افزایش 17 درصدی تهدیدات سایبری در پاکستان
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ کارشناسان شرکت جهانی امنیت سایبری و حریم خصوصی دیجیتال کسپرسکی (Kaspersky) فاش کردند که تعداد کلی تهدیدات سایبری در پاکستان در سال گذشته نسبت به سال قبلش 17 درصد افزایش یافته است.
در بیانیه مطبوعاتی شرکت آمده است که حقایق در بحث اخیر در مورد تحول چشمانداز تهدید سایبری در منطقه در طی نهمین سالانه امنیت سایبری «Weekned-META 2024» ظاهر شد. کسپرسکی از مسدود شدن 16 میلیون حمله سایبری در سال 2023 خبر داد، در حالیکه 24.4 درصد از کاربران در پاکستان تحت تأثیر تهدیدات آنلاین قرار دارند.
نقطه کانونی بحثها امنیت روندهای نوظهور فناوری مانند هوش مصنوعی بود که بر مقیاس تهدیدات مدرن تأثیر میگذارد. به موازات آن، تهدیدهایی که سیستمهای کنترل صنعتی را در زیرساختهای حیاتی، در خاورمیانه، آفریقا و آسیا هدف قرار میدهند، مورد بحث قرار گرفت.
کارشناسان کسپرسکی با تشریح بیشتر چشمانداز تهدید، مشاهده کردند که حملات با استفاده از بدافزار بانکی تا 59 درصد افزایش یافته است، حملاتی که برای جمعآوری اعتبارات بانکی آنلاین و سایر اطلاعات حساس از ماشینهای آلوده طراحی شدهاند.
محققان همچنین افزایش 35 درصدی حملات تروجان را گزارش کردند که خود را به عنوان برنامههای رایانهای قانونی پنهان میکنند اما برای اجرای کدهای مخرب توسط مجرمان سایبری استفاده میشوند.
علاوه بر این، حملات باجافزاری که برای رمزگذاری دادهها، فایلها یا سیستم قربانی طراحی شدهاند و در ازای پرداخت به آنها دسترسی پیدا میکنند، 24 درصد افزایش یافته است.
همچنین، محققان کسپرسکی گزارش دادند که حملات با استفاده از نرمافزارهای جاسوسی تا 36 درصد افزایش یافته است، چنین حملاتی نرمافزار مخربی هستند که وارد رایانه کاربر میشوند، دادهها را از دستگاه و کاربر جمعآوری و بدون رضایت آنها برای اشخاص ثالث ارسال میکنند.
کسپرسکی در بیانیهای اعلام کرد :
«پاکستان به عنوان کشوری نوظهور و پذیرش تحول دیجیتال با سرعت خوب، نقش بسیار مهمی در آسیا دارد. با تکامل چشمانداز امنیت سایبری، تهدیدات سایبری همچنان متنوع و پیچیده میشوند. این روند به ویژه به دلیل ظهور فناوریهای پیشرفته مانند هوش مصنوعی و تشدید تلاطم ژئوپلیتیکی و اقتصادی در منطقه متا مشهود است.»
امین حسبینی (Amin Hasbini)، مدیر تیم تحقیقات و تحلیل جهانی مرکز تحقیقات (GReAT) اظهار داشت که این عوامل در مجموع به افزایش جرایم سایبری و افزایش پیچیدگی حملات سایبری کمک میکنند.
براساس تحلیل کسپرسکی از چشمانداز تهدید امنیت سایبری (GReAT) در منطقه خاورمیانه، ترکیه و آفریقا (META) نوسانات قابل توجهی داشته است.
در منطقه، ترکیه با 41.8 درصد بیشترین تعداد کاربران تحت تأثیر تهدیدات آنلاین، پس از آن کنیا با 39.2 درصد، قطر 38.8 درصد و آفریقای جنوبی با 35 درصد قرار دارند. کاربران کمتری در عمان 23.4 درصد و مصر 27.4 درصد و پس از آن عربستان سعودی 29.9 درصد و کویت 30.8 درصد تحت تأثیر قرار گرفتند.