افزایش محدودیت های صادراتی آمریکا به چین
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان، دولت بایدن قصد دارد ماه آینده از قانون جدیدی رونمایی کند که اختیارات ایالات متحده را برای توقف صادرات تجهیزات تولید نیمه رسانا از برخی کشورهای خارجی به سازندگان تراشه چینی افزایش می دهد.
به گفته منابع آگاه، تعدادی از شرکت های متحد با ایالات متحده از جمله ژاپن، هلند و کره جنوبی از این قانون مستثنی میشوند.
به این ترتیب، سازندگان تجهیزات تراشه مانند شرکت ای اس ام ال (ASML)و شرکت توکیو الکترون (Tokyo Electron) تحت تأثیر این قانون قرار نخواهند گرفت.
کشورهایی که صادرات آنها تحت تأثیر این قانون قرار می گیرد شامل اسرائیل، تایوان، سنگاپور و مالزی می شود.
ایالات متحده با هدف جلوگیری از پیشرفت چین در ابررایانه ها و تجهیزات هوش مصنوعی که میتواند به نفع ارتش چین باشد، در سالهای 2022 و 2023 کنترلهای صادراتی بر روی تراشهها و تجهیزات ساخت تراشه را برای چین اعمال کرد.
قانون جدید که در حال حاضر در قالب پیش نویس است، نشان می دهد که چگونه واشنگتن به دنبال حفظ فشار بر صنعت رو به رشد نیمه رسانا چین می باشد.
قانون محصولات مستقیم خارجی تصریح می کند که اگر محصولی با استفاده از فناوری آمریکایی ساخته شود، دولت ایالات متحده این قدرت را دارد که از فروش آن حتی در یک کشور خارجی جلوگیری کند.
ایالات متحده همچنین قصد دارد حدود 120 نهاد چینی را به لیست محدودیت تجاری خود اضافه کند که شامل 12 کارخانه تراشه سازی معروف ، سازندگان ابزار تراشه، ارائه دهندگان نرم افزار EDA (اتوماسیون طراحی الکترونیکی) و شرکت های مرتبط می شود.
قانون جدید فقط به صورت پیش نویس است و ممکن است تغییر کند، اما هدف این است که ماه آینده دولت بایدن آن را به شکل قانونی منتشر کند.