5 موضوع با اهمیت فناوری 2020 از دیدگاه دولت آمریکا
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ نهادهای دولتی آمریکایی در سال 2019، هرکدام با توجه به وظایف، بودجه و چشماندازهای پیش روی خود روی فناوریهای مختلفی تمرکز کردند. با نزدیک شدن سال 2020، این سؤال پیش میآید که 5 موضوع با اهمیت در حوزه فناوری برای دولت آمریکا، چه مسائلی هستند. رهبران آمریکا به تازگی پیشبینیهای خود را برای سال 2020 انجام دادهاند که به صورت خلاصه میتوان آنها را مطالعه کرد.
1-مواجه شدن رایانش کوانتومی با یک جهش عظیم:
رایانش کوانتومی یکی از تخصصیترین زمینههای تحقیقاتی به حساب میآید؛ اما این موضوع جلوی دولت آمریکا را برای سرمایهگذاری روی آن نمیگیرد. برخلاف رایانههای امروزی که از 0و 1 برای انجام محاسبات استفاده میکنند، در نمونههای کوانتومی از کیوبیت بهره گرفته میشود که حالتهای بیشتری را در برمیگیرد. این موضوع سرعت پردازش اطلاعات را افزایش میدهد. برای مثال گوگل در سال 2019 ادعا کرد موفق به ساخت قدرتمندترین رایانه کوانتومی کاربردی جهان شده است. این رایانه میتوانست پردازشی را که ابزارهای سنتی برای آن به 10 هزار سال زمان نیاز داشتند تنها در 200 ثانیه انجام دهد.
از طرفی چین حوزه پردازش کوانتومی را به عنوان بستر جنگ اقتصادی خود با آمریکا تلقی کرده، اهمیت سرمایهگذاری در این حوزه را دو چندان میکند. به همین منظور وزارت انرژی آمریکا به تازگی بودجهای 40 میلیون دلاری را برای توسعه نرمافزارهای کوانتومی در نظر گرفته است. همچنین کاخ سفید نیز در ماه می یک برگه درخواست اطلاعاتی (RFI) را به منظور تسریع روند تحقیقات منتشر کرد. با وجود این همچنان نتوانسته است به یک پیشرو در این صنعت تبدیل شود.
این انتظار وجود دارد که در سال 2020، کشورها به توسعه رایانش کوانتومی سرعت بیشتری بدهند.
2- همهچیز به عنوان خدمات تبدیل به ترند سال میشود
با توجه به این که فناوری به فضای کاری بزرگتری نیاز دارد، به نظر نمیرسد سازمانهای دولتی بتوانند بسیاری از عملیات فناوری را در داخل آمریکا انجام دهند. برای مثال میتوان به مدیریت دستگاه اشاره کرد. زمانی که یک سازمان رایانههایی را خریداری میکند، تمایل دارد که کل نیاز خود را در یک نوبت سفارش بدهد. این مسئله به معنی یک سرمایهگذاری بزرگ است. سپس آنها مجبور خواهند بود کارمندانی را در داخل سازمان خود یا از گروههای تعمیر و نگهداری خارجی استخدام کنند تا بتوانند امنیت سامانههای خود را فراهم کنند.
از طرفی زمانی که دستگاهها به پایان عمر خود نزدیک میشوند، کارمندان مجبور خواهند بود تا فرارسیدن زمان خرید بعدی، با ابزارهای قدیمی کار کنند. این موضوع در رضایت شغلی نهایی افراد تأثیر بسزایی میگذارد؛ اما با رویکرد «ابزار به عنوان خدمات» (DaaS)، خرید سیستم جدید به یک اقدام ماهانه تبدیل میشود؛ بنابراین بودجه بروزرسانی سامانهها در طول زمان تقسیم میشود. این چرخه اطمینان حاصل میکند که کارمندان همواره به جدیدترین رایانهها دسترسی دارند که توسط کارشناسان خارجی امنیت آنها تأمین میشود. به علاوه کارکنان فناوری اطلاعات سازمان فرصت بیشتری را برای تمرکز روی اقدامات راهبردی فراتر از امنیت، تعمیر و نگهداری قرار میدهند. این انتظار وجود دارد که رویکردهای DaaS و XaaS در سال 2020 بیش از گذشته موردتوجه قرار گیرند.
