نظارت بر سرقت پول در فضای آنلاین، قاچاق، قاچاق انسان و مواد مخدر، نقض اطلاعات شخصی، تروریسم آنلاین برنامهریزی شده و جرایم مرتبط با هوش مصنوعی است.»
گولام پانجانی (Gulam Punjani)، مدیر صندوق خیریه پانجانی، از افسران پلیسی که این آموزشها را دیدهاند، خواست تا از آن به خوبی استفاده کنند تا با کاهش یا حذف کامل چالش جرایم آنلاین برای منافع کشور مفید باشند.
اسحاق ماراندو (Izack Marandu)، مدیر پروژه امنیت آنلاین در نیروی پلیس تانزانیا، گفت که هدف از این آموزش حمایت از دولت در مدیریت امنیت آنلاین است، زیرا فناوری در حال حاضر به سرعت در حال توسعه است.
یکی از افسران پلیس حاضر در این آموزش توضیح داد که این آموزش به افسران پلیس کمک میکند تا وظایف خود را در مقایسه با افرادی که قبلاً در مورد جرایم سایبری آموزش ندیدهاند، بهتر انجام دهند.
در ماه مارس سال جاری، تانزانیا به عنوان دومین کشور امن آفریقا برای امنیت سایبری شناخته شد.
نِکونوه مواساگا (Nkundwe Mwasaga)، مدیر کل کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICTC) تانزانیا، در مصاحبه اخیر گفت که افزایش امنیت سایبری تانزانیا به دادههای اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU) از طریق شاخص جهانی امنیت سایبری نسبت داده میشود.
مِواساگا خاطرنشان کرد :
«ما فرصتهایی را به ایجاد برنامههای فناوری اطلاعات و ارتباطات متنوع، پیشبرد چشمانداز فناوری خود و قرار دادن تانزانیا به عنوان یک کشور پیشرو دیجیتال اختصاص دادهایم.»
این زمانی است که فناوری و نوآوری به طور فزایندهای جوانان تانزانیایی را برای پیگیری فرصتهای خوداشتغالی توانمند میکند.
این پیشرفتها به محرکهای حیاتی برای استقلال اقتصادی و موفقیت کارآفرینی در میان جوانان در تانزانیا تبدیل شدهاند.
دادههای کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) نشان میدهد که تا ماه مارس امسال، 21 میلیون جوان در بخشهای فناوری و نوآوری بهویژه کسبوکارهای نوپا و آنلاین خوداشتغال شدهاند.
براساس دادههای کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات تانزانیا، جوانان شاغل در این 2 بخش 15 تا 34 سال سن دارند که 33 درصد از کل جمعیت کشور را تشکیل میدهند و طبق گزارش سرشماری اداره ملی آمار (NBS) در سال 2022 این رقم به 61.7 میلیون نفر میرسد.
گزارش فعلی کمیسیون دانشگاههای تانزانیا (TCU) نشان میدهد که در سال تحصیلی منتهی به 2022، در مجموع 2166 دانشجو در مقاطع بالاتر رشته فناوری اطلاعات و ارتباطات فارغالتحصیل شدند و دانشآموزانی که موضوعات مرتبط با فناوری اطلاعات و ارتباطات را در مدارس ابتدایی و متوسطه دنبال میکنند، تقریباً 12.3 میلیون نفر هستند.