آغاز پخش فصل سوم سریال تهران(Tehran)
فصل سوم تهران؛ به روایت اسرائیل
پس از گذشت بیش از دو سال از پخش فصل دوم سریال اسرائیلی تهران، 19 آذر نخستین قسمت فصل سوم از طریق شبکه کان در دسترس مخاطبان قرار گرفت. در ابتدا قرار بود فصل سوم از اوایل بهار روانه آنتن شود اما پس از شروع جنگ در غزه و سپس افزایش انتقادها در غرب از رویکرد نظامی اسرائیل و اعتراضات حامیان فلسطینیها در کشورهای اروپایی و آمریکا علیه رژیم صهیونیستی، رسانههای تلآویو از بروز مشکلات جدی در تهیه سریال خبر داده بودند. با این حال با ادامهدار شدن جنگ، تصمیم تهیه کنندگان به ادامه تولید تغییر کرد و چند بازیگر سرشناس انگلیسی و استرالیایی به گروه پیوستند. معروفترین آنها هیو لوری بازیگر نقش دکتر گرگوری هاوس در مجموعه «دکتر هاوس» است.
نگاهی به فصل دوم
پس از گذشت دو سال از پخش فصل نخست مینیسریال ضدایرانی «تهران»، جمعه شانزدهم اردیبهشت 1401 دو قسمت نخست از فصل دوم این سریال اسرائیلی در دسترس مخاطبان قرار گرفت. فصل دوم نیز در هشت قسمت و بصورت هفتگی منتشر شد. دانیل سیرکین همانند فصل اول، کارگردانی فصل دوم «تهران» را برعهده داشت. موشه زوندر و دونا ایدن تهیهکنندگان اصلی سریال بودند. نیو سلطان، شان توب، شروین آلنبی، آرش مرندی، شیلا اُمّی، و گلن کلوز از جمله بازیگران فصل دوم سریال «تهران» بودند. در عین تعجب بسیاری از کارشناسان، فصل نخست «تهران»، جایزه بهترین سریال درام از چهل و نهمین دوره جوایز اِمی را دریافت کرد. مانند فصل نخست، سکانسهای فصل دوم هم در شهر آتن تصویربرداری شدند.
خانم ایدن در مصاحبهای پیش از شروع پخش فصل دوم در مورد این سریال گفت: "منازعه جمهوری اسلامی با رژیم صهیونیستی، بخشی از زندگی روزانه مردم اسرائیل است و او و همکارانش میخواستند در سریال «تهران»، این منازعه هر روزه را نه به صورت کلیشهای، بلکه به طرزی پیچیدهتر و چندلایهتر، به تصویر بکشند. او میگوید امیدوار است مردمی که در ایران این سریال را میبینند، احساس کنند که فرهنگ و زندگی آنها، به خوبی نمایش داده شده است."
اظهارات تهیهکننده سریال در حالی است که از قضا فاصله معنادار شهر تهران در این سریال با تهران واقعی به قدری زیاد بود که از آن به عنوان پاشنه آشیل سریال در فصل نخست یاد میشد. آنچه از ظاهر شهروندان و نیروهای امنیتی در سریال میبینیم، بیشتر به اوایل دهه شصت شمسی نزدیک است تا تهران سالهای اخیر. این تفاوت عمیق در موسیقی سریال هم کاملا به چشم میخورد؛ تم موسیقی کاملا عربی است و کوچکترین قرابتی با موسیقی سنتی و حتی مدرن ایرانی ندارد؛ اغراقهای عجیب و غریب در جغرافیای شهر تهران و سبک زندگی اقشار و طبقات مختلف اجتماعی نیز غیرقابل دفاع است. در بحث تعلیقهای دراماتیک هم سریال در فصل نخست واقعا سطحی عمل کرده بود. باور شیوه نفوذهای ابتدایی به حساسترین ارگانهای یک کشور، برای مخاطبی که به بهترین سریالهای پلیسی-امنیتی روز دنیا دسترسی دارد مشکل است. اختلاف زیاد در بافت شهری تهران و آتن، تفاوت خودروها و المانهای شهری از دیگر موارد انتقادی به فصل نخست سریال «تهران» بود.
پس از اتمام پخش فصل سوم سریال تهران، صفحه سایبر سینما به نقد و بررسی اپیزودهای جدید این سریال خواهد پرداخت.