ادعای سوئد مبنی بر حمله انتقامجویانه هکرهای ایرانی
به گزارش کارگروه حملات سایبری خبرگزاری سایبربان، سرویس امنیتی سوئد (Säkerhetspolisen) اعلام کرد یک گروه سایبری وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران پشت این حمله بوده است که سرویس پیامکی سوئد را هدف قرار داده بود.
هدف این حمله ایجاد تصویری از سوئد به عنوان کشوری اسلامهراس بوده است.
این اقدام به حادثهای در استکهلم اشاره دارد که در آن قرآن در مقابل سفارت ترکیه توسط راسموس پالودان، فرد دو تابعیتی دانمارکی-سوئدی که از او به عنوان سیاستمدار راستگرای افراطی و تحریککننده ضد اسلام یاد میشود، سوزانده شد.
به گفته دفتر دادستان عمومی، پس از نفوذ به سرویس پیامکی، هکرهای ایرانی از دسترسی خود استفاده کردند تا حدود ۱۵ هزار پیام به مردم سوئد ارسال کنند و آنها را به انتقام از آتشزنندگان قرآن فرا بخوانند.
ماتس لیونگکویست، دادستان ارشد، بیان کرد که مقامات سوئدی که این حادثه را بررسی کردهاند، موفق به شناسایی هویت هکرهای ایرانی که این نقض جدی دادهها را انجام دادهاند، شدهاند.
لیونگکویست افزود که تحقیقات درباره این افراد به دلیل عدم احتمال پیگرد قانونی در ایران یا استرداد به سوئد متوقف شده است.
با این حال، دفتر دادستان اعلام کرد:
بستن تحقیقات مقدماتی به این معنی نیست که هکرهای مظنون کاملاً از پرونده حذف شدهاند. تا زمانی که جرم مشمول مرور زمان نشود، دادستانها میتوانند تحقیقات مقدماتی را مجدداً آغاز کنند.
گروههای هکری دیگر نیز سعی کردند از فعالیتهای پالودان سوء استفاده کنند.
گروه انانیموس سودان که احتمالا ارتباط واقعی با سودان ندارد و ادعا میشود بخشی از عملیات اطلاعاتی روسیه است، حملاتی به وبسایتهای بیمارستانهای دانمارک و خطوط هوایی اسکاندیناوی انجام داد.
در زمان حملات انانیموس سودان، ساندرا باروتا الوین، یکی از مسئولان امنیت ملی در مایکروسافت سوئد، به روزنامه سوئدی افتونبلادت گفت که واکنشها به سوزاندن قرآن، هم از نظر پوشش رسانههای روسی و هم واکنشهای احتمالی پرداختشده فعالان، نشان میدهد که آمادگیهایی برای انتقامجویی از اقدام پالودان پیش از وقوع آن انجام شده بود.
انتساب این حادثه پیامکی پس از هشدار سرویس امنیتی سوئد در اوایل سال جاری رخ میدهد که اظهار میکرد که ایران از شبکههای جنایی در سوئد برای انجام اقدامات خشونتآمیز علیه سایر کشورها، گروهها یا افراد در سوئد که ایران آنها را تهدید میداند، استفاده میکند.
ادعای استفاده از شبکههای جنایی در جاهای دیگر نیز قبلا انجام شده است، از جمله در ایالات متحده که در آن، آمریکا مدعی شده بود که یک قاچاقچی مواد مخدر ایرانی با ارتباط با سرویسهای اطلاعاتی ایران به توطئه برای استخدام یکی از اعضای گروه هلس آنجلس برای قتل یک فرد جداشده ایرانی متهم شد.