افزایش حملات سایبری در هند
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ براساس گزارش اخیر فناوریهای نرمافزاری چک پوینت (Check Point)، مؤسسات آموزشی هند با موج بیسابقه حملات سایبری مواجه هستند که حوادث هفتگی بیش از 2 برابر میانگین جهانی است. این مطالعه نشان داد که سازمانها در بخش آموزش هند به طور متوسط ۸۱۹۵ حمله در هفته را تجربه میکنند، در حالیکه میانگین جهانی ۳۳۵۵ حمله است.
این افزایش به تغییر سریع به یادگیری از راه دور در طول همهگیری کووید-19 و دیجیتالی شدن مداوم آموزش نسبت داده میشود.
ساندار بالاسوبرامانیان (Sundar Balasubramanian)، مدیر عامل فناوریهای نرمافزاری چک پوینت در هند و اتحادیه همکاریهای منطقهای جنوب آسیا (SAARC) گفت :
«مجرمان سایبری به طور فزایندهای بخشهای مهم در هند را هدف قرار میدهند، به ویژه آنهایی که حجم زیادی از اطلاعات قابل شناسایی شخصی را مدیریت میکنند. بخش مراقبتهای بهداشتی پس از آموزش و پرورش با 7982 حمله هفتگی به ازای هر سازمان است. بخشهای دولتی/نظامی و بخشهای مشاوره نیز با تهدیدات قابل توجهی روبرو هستند و به ترتیب 4590 و 4177 حمله هفتگی به ازای هر سازمان را تجربه میکنند.»
این گزارش چندین یافته کلیدی را در تمام بخشهای هند برجسته میکند. سازمانها به طور متوسط در هفته با 3244 حمله سایبری مواجه میشوند که تقریباً 2 برابر میانگین جهانی 1657 است. «FakeUpdates»، کیوبات (Qbot) و «Formbook» به عنوان رایجترین بدافزارها در هند شناسایی شدهاند. این مطالعه همچنین نشان داد که 54 درصد از حملات از طریق ایمیل و 58 درصد از حملات از طریق ایمیل با استفاده از فایلهای «exe» انجام میشود. علاوه بر این، آسیبپذیریهای افشای اطلاعات 70 درصد از سازمانهای هندی را تحت تأثیر و دادههای حیاتی را در معرض تهدیدات بالقوه قرار میدهند.
افزایش نگران کننده حملات سایبری تا حد زیادی به گسترش ردپای دیجیتالی مؤسسات آموزشی نسبت داده میشود. از آنجایی که مدارس و دانشگاهها مقادیر زیادی از دادههای حساس دانشجویان از جمله اطلاعات شخصی، تحصیلی و مالی را جمعآوری و ذخیره میکنند، به هدف اصلی مجرمان سایبری تبدیل میشوند. پذیرش گسترده پلتفرمهای یادگیری آنلاین آسیبپذیری آنها را در برابر نقض دادهها افزایش داده است.
با توجه به این یافتهها، چک پوینت در گزارش خود بر نیاز فوری سازمانها به تقویت چارچوبهای امنیت سایبری خود تأکید کرد. این امر به ویژه با توجه به تهدید فزاینده ناشی از فناوریهای هوش مصنوعی مولد، که به طور بالقوه میتواند مهندسی اجتماعی و حملات فیشینگ را پیچیدهتر کند، بسیار مهم است. کارشناسان اجرای اقدامات پیشگیرانه از جمله دفاع قوی و نظارت مستمر را به عنوان گامهای اساسی برای محافظت از دادههای حساس و حفظ یکپارچگی عملیاتی در مواجهه با تهدیدات سایبری فزاینده توصیه میکنند.