ادعای گوگل درباره نقش کلیدی ایران در جنگ حماس و رژیم صهیونیستی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ در 14 فوریه 2024، تیمهای امنیت سایبری گوگل گزارشی درباره حملات سایبری در جنگ بین رژیم صهیونیستی و حماس منتشر کردند. مقامات گوگل، ایران را مقصر بیشتر حملات سایبری علیه تلآویو میداند. آنها معتقدند که 6 ماه قبل از حملات 7 اکتبر امسال، موسوم به طوفانالاقصی، 80 درصد از حملات سایبری دولتی علیه رژیم صهیونیستی از سوی ایران انجام شده است.
در گزارش گوگل آمده است :
«از آن زمان، کمپین سایبری تهران اسرائیل را هدف قرار داده و از جنگ حمایت کرده است. بنابراین به نظر میرسد که بیثباتی بر آسیبهای عملیاتی اولویت دارد. این حملات، شامل حملات مخرب علیه سازمانهای کلیدی اسرائیل، عملیاتهای هک و نشت با هدف تضعیف روحیه شهروندان اسرائیلی و از بین بردن اعتماد است.»
بنابر ادعای گوگل، گروههای هکری ایرانی مانند انتقامجویان سایبری (Cyber Aveng3rs) و سربازان سلیمان (Soldiers of Solomon)، تمایل دارند در مورد تأثیر عملیاتهای سایبری خود علیه اسرائیل اغراق کنند و اخیراً ادعاهای اغراقآمیز و گمراه کنندهای در مورد حملات علیه زیرساختهای انرژی مطرح کردهاند.
درهرصورت، این گزارش به چندین حادثه با پیامدهای عملیاتی واقعی، به ویژه حملات پاککن، اشاره میکند. کارشناسان براین باورند که هکرهای ایرانی در دسامبر 2023 دادههای چندین مؤسسه بانکی رژیم صهیونیستی را از بین بردهاند. علاوه بر این، حملات سایبری به شرکتهای اسرائیلی فعال در غرب نیز کشیده شده است. در ماههای نوامبر و دسامبر 2023، دو حمله به سیستمهای تأمین آب یک ایالت آمریکا و 2 روستای ایرلند صورت گرفت.
علاوه بر این، محققان گوگل ادعا کردند که گروههای هکری اسرائیلی تنها چند عملیات سایبری انجام دادهاند و مهمترین حمله سایبری علیه ایران که در 18 دسامبر 2023 70 درصد از پمپ بنزینهای کشور را از بین برد، از سوی گروه هکری گنچشک درنده (Predatory Sparrow)، گروهی از هکرهای ایرانی تبعیدی، صورت گرفت.
با این وجود، کارشناسان گوگل «جنگ سایبری» مشاهده شده بین ایران و رژیم صهیونیستی را واجد شرایط میدانند. طبق گزارش گوگل، در اراضی اشغالی و غزه، از زمان آغاز درگیری، هنوز اوج عملیاتهای سایبری ثبت نشده است.