اختصاص 20 درصد اقتصاد رژیم صهیونیستی به بخش فناوری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ اداره نوآوری رژیم صهیونیستی (IIA) اعلام کرد که بخش فناوری پیشرفته در حال حاضر 20 درصد از تولید اقتصادی این رژیم را تشکیل میدهد و از دولت خواست تا سرمایهگذاری بیشتری برای رشد سریعتر فناوری انجام دهد.
اداره نوآوری در گزارش سال 2024 خود در بخش فناوری پیشرفته ادعا کرد که علیرغم جنگ 8 ماهه با فلسطین و حماس در غزه، بخش فناوری همچنان به رشد خود ادامه میدهد، البته کندتر از سالهای 2021 و 2022 و محرک اصلی رشد اسرائیل باقی میماند و 53 درصد از کل صادرات را به خود اختصاص داده است.
به گفته کارشناسان، حدود 600 استارتآپ جدید در سال گذشته ایجاد شد در حالیکه شرکتهای فناوری در سال گذشته 8 میلیارد دلار جذب کردند که 55 درصد کمتر از سال قبلش است. در مجموع، اسرائیل حدود 9200 شرکت فناوری با 400 هزار نیروی کار دارد.
درور بین (Dror Bin)، مدیر اجرایی سازمان نوآوری رژیم صهیونیستی، گفت در حالیکه بودجه او برای کمک به طرحهایی بالغ بر 250 میلیون دلار در راستای کمک به استارتآپهایی که به دلیل جنگ و محیط سخت مالی جهانی مشکل جمعآوری پول دارند، افزایش یافته، اما این سازمان باید سرمایهگذاری روی بخش فناوری را 2 برابر کند.
بین تصریح کرد :
«اسرائیل منابع طبیعی زیادی ندارد؛ ما یک ابرقدرت نفت و گاز نیستیم. ما کشوری بیابانی هستیم، بنابراین آب زیادی نداریم. تنها منبع طبیعی ما سلولهای خاکستری در مغز مردم است و باید مطمئن شویم که این به شکوفایی و رشد ادامه میدهد.»
گملیل (Gamliel)، وزیر علوم و فناوری نوآوری رژیم صهیونیستی، موافقت کرد که نوآوری مهمترین منبع اسرائیل است و دولت باید به حمایت از شرکتها و توسعه زیرساختهای لازم ادامه دهد.
یک نظرسنجی جداگانه توسط صنایع فناوری پیشرفته اسرائیل در مورد تأثیر جنگ رژیم صهیونیستی و حماس بر بخش فناوری نشان داد که 65 درصد از صندوقهای سرمایهگذاری و بیش از 30 درصد از شرکتهای اسرائیلی به دلیل شناسایی شدن به عنوان یک استارتآپ اسرائیلی مشکلاتی را در کار گزارش کردهاند. استارتآپها فعالیتهای قابل توجهی را به خارج از اراضی اشغالی منتقل کردهاند و ممکن است شرایط در سال آینده بدتر شود.
بین پیشبینی کرد که سال 2024 مشابه سال گذشته نگرانی در مورد دورهای تأمین مالی وجود دارد، اما خارجیها همچنان سرمایهگذاران فعال هستند زیرا میدانند چگونه ریسکهای سرمایهگذاری در اسرائیل را ارزیابی کنند و میخواهند سرمایهگذاری کنند. او گفت که مایل است شاهد سرمایهگذاری بیشتر اسرائیلیها باشد.
سایبر و فینتک همچنان داغترین بخشها برای سرمایهگذاران هستند، اما فناوری آب و هوا یکی از 6 استارتآپ جدید را تشکیل میدهد، زیرا کارآفرینان به دنبال حل چالشهای پیش روی سیارهای هستند که در حال گرمتر شدن است و نحوه ارائه غذا، آب، خدمات بهداشتی خوب در دوران پیری. جمعیت مسائل مهمی هستند.
او خاطرنشان کرد که حدود 8 درصد از کارکنان فناوری به نیروهای پشتیبان ارتش فراخوانده شدند، در حالیکه دیگران نیز از مناطق امن خود بیرون کشیده شدند تا داوطلب شوند؛ در نتیجه، آنها با افراد جدیدی آشنا شدند و نیازهای غیرنظامی و دفاعی زیادی را دیدند.
وی افزود :
«بعد از جنگ، ما شاهد رونق استارتآپها در اسرائیل خواهیم بود، زیرا اتفاقات دیوانهکنندهای بعد از 7 اکتبر در اینجا رخ داده است.»