افزایش 243 درصدی فیشینگ در گوگل
به گزارش کارگروه شبکههای اجتماعی سایبربان؛ فیشینگ در گوگل با افزایش 243 درصدی در نیمه اول سال 2024 نسبت به سال قبل، بیش از 3 برابر شده است.
این آمار براساس تحقیقات اخیر شرکت امنیت سایبری کسپرسکی (Kaspersky) در میان 25 شرکت مشهور جهانی است.
مسترکارت (MasterCard) شاهد افزایش 210 درصدی تلاشها برای سرقت دادهها و پولهای حساس بود و به دنبال آن فیسبوک و نتفلیکس قرار گرفتند که همگی شاهد حملات 2 برابری خود بودند.
در حالیکه مجرمان سایبری به طور گسترده به دنبال اعتبار و دادههای سایر برندها هستند، کسپرسکی گزارش داد که گوگل، فیسبوک و آمازون رایجترین برندهایی هستند که در حملات فیشینگ هدف قرار میگیرند.
کسپرسکی نمونهای از 25 نام را از رتبهبندی بهترین برندهای جهانی در سال 2023 توسط «Interbrand» برای بهرهبرداری فیشینگ تجزیه و تحلیل کرده است.
به گفته این شرکت، در نیمه اول سال جاری، تقریباً 26 میلیون کاربر در سراسر جهان سعی کردند به منابع جعلی جعل هویت این برندها دسترسی پیدا کنند که تقریباً 40 درصد بیشتر از ژانویه تا ژوئن 2023 است.
شرکت خاطرنشان کرد که این افزایش زیاد به دلیل افزایش فعالیتهای کلاهبرداری به جای کاهش هوشیاری کاربران است، زیرا جنایتکاران سایبری در جستجوی دادهها و پول کاربران تهاجمیتر شدهاند.
به گفته کسپرسکی، در میان برندهای ارزیابیشده، تبهکاران سایبری عمدتاً خدمات گوگل را هدف قرار دادهاند تا اعتباری مانند نام کاربری و رمز عبور را به دست آورند؛ حدود 3.7 میلیون تلاش برای کاربران فیسبوک صورت گرفته که آمازون با بیش از 3 میلیون در رتبه سوم قرار دارد.
مایکروسافت و DHL به ترتیب با 2.8 میلیون و 2.6 میلیون تلاش، 5 مورد برتر را تکمیل کردند.
پیپال، مسترکارت، اَپل، نتفلیکس و اینستاگرام جزو 10 برند برتری بودند که در سال 2024 مورد هدف مجرمان سایبری برای اعتبار و پول قرار گرفتند.
اولگا اسویستونوا (Olga Svistunova)، کارشناس امنیتی کسپرسکی، اعلام کرد :
«امسال شاهد افزایش قابل توجهی در تلاشهای فیشینگ برای هدف قرار دادن گوگل بودهایم. اگر یک فیشر به یک حساب جیمیل دسترسی پیدا کند، به طور بالقوه میتواند به چندین سرویس دسترسی داشته باشد و آن را به یک هدف اصلی تبدیل کند. فیشینگ برای مسترکارت، که معمولاً با هدف سرقت پول انجام میشود، احتمالاً همزمان با گسترش فروشگاههای آنلاین جعلی که تظاهر به فروش کالاها و ارائه گزینههای پرداخت با مسترکارت میکنند، افزایش یافته است. جالب اینجا است که مایکروسافت با کاهش کلیک روی منابع فیشینگ مواجه شد. از آنجایی که این نام تجاری اغلب برای فیشینگ اعتبار شرکتها مورد هدف قرار میگیرد، این کاهش ممکن است به بهبود سواد سایبری در سازمانهای مختلف نسبت داده شود. DHL همچنین شاهد کاهش بوده، که یک روند رایج در بین چندین برند حمل و نقل و لجستیکی است که ما تحلیل کردیم.»