احضار سفیر چین پس از حمله سایبری به آژانس نقشه برداری در آلمان
به گزارش کارگروه حملات سایبری خبرگزاری سایبربان، سباستین فیشر، سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان در یک کنفرانس خبری بیان کرد که پس از سرکوب میدان تیانآنمن در سال ۱۹۸۹، اولین بار است که آلمان سفیر چین را احضار کرده است.
این اقدام همچنین پس از حادثهای در ماه می صورت گرفت که آلمان سفیر خود را از روسیه فراخواند.
این اقدام پس از ادعای حملات سایبری تحت حمایت مسکو صورت گرفت که شرکتهای دفاعی، هوافضا و فناوری اطلاعات و همچنین حزب سوسیال دموکرات آلمان را هدف قرار داده بود.
وزارت کشور آلمان (BMI) در بیانیهای در روز چهارشنبه اعلام کرد:
بر اساس تحقیقات سرویسهای امنیتی آلمان، هدف از حمله به آژانس فدرال نقشهبرداری و ژئودزی (BKG) که در اواخر سال ۲۰۲۱ انجام شد، جاسوسی بوده است.
وزارت کشور آلمان افزود که این آژانس نقشهبرداری نقش مهمی برای طیف وسیعی از نهادهای دولتی و بخش خصوصی، از جمله در حوزه زیرساختهای حیاتی ایفا میکند.
به عنوان مثال، این آژانس دادههای جغرافیایی رسمی و جاری از آلمان را ارائه میدهد و به توسعه زیرساختهای دادههای جغرافیایی کمک میکند.
مقامات دولتی آلمان به شدت این حمله را محکوم کردند.
نانسی فیزر، وزیر کشور آلمان در بیانیهای اظهار کرد:
این حمله سایبری جدی نشان میدهد که خطر حملات سایبری و جاسوسی از سوی چین چقدر بزرگ است. ما قاطعانه در برابر این تهدیدها ایستادگی میکنیم. ما از چین میخواهیم که از این گونه حملات سایبری خودداری کند و آنها را متوقف کند. این حملات سایبری حاکمیت دیجیتال آلمان و اروپا را تهدید میکند.
بر اساس تحقیقات انجام شده در مورد این حادثه، گروه هکری ناشناسی که به چین مرتبط است، دستگاههای انتهایی متعلق به افراد و شرکتهای خصوصی را به منظور استفاده از آنها در حمله، به خطر انداخته است.
پس از این حمله، آژانس فدرال نقشهبرداری و ژئودزی مجموعهای از اقدامات جامع را انجام داد و سطح امنیت اطلاعات خود را به طور قابل توجهی بهبود بخشید.
مقامات آلمانی هشدار دادند که عوامل دولتی چینی تهدیدی جدی برای سازمانهای آلمان و اروپا محسوب میشوند.
وزارت کشور آلمان اعلام کرد که در سال ۲۰۲۳، عوامل سایبری مشکوک تحت کنترل دولت چین حملات سایبری هدفمندی را علیه شرکتها، مقامات، افراد و نهادهای سیاسی کشور انجام دادهاند.
هدف ادعایی این کمپینها، به دست آوردن اطلاعاتی درباره فرآیندهای شکلگیری افکار سیاسی و تصمیمگیریها و همچنین مواضع دولت فدرال در مسائل سیاست خارجی آلمان و اروپا با تأثیر بر دولت چین بوده است.
مقامات آلمانی ادعا میکنند که روشهای عوامل جاسوسی سایبری چین تحولی کیفی و کمی قابل توجهی را تجربه کرده است، که به آنها امکان دستیابی به دسترسی و اثربخشی بیسابقهای را داده است.
پیشتر در ماه آوریل، سه نفر در آلمان به ظن جاسوسی برای چین و انتقال اطلاعات در مورد فناوریهای با استفاده نظامی احتمالی بازداشت شدند.
در ماه ژوئیه، آلمان اعلام کرد که استفاده از قطعات حیاتی ساخت شرکتهای چینی هواوی و زدتیای را در بخشهای اصلی شبکههای ۵G کشور ممنوع خواهد کرد.