اهمیت هوش مصنوعی برای مدیریت زیرساختهای آبی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ شاید این سؤال برای شما پیش بیاید که کلان داده چه ربطی به آب دارد؟ به نظر میرسد که بدون آن، مدیریت مؤثر سیستمهای آب امروزه تقریباً غیرممکن باشد. گیل گروسکوپ (Gil Groskop)، معاون فناوری در «Mekorot»، در کنفرانس هوش مصنوعی کالکالیست توضیح داد که زمینه هوش مصنوعی برای مدیریت زیرساختهای آب بسیار مهم است و چالشها و فرصتها را ارائه میدهد.
گروسکوپ اظهار داشت :
«جهان مملو از داده است؛ مقداری که ما تولید میکنیم بسیار زیاد است و نرخ تولید نمایی است. هر یک از حسگرهای ما مقادیر زیادی اطلاعات تولید میکند که در سیستمهای فرماندهی و کنترل ذخیره و استفاده میشود. به یاد داشته باشید که در سال 2010، تولید دادهها پرهزینه بود سالها پیش، ما از دیسکها برای ذخیرهسازی استفاده میکردیم، اما امروز میلیونها برابر بیشتر از آن دیسکها تولید میکنیم.»
وی افزود که حجم دادههای امروزی بسیار فراتر از آن چیزی است که یک اپراتور انسانی در یک اتاق کنترل میتواند برای ایجاد یک تصویر موقعیتی کامل پردازش کند. اضافه بار اطلاعات حتی برای مدیریت بسیار زیاد است. به همین دلیل این شرکت برای پشتیبانی از تصمیم به ابزارهای هوش مصنوعی متکی است. بدون این ابزارها، مدیریت سیستمهای کنترلی و عملیاتی غیرممکن خواهد بود. مکوروت بیش از 3000 تأسیسات تأمین آب را در سراسر کشور مدیریت میکند و دادهها از اتاقهای کنترل محلی، که اغلب در پناهگاهها قرار دارند، به یک اتاق کنترل ملی مرکزی منتقل میشوند. این شرکت یک بازیگر کلیدی در اقتصاد است که سرمایهگذاری در فناوری را هدایت میکند. او خاطرنشان کرد :
«بهعنوان تصمیمگیرنده، ما با چالشهای متعددی مواجه هستیم، بهویژه اطمینان از تداوم عملکردی در زمانهای اضطراری و پیشبینی رفتار شبکه آب در چنین شرایطی کاری فراتر از آن است ظرفیت انسانی به تنهایی.»
گروسکوپ همچنین تأکید کرد :
«چگونه یک فرد میتواند با چنین حجم وسیعی از دادهها تصمیمات دقیق و در زمان واقعی بگیرد؟ قابلیت اطمینان و یکپارچگی این دادهها بسیار اهمیت دارد؛ به همین دلیل است که ما ابزارهای هوش مصنوعی داریم که آن را بهینه و به ما کمک میکنند تا تصمیمات بهتری بگیریم و قابلیت اطمینان خدمات را بهبود بخشیم. ما در 4 محور تکنولوژیک عمل میکنیم : تصمیمگیری، بهبود عملکرد، مدیریت زمان واقعی و پیشبینی با شبیهسازها. در محور تصمیمگیری، مدلهای عملیاتی متعددی را توسعه و پیادهسازی کردهایم که بینشهایی را ارائه میدهند و به ما در تصمیمگیری بهینه کمک میکنند. ما همچنین سیستمهایی را مستقر کردهایم که ناهنجاریهای عملیاتی و ابزارهای تحلیل ویدیویی مبتنی بر هوش مصنوعی را تشخیص میدهند. در محور بهبود عملکرد، ما بر اجرای کارآمد سیستم تامین آب متمرکز شدهایم. واقعیت افزوده، همراه با هوش مصنوعی، قابلیتهای کارمندان ما را افزایش میدهد. در مورد پیشبینی، پلتفرمهای دوقلوی دیجیتال به ما اجازه میدهند زیرساختهای ملی را شبیهسازی کنیم و سناریوهای آینده را ایجاد کنیم.»