افزایش حملات سایبری پیش از نشست اوکراین در سوئیس
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ دولت سوئیس اعلام کرد که در آستانه نشست این هفته با هدف ایجاد مسیری برای صلح در اوکراین، حملات سایبری و اطلاعات نادرست افزایش یافته است.
سوئیس گفت که 90 ایالت و سازمان برای شرکت در مذاکراتی که قرار است از 15 تا 16 ژوئن امسال در استراحتگاهی در نزدیکی شهر لوسرن برگزار شود، ثبتنام کردهاند که تقریباً نیمی از آنها از آمریکای جنوبی، آسیا، آفریقا و خاورمیانه هستند.
روسیه دعوت نشده است، اما به گفته سوئیس، این مذاکرات با هدف تعریف مشترک یک نقشه راه در مورد چگونگی مشارکت این کشور و اوکراین در روند صلح آینده انجام شده است.
ویولا آمهرد (Viola Amherd)، رئیسجمهور سوئیس، در یک کنفرانس مطبوعاتی اظهار داشت که حملات سایبری در هفتههای اخیر افزایش یافته و از او پرسیده شد که دولت او چگونه به حملات شخصی علیه او در رسانههای روسی که در سوئیس منتشر شده، رسیدگی میکند.
وی در پاسخ گفت :
«ما سفیر را احضار نکردهایم. این همان چیزی است که من میخواستم، زیرا کمپین اطلاعات نادرست بسیار افراطی است و میتوان دید کمی از آن واقعیت را منعکس کرد.»
ایگنازیو کاسیس (Ignazio Cassis)، وزیر امور خارجه سوئیس، نیز در این خصوص ادعا کرد که علاقه آشکاری در ایجاد اختلال در مذاکرات وجود دارد، اما از پاسخ به این سؤال که آیا روسیه در این حملات نقش داشته یا خیر، خودداری کرد.
کارشناسان معتقدند که سوئیس به دستور ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، میزبانی این نشست را پذیرفت و تلاش کرده تا در میان کشورهایی که روابط بهتری با مسکو نسبت به قدرتهای پیشرو غربی دارند، از آن حمایت کند.
روسیه از حضور در این نشست به دلیل اتلاف وقت خودداری کرده است. سوئیس اعلام کرد که از مسکو برای شرکت دعوت نشد، زیرا نشان داد که علاقهای به حضور ندارد. کاسیس بار دیگر تأکید کرد که روسیه باید بخشی از روند صلح باشد.
بنابر ادعای کارشناسان غربی، غیبت این کشور متحدان قدرتمند مسکو مانند چین را تشویق کرده که بگویند هیچ فایدهای در مذاکرات صلح وجود ندارد مگر اینکه روسیه و اوکراین هر دو شرکت کنند. این امر انتظارات برای هر نوع پیشرفت بزرگ در سوئیس را کاهش داده است.
کاسیس اظهار داشت که نشست سران در استراحتگاه بورگن استوک قرار است در مورد زمینههای نگرانی بینالمللی، مانند نیاز به امنیت هستهای و غذایی، آزادی دریانوردی و همچنین موضوعات بشردوستانه مانند تبادل اسرای جنگی بحث و گفتگو کند.
مقامات سوئیسی گفتند که ترکیه و هند در آن شرکت خواهند کرد، اگرچه مشخص نیست در چه سطحی. اینکه آیا برزیل و آفریقای جنوبی نیز شرکت خواهند کرد یا خیر، نامشخص باقی مانده است.
به گفته مقامات سوئیسی، تقریباً نیمی از کشورهای شرکت کننده توسط سران کشورها یا دولتها نمایندگی خواهند شد.
وزیر امور خارجه سوئیس عنوان کرد که این اجلاس قرار است با هدف تعیین گام بعدی در روند صلح، با یک بیانیه نهایی به پایان برسد که در حالت ایدهآل به اتفاق آرا از آن حمایت شود.
وقتی از کاسیس پرسیده شد که چه کسی ممکن است در مرحله بعدی جانشین سوئیس شود، گفت که نمیتواند جزئیاتی ارائه دهد، اما خاطرنشان کرد که تلاشها برای حضور کشوری به جز بخش غربی جهان در حال انجام است.
وی افزود که انجام این کار میتواند مشارکت کشورهای جهانی جنوبی و عربی را در این روند تقویت کند.