70 درصد از قربانیان کلاهبرداری اینترنتی هند تحصیل کردهاند
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ کارشناسان اعلام کردند که نزدیک به 70 درصد از قربانیان جرایم سایبری در آندرا پرادِش (Andhra Pradesh) از فناوری آگاه و تحصیل کرده بودند، در حالیکه افراد دستگیر شده بیشتر به منظور رفع حرص و طمع خود برای پول مرتکب جرم شدند.
پلیس هند گفت که حداقل 30 تا 40 درصد از قربانیان کلاهبرداریهای سایبری فارغالتحصیل یا فوق لیسانس و بیش از 20 تا 30 نفر از آنها حرفهای بودند. تنها 10 تا 20 درصد از قربانیان واجد شرایط کلاس ایکس (X) بودند. سراوان کومار (D Sravan Kumar)، در گفتگو با وبگاه تخصصی «TOI» اظهار داشت که جرایم سایبری بیشتر بهوسیله جوانانی انجام میشود که از فناوری آگاه هستند. از قضا، اکثر قربانیان جرایم سایبری نیز تحصیلکرده و آگاه به فناوری بودند. این طمع برای پول آسان است که جوانان را به ارتکاب جرایم سایبری سوق میدهد، در حالیکه جهل، طمع و چند مورد دیگر است که افراد تحصیل کرده را قربانی کلاهبرداری سایبری میکند.
یک افسر ارشد پلیس در شاخه جرایم سایبری هند تصریح کرد که جوانان تحصیل کرده و با هوش فناوری طعمه جرایم سایبری مانند کلاهبرداری شغلی آنلاین، کلاهبرداری آنلاین بخت آزمایی و چند مورد دیگر شدهاند، در حالیکه افراد تحصیل کرده در گروه سنی میانسال قربانی کلاهبرداریهای فیشینگ و تقلبهای رمزهای یکبار مصرف میشوند.
به گفته کارشناسان، کلاهبرداران سایبری با فریب دادن ویزاگیتها با وعدههای جعلی مانند «درآمد از خانه» و موارد دیگر، ویزاگیتها را بیش از 9.3 کرور در سال 2021 فریب دادند. تعداد جرایم سایبری در شهر ویزاگ (Vizag) در سال 2021 در مقایسه با سال قبلش، 13.5 درصد کاهش یافته است. اما مجرمان سایبری در سال 2021 بیش از 50 درصد بیشتر از سال 2020 پول سرقت کردند.
با تبدیل شدن فناوری به خط نقرهای در طول بیماری کووید-19 پس از تعاملات شخصی و کسب و کارها به صورت آنلاین و از راه دور، کلاهبرداران سایبری روشهای نوآورانهای را برای فریب دادن کاربران اینترنتی به کار میگیرند. از قضا، افراد تحصیل کرده و آگاه به فناوری قربانی کلاهبرداریهای سایبری میشوند. یکی از افسران ارشد پلیس هند توضیح داد :
«ما در حال سازماندهی برنامههای آگاهیرسانی بودهایم، اما تعداد جرایم سایبری در حال افزایش است.»