897 حمله سایبری علیه اردن در سال 2021
به گزارش کارگروه بینالملل سایبریان؛ فیصل شِبول (Faisal Shboul)، وزیر دولت در امور رسانهها، سخنگوی رسمی دولت، و احمد مِلحِم (Ahmed Melhem)، رئیس مرکز ملی امنیت سایبری، در یک کنفرانس مطبوعاتی در مورد تلاشهای اردن در زمینه امنیت سایبری گفتگو کردند.
شِبول با بیان اینکه «جنگ اطلاعاتی» با توجه به توسعه فناوریها و ابزارهای ارتباطی دیجیتالی یکی از ویژگیهای این دوره است، تأکید کرد که با توسعه سیستمهای اطلاعاتی در سراسر جهان، کشورها، سازمانها، مؤسسات و افراد بیشتری قادر به نفوذ به سیستمهای آنها هستند؛ کشورها، دولت ها، نهادها و افراد در معرض تعداد فزایندهای از حملات سایبری قرار دارند.
وی ادامه داد :
«27 درصد از حملات سایبری در اردن با عنوان «پیچیده» طبقهبندی شده است. هر شخص یا مؤسسهای میتواند با مرکز ملی امنیت سایبری ارتباط برقرار کند تا در مورد هر نوع نفوذی گزارش دهد و این مرکز در صورت وقوع، منبع نقض را ردیابی میکند.»
به گفته شِبول، در مجموع 897 حمله سایبری در سال 2021 اردن را هدف قرار داده است. اکثر این حملات پیچیده بودهاند، به این معنی که حملات یا از سوی دولتها و سازمانها یا افراد و اشخاص آماتور انجام میشدند.
مِلحِم نیز اظهار داشت که حملات سایبری در سال 2021، نهادهای دولتی و نظامی و همچنین دادگاه سلطنتی هاشمی (RHC) را هدف قرار داده است.
وی خاطرنشان کرد :
«طرفهای خارجی هستند که دائماً تلاش میکنند تا شبکهها و سیستمهای اطلاعاتی ملی را هدف قرار دهند. از جمله اهداف اصلی این حملات، نهادهای نظامی و امنیتی، بخش مالی، شرکتهای مخابراتی، بخش انرژی، نهادهای دولتی و سفارتخانههای اردن خارج از کشور هستند. نتایج تجزیه و تحلیل نشان داد که طرفهای پشت سر حملات سایبری، دولتها و گروههای مورد حمایت دولتها، گروههای مرتبط با سازمانهای تروریستی و باندهای جنایت سایبری با هدف منافع مادی هستند.»
به گفته این مقام اردنی، 34 درصد از حملات سایبری در سال گذشته بهوسیله افراد انجام شده، 27 درصد بهوسیله کشورها یا گروههای مرتبط با کشورها، 26 درصد مربوط به جرایم سایبری و 13 درصد بهوسیله سازمانهای افراطی یا تروریستی انجام شده است.
رئیس مرکز ملی امنیت سایبری اردن توضیح داد که رسانههای بینالمللی و محلی و همچنین وبسایتها گزارش دادهاند که برخی شهروندان اردنی مورد هدف احزاب خارجی یا گروههای مرتبط با کشورها با استفاده از ابزارهای پیچیده قرار گرفتهاند.
مِلحِم همچنین تأکید کرد که مهاجم یا نوع نرمافزار مورد استفاده در حمله سایبری تایید نشده و به کاربران شرکتی هشدار داده شده که احتیاط و سیستمعامل گوشیها را بهروزرسانی کنند.
وی ادامه داد :
«مرکز ملی امنیت سایبری هک تلفن برخی شهروندان را نه تأیید و نه تکذیب کرده، اما باید برای تحلیل علمی شواهد دیجیتالی با مرکز تماس گرفته شود. در صورت شناسایی هرگونه حمله سایبری، اقدامات فوری از سوی مرکز ملی امنیت سایبری انجام میشود و در تمام حملات کشف شده، این امر قبلاً انجام شده است؛ هیچ کشوری در جهان قادر به توقف کامل حملات سایبری نیست، اما ما تواناییهای لازم را برای مقابله با هر گونه تخلف داریم.»