12 راهکار برای ایمن ماندن در فضای سایبری (بخش دوم)
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان؛ همانطور که در بخش اول اشاره شد نفوذ دیگران به داراییهای شما در فضای مجازی به میزان نفوذ به داراییهای شما در فضای حقیقی خطرناک است. در بخش اول به 6 راهکار اشاره شد، در این مقاله به 6 راهکار دیگر اشاره خواهیم کرد.
- احراز هویت دومرحلهای را فعال کنید.
احراز هویت دومرحلهای یکی دیگر از راههای مناسب برای افزایش امنیت رایانه شما است. این بدان معناست که شما قبل از ورود به حساب کاربری خود علاوه بر نام کاربری و رمز عبور خود، کد دیگری که به تلفن یا ایمیل شما ارسال شده است را باید وارد کنید. این یک راه عالی برای ایمن نگهداشتن حسابهای شما در برابر هکرها است، اما به یاد داشته باشید که اگر از رمزهای عبور متفاوت برای تمام حسابهای آنلاین خود استفاده کنید، این کار میتواند برای هکرها دستوپا گیر باشد.
- مراقب فایلهایی که دانلود میکنید باشید.
اگر چیز جدید یا مشکوکی دانلود میکنید، همیشه از قبل بررسی کنید و مطمئن شوید که واقعاً فایلی است که میخواهید دانلود کنید. همچنین میتوانید قبل از زدن دکمه «دانلود»، چند جستجوی سریع در Google انجام دهید. این حداقل تلاشی است که شما برای تعیین اینکه آیا نرمافزار مخربی به رایانه شما راه پیدا کرده است یا نه انجام میدهید و از حالت خصوصی مرورگر خود استفاده کنید.
- پورتهای خود را قفل کنید.
شما میتوانید به تمام تنظیمات سیستمعامل خود ازجمله امنیت اینترنت بروید، اما در پایان روز، حدود 90٪ افراد مرورگر خود را در زمانی که به بیرون از خانه می روند باز یا بدون محافظت رها میکنند؛ بنابراین مطمئن شوید که پورتهای خود را قفل کردهاید تا کاربران غیرمجاز نتوانند به سیستم شما دسترسی پیدا کنند. بهعلاوه، این کار به محافظت از شما در برابر حمله مردمیانی کمک خواهد کرد.
- از وی پی ان استفاده کنید.
یکی از راههای دور نگهداشتن افراد فضول، استفاده از شبکه خصوصی مجازی است که تحت عنوان VPN نیز شناخته میشود. این تکنیک دادههای ارسالشده از طریق کانالهای عمومی را رمزگذاری میکند، بنابراین فقط هکرها نیستند که نمیتوانند وارد سیستم شما شوند، بلکه هر کسی که سعی میکند از کارهایی که شما در وب انجام میدهید سر درآورد نیز نمیتواند به سیستم شما دسترسی داشته باشد.
- بهطور منظم پشتیبان گیری کنید.
اگر یک برنامه پشتیبان در اختیار داشته باشید، درصورتیکه آسیبی درنتیجه جاسوسی غیرقانونی شخصی رخ دهد، حداقل فایلها یا دادههای زیادی را از دست نخواهید داد زیرا همه آنها در جای دیگری ذخیره شدهاند. بهعلاوه، همیشه ایده خوبی است که برای هر اطلاعات مهمی چندین نسخه از آن داشته باشید.
- مراقب کلاهبرداریهای فیشینگ باشید.
فیشرها سعی میکنند با ارسال ایمیلهای جعلی در قالب ایمیلهای بهظاهر قانونی از طرف بانکها یا سایر شرکتها اطلاعات شخصی شما را به سرقت ببرند. روی هیچ پیوندی کلیک نکنید یا هیچ پیوستی را در ایمیلهای مشکوک باز نکنید. اگر میخواهید بدانید ایمیل واقعی است یا جعلی، آن را باز نکنید بلکه آن پیام را برای تأیید به بانک یا بخش امنیتی شرکت مربوطه ارسال کنید.
نتیجه
با رعایت این نکات ساده، میتوانید کامپیوتر و اطلاعات شخصی خود را از چشمان کنجکاو دیگران در امان نگه دارید. هوشیار باشید و هر بار که از دستگاه خود استفاده میکنید این اقدامات احتیاطی را رعایت کنید.