5G پیشرفت یا تهدید (بخش دوم)
تب نسل پنجم و جذابیتهایی که به همراه دارد بهقدری بالا گرفت که موجب شد دولت ژاپن اعلام کند در حال راهاندازی زیرساختهای موردنیاز برای ارائه نسل پنجم اینترنت در المپیک تابستانی 2020 در کشورش است، بهطوریکه تمامی مسافران و حاضران در این رویداد بزرگ بتوانند در این کشور در طول مسابقات از این نسل اینترنت بهره ببرند.
به اعتقاد آشا کدی (Asha Keddy)، معاون ارشد شرکت اینتل، کشورها در سراسر جهان به دنبال این هستند تا با سرعت بیشتری بتوانند نسل پنجم از اینترنت را در کشور خود راهاندازی کنند.
جالب است بدانید، در پس این نسل دو فناوری بزرگ در انتظار قرارگرفتهاند تا فناوریهای خود را در حوزه فناوری اطلاعات ارائه کنند و بهترین راه برای موفقیتشان در جهان همهگیر شدن نسل پنجم اینترنت همراه است، این دو فناوری به ترتیب اینترنت اشیا (IOT) و خدمات ابری هستند، زیرا نسل پنجم بستری را خواهد ساخت تا بهراحتی سرعت انتقال دادهها میان اشیاء به تعداد شناسههای میلیاردی میسر گردد و از طرفی خدمات ابری قادر خواهند بود با سرعتی بهمراتب چند برابری به تجزیهوتحلیل دادهها از کاربران چه بهطور مستقیم و چه از طریق دادههایی که از IOTهای پوشیدنی ارسال میشود بهطور هوشمندانه پاسخهای موردنظر طراحان خود را در هرلحظه به مخاطبان خود در سراسر جهان با سرعتی بالا ارائه دهند.
پیش از نسل پنجم، در نسلهای سوم و چهارم به دلیل حجم ترافیک بالای کاربران و نیز سرعت پائین در انتقال دادهها و عدم کارایی زیرساختهایی که بتوانند اطلاعات را در هرلحظه تجزیهوتحلیل کنند با مشکل رو برو بودهایم .
رصد کاربران برای ارائهدهندگان اینترنت در دنیا بهسختی صورت میگرفت و در برخی موارد امکان رصد نیز وجود نداشت، اما امروزه شاهدیم تا سال 2020 این امر نیز برای صاحبان اینترنت که حلقهای گمشده بود توسط نسل پنجم میسر خواهد بود.
دراینبین این نسل بااینکه جذابیتهای فراوانی را به دنبال خود دارد، هشدارهایی را نیز برای کاربران در سراسر جهان در پی دارد زیرا همانطور که گفته شد با ورود اینترنت با سرعتبالا در منازل، سطح شهر، اتاقهای عمل، گوشیهای همراه و حتی درون بدن ما امکان این موضوع وجود دارد که در صورت عدم تهیه و تدوین یک زیرساخت کاملاً بومی در کشور در صورت قطع شدن اینترنت توسط صاحبان اصلی آن در جهان تمامی مبادلات و ارتباطات داخلی کشورهایی که دارای زیرساخت اینترنتی نیستند مختل میگردد و بهطور خلاصه کشوری که مدیریت اینترنت داخلی (اینترانت) را پایهگذاری نکند در صورت قطع اینترنت با بحران در تمامی بخشهای هوشمند خود مخصوصاً زیرساختها مواجه خواهد شد.
از جهت فرهنگی نیز باکمی دقت بر روی روند کلی و جهتگیری شبکههای اجتماعی میتوان دریافت در صورت عدم برنامهریزی مناسب فرهنگی تمامی احساسات، افکار و تصمیمگیریهای مردم در داخل کشور میتواند تخت تأثیر نسخههایی که با سرعت چند برابر بهعنوان خوراک به مردم داده میشود قرار گیرد.
درنهایت نیز باکمی دقت در استفاده از این نسل پس از مدتی شاهد خواهیم بود که تجزیهوتحلیل بر روی اطلاعات ما به مرحلهای میرسد که سرورهای هوشمند شناختی از ما پیدا میکنند که اطرافیان ما نسبت به علایق، رفتارها و حملهای موردعلاقه ما پیدا نکردهاند و در هرلحظه میتوانند توسط سامانههای هوشمند خود حضور ما را در هر نقطه از جهان ثبت کنند.
کدی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به این موضوع اشاره داشت که هوشمندی در این نسل به نحوی خواهد بود که در انرژی و وقت هر کاربر صرفهجویی چند برابری خواهد شد و علاوه بر بازدهی بیشتری که برای فعالیت این به وجود خواهد آمد، شاهد توسعه بسترهای فعالیت اینترنت در جهان خواهیم بود.
او اینگونه سخنان خود را پایان داد، اکنون فناوری همهچیز را در نوک انگشتانمان قرار داده است و ما را قادر به تعامل عمیقتر با جهان در بستری سریعتر از همیشه قرار داده است.
لازم به ذکر است اینتل اکنون یکی از بزرگترین شرکتهای آمریکایی – اسرائیلی است که در سیلیکنولی به ساختار اصلی این فناوری، تجهیزات موردنیاز خدمات ابری و هوشمند سازی سامانههای ابررایانهای در تجزیهوتحلیل اطلاعات در دنیا کمک میکند.