2 میلیون شغل خالی امنیت سایبری و هوش مصنوعی در هند در سال 2023
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ کارشناسان معتقدند که هند در میانه یک بحران عظیم استعدادهای ماهر است. طبق گزارش اخیر «TeamLease Degree Apprenticeship»، این کشور با شکافهای مهارتی قابل توجهی دست و پنجه نرم میکند و حداقل درصدی از نیروی کار به عنوان ماهر رسمی شناخته میشوند. حدود 49 درصد از کل جوانان (گروه سنی 22 تا 25 سال) در این کشور شاغل هستند، که به این معنی است که از هر 2 جوان هندی، یک نفر شغل ندارد. حدود 75 درصد از شرکتهای مورد بررسی شکاف مهارتی در صنعت را نقل کردند.
شکاف مهارتی در گزارش ملی استخدامی مهندسی نیز مشهود است که براساس آن، حدود 80 درصد از مهندسان هندی مهارتهای لازم برای برآورده کردن خواستههای کارفرمایان را ندارند. مطالعه اخیر «NASSCOM» پیشبینی میکند که شکاف تقاضا-عرضه تا سال 2026 حدود 3.5 برابر خواهد شد. همچنین گزارش اشاره میکند که تنها 35 درصد از فارغالتحصیلان علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات (STEM) در سالهای 2020-21 شغل دارند و 65 درصد باقیمانده برای یافتن شغل نیاز به ارتقای مهارت دارند.
انتظار میرود در سال 2023 بیش از 2 میلیون شغل در حوزه هوش مصنوعی، امنیت سایبری و بلاک چین خالی باشد. علاوه بر این، دیجیتالیسازی و استفاده از اتوماسیون و هوش مصنوعی در صنایع منجر به تشدید این مشکل شده است، زیرا متخصصان موجود نمیتوانند به سمت موارد مورد تقاضا پیشرفت کنند. نقشها به این دلیل است که آنها دانش فنی لازم برای این پروفایلهای شغلی جدید و نوظهور را ندارند. طبق گزارش TeamLease، شرکتها به دنبال نیروی کار ماهر هستند، زیرا رقابت و چشمانداز رشد آنها در خطر است.
تنها پاسخ به این چالش، مهارت و ارتقاء مهارت است. مجمع جهانی اقتصاد همچنین نشان داده که سرمایهگذاری در ارتقاء مهارت میتواند با ایجاد 2.3 میلیون شغل تا سال 2030 به طور بالقوه اقتصاد هند را 570 میلیارد دلار تقویت کند. نظرسنجی انجام شده بهوسیله TeamLease EdTech نشان میدهد که انتظارات از افزایش حقوق، فریب یک شغل جدید و ترس از دست دادن شغل از بزرگترین عوامل افزایش مهارت هستند. 53 درصد از پاسخدهندگان به طرح ارتقای مهارت به عنوان ابزاری برای دستیابی به افزایش حقوق بیشتر نگاه میکنند، در حالیکه 73 درصد از آنها معتقد بودند که ارتقای مهارت شانس ارتقا یا تغییر به سمت نقش بهتر را افزایش میدهد.
در واقع، طبق این گزارش، ارتقاء مهارت منجر به افزایش حقوق شده است. حدود 31.5 درصد از پاسخ دهندگان حدود 25 درصد افزایش حقوق و 46 درصد از آنها پس از ارتقاء مهارت حدود 10 درصد افزایش دستمزد دریافت کردند.
تقاضای رو به رشد برای اتوماسیون و مهارتهای فنی مانند تجزیه و تحلیل کلان داده و هوش مصنوعی، نیاز 52 درصد از کارمندان هندی را ایجاد کرده تا در 2 سال آینده خود را مجدداً مهارت دهند. این گزارش عنوان کرده که به منظور مرتبط ماندن و مطابقت با تقاضای پیشبینیشده ایجاد شده در حوزه فناوری، به طور متوسط، یک کارمند باید تا سال آینده بیش از 5 مهارت دیجیتال جدید را توسعه دهد. یک نظرسنجی در سال 2022 بهوسیله دیلویت (Deloitte) نشان داد که کمبود نیروی کار و مهارت دومین عامل خارجی است که راهبرد کسب و کار را مختل میکند. علاوه بر این، یک نظرسنجی «Salesforce» نشان داد که 76 درصد از کارگران جهانی برای کار در محیطهای کاری جدید دیجیتالی مناسب نیستند.
به گفته کارشناسان، هند ممکن است بزرگترین منبع نیروی انسانی جهان را داشته باشد، اما بیش از نیمی از این منبع قابل استفاده نیست. زمان آن فرا رسیده که هند روی مهارت مجدد استعدادهای خود سرمایهگذاری کند.