10 نکته امنیتی برای کاربران تلفنهای همراه هوشمند
اگر میخواهید تلفن همراه هوشمند خود را در برابر خطرات و تهدیداتی که در کمین هستند محافظت نمایید پیشنهاد میکنیم نکات زیر را مطالعه کرده و آنها را به دوستان و اطرافیان خود هم انتقال دهید. فراموش نکنید که تلفنهای همراه حجم زیادی از اطلاعات شخصی شما را در خود جا دادهاند و سوءاستفاده از انها میتواند اثرات مخربی بر زندگی شما داشته باشد.
۱. برای تلفنهمراه خود گذرواژهای امن انتخاب کنید
یکی از پایهایترین نکات امنیتی که گاهی اوقات به سادگی نادیده گرفته میشود! عدم استفاده از گذرواژهها و یا سایر ابزارهای محدودکنندهی دسترسی به ابزارهای همراه یک اشتباه نابخشودنی است. برخی افراد ترجیح میدهند که با وصل کردن چند نقطه و درواقع استفاده از Swipe Patternها این امنیت را فراهم آورند، اما بهخاطر داشته باشید که رد انگشتان شما معمولاً بر صفحهی گوشی باقی میماند و میتواند به افراد غیرمجاز کمک کند تا به گوشی شما نفوذ نمایند.
پینکدهای ۴ رقمی گزینهی خوبی هستند، اما بهترین کار استفاده از گذرواژههای مطمئن و تصادفی است که ترکیبی از حروف و اعداد مختلف بوده و حدس زدنشان ممکن نیست.
۲. امکان قفل خودکار را فعال کنید
حتی اگر از گذرواژههای طولانی هم استفاده کنید، بدون فعال کردن امکان قفل خودکار از امنیت کافی برخوردار نخواهید بود. اکثر گوشیهای هوشمند به شما اجازه میدهند تا با تعیین مدتزمانی معین این امکان را فعال نمایید. همیشه کوتاهترین زمان ممکن را انتخاب کنید. شاید مجبور شوید که دفعات بیشتری گذرواژهی خود را وارد کنید اما بهخاطر داشته باشید که فواصل زمانی کوتاه به معنای امنیت بیشتر شما خواهد بود.
۳. از نرمافزارهای امنیتی استفاده کنید
تلفنهمراه هوشمند شما مانند رایانهی شماست و باید به همان ترتیب هم از آن محافظت کنید. ابزارهای رایگان بسیاری وجود دارند که سطح امنیت تلفنهمراه شما را افزایش داده و همچنین از آن در برابر بدافزارها و سایر تهدیدات مخرب محافظت خواهند کرد.
۴. نرمافزارها را فقط از منابع رسمی دریافت کنید
فروشگاههای گوگلپلی برای اندروید و نیز اپاستور فروشگاههای رسمی اندروید و iOS هستند و به امنیت بهای زیادی میدهند. این دو فروشگاه به شدت برنامهها را از نظر امنیتی تحت نظر دارند و اگر مورد مشکوکی مشاهده کنند بلافاصله نرمافزار را از فروشگاه حذف خواهند کرد. پیش از نصب نرمافزارها نظرات کاربران را در مورد آنها بخوانید. شاید برخی ایرادات امنیتی پیشتر توسط کاربران مشاهده شده باشد.
۵. مجوزهای دسترسی نرمافزارهایی که نصب میکنