احتمال ساخت جامعه لینوکس روسی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ روسیه حذف اخیر چندین نگهدارنده هسته روسی از لیست لینوکس را عملی تبعیضآمیز خواند و متعهد شد که یک جامعه توسعه مستقل برای سیستم عامل منبع باز ایجاد خواهد کرد.
وزارت دیجیتال روسیه در گفتگو با رسانههای محلی گفت :
«ما همکاریها را تقویت و با کشورهایی که آماده همکاری با ما هستند گفتوگو خواهیم کرد و آنها قصد دارند «ساختار جایگزین» خود را بسازند. ایجاد شرایط برای همکاری مهم است و میتواند به توسعه یک محصول منحصر به فرد کمک کند. مشخص نیست که آیا ایجاد یک جامعه جایگزین لینوکس با کشورهای دیگر مورد بحث قرار گرفته یا خیر و اینکه آیا این امکان وجود دارد یا خیر.»
رهبران پروژه لینوکس به طور علنی در مورد بیانیه روسیه اظهار نظر نکردهاند.
پاسخ روسیه پس از آن صورت گرفت که جامعه لینوکس 11 روس را از حفظ هسته لینوکس، کد اصلی سیستم عامل، با استناد به الزامات مختلف انطباق مسدود کرد. لینوس توروالدز (Linus Torvalds)، خالق لینوکس، اظهار داشت که این تصمیم بازگشت ندارد و به عنوان یک فنلاندی، از روسیه حمایت نخواهد کرد.
یکی از نگهبانان لینوکس بعداً توضیح داد که این محدودیتها برای توسعهدهندگانی اعمال میشود که شرکتهایشان تحت مالکیت یا کنترل نهادهای موجود در فهرست دفتر کنترل داراییهای خارجی ایالات متحده هستند که به عنوان درگیر در فعالیتهایی که امنیت ملی، سیاست خارجی یا اقتصاد را تهدید میکنند، تعیین شده است.
اکثر نگهبانان روسی که از فهرست خارج شدهاند در واقع با شرکتها یا سازمانهای روسی تحریمشده تحت کنترل یا حمایت دولت روسیه مرتبط بودند.
کارشناسان سایبری روسی از آخرین تصمیم لینوکس انتقاد و اعلام کردهاند که بر اعتماد جامعه توسعه دهندگان لینوکس و کیفیت محصول تأثیر منفی خواهد گذاشت.
یک کارشناس شرکت امنیت سایبری روسی کسپرسکی (Kaspersky)، که توسط ایالات متحده تحریم شده است، در مصاحبه با رسانه روسی «RBK» گفت که سطح سوءظن نسبت به پچهای توسعه دهندگان روسی ممکن است افزایش یابد و روند ادغام تغییرات در نسخه اصلی را پیچیده کند؛ نرمافزاری که برای حفظ توزیعهای لینوکس مهم است.
یکی دیگر از کارشناسان روسی به نام ایوان پانچنکو (Ivan Panchenko)، یکی از بنیانگذاران یک شرکت روسی که یک سیستم مدیریت پایگاه داده منبع باز را توسعه داد، عنوان کرد :
«سهم توسعه دهندگان روسی در هسته لینوکس چندان قابل توجه نیست، بنابراین هیچ اتفاق مهمی در این زمینه رخ نخواهد داد. پچهای روسی برای مسائل نرمافزاری عمومی احتمالاً همچنان پذیرفته خواهند شد. بسیاری از توسعه دهندگان لینوکس روی قسمتهایی از سیستم عامل که خارج از هسته هستند کار میکنند. با این حال، ممکن است نسخههای جدید و جداگانهای از هسته ایجاد شده توسط توسعهدهندگان روسی، به اصطلاح فورک، وجود داشته باشد.»
این اولین بار نیست که ارتباط با روسیه برای توسعه دهندگان محلی مشکل ایجاد میکند. سال گذشته، حساب یک کدگذار روسی در گیتهاب (GitHub) مسدود شد و مخازن او به عنوان بایگانی شده علامتگذاری شدند. به گفته محققان، توسعه دهنده آسیب دیده برای یک تولید کننده تجهیزات فنی روسی که توسط کانادا و ایالات متحده تحریم شده بود کار میکرد.