3- تبدیل شدن امنیت زنجیره تأمین به یک موضوع حیاتی
یکی از بزرگترین نگرانیهای زنجیره تأمین و به خصوص خرید فناوری در دولت آمریکا و خردهفروشیهای بینالمللی، آلوده شدن احتمالی بخشی از تجهیزات توسط دولتهای خارجی است. این یک مسئله امنیت ملی به حساب آمده و از با اهمیتترین موضوعات سال 2019 به حساب میآمد.
به نظر میرسد نگرانی یاد شده در سال 2020 همچنان در صدر قرار داشته باشد. در حقیقت بروس اشنیر (Bruce Schneier)، از استادان دانشکده هاروارد کندی دانشگاه هاروارد اثبات کرده است که همه بخشهای زنجیره تأمین، از جمله شبکههای 5 جی و سامانههای اطلاعاتی جدید، در برابر حملات آسیبپذیر هستند. به همین دلیل است که دولت تصمیمگیریهای خرید فناوری را یک موضوع حیاتی در نظر گرفته است.
سازمانهای دولتی در گذشته، ارزانترین سختافزارهای مورد نیاز که تنها بتوان با آن وظایف را انجام داد خریداری میکردند؛ اما با توجه به افزایش تهدیدات سایبری پیش روی نهادهای دولتی این موضوع باید تغییر کند.
این انتظار وجود دارد که در سال 2020 به لایحههای 2500 مجلس و 1790 سنا اهمیت بیشتری داده شود. این قوانین مطرح میکنند که سازمانهای دولتی باید خریدهای هوشمندانهتری را به سرانجام برسانند.
4- فناوریهای محیط کار کارمندان
دفاتر کار آینده بهگونهای هستند که کارمندان باید به طور فزایندهای در چندین محیط فعالیت کنند. در سال 2020 فناوری برای کارمندان دور کار فضای کاری جدیدی را در نظر میگیرد. این کار در پس زمینه به منظور توانمندسازی افرادی که دور کار هستند و بهبود ارتباطات و همکاری در هر زمان و مکان صورت میگیرد.
رویکرد یاد شده «محیط محاسباتی» (ambient computing) نام دارد که کاملاً جدید نیست. این ایده اولین بار در اواخر دهه 1980 شکل گرفت. زمانی که مارک وایزر (Mark Weiser) از دانشمندان شرکت زیراکس پارک (Xerox PARC)، مبحث محاسبات همهمنظوره را مطرح کرد. این فرد تصور میکرد مردم در همهجا احتمالاً با رایانه تعامل دارند. شاید در آن زمان چنین چیزی دور از تصور به نظر میرسید؛ اما در دنیای امروز، همهی افراد به صورت مستقیم و غیرمستقیم با این گونه ابزارها در تماس هستند.
ظهور فناوریهایی مانند تلفن هوشمند، واقعیت مجازی و واقعیت افزوده میتواند به بخشی از زندگی روزمره کارمندان دولتی تبدیل شده و آنها را پیوسته با محیط کار در ارتباط نگه دارد.
5- هوش مصنوعی
واقعیت این است که هوش مصنوعی در مواردی بسیار قدرتمند و در بعضی حوزهها بسیار ضعیف عمل میکند. اهمیت این فناوری برای دولت آمریکا در سال 2020 به شدت افزایش پیدا میکند؛ زیرا قصد سرمایهگذاری روی انجام خودمختار وظایفی را مانند تحلیل داده دارند.
به علاوه این انتظار وجود دارد به کارگیری هوش مصنوعی در مباحث امنیت سایبری در سال 2020 گسترش پیدا کند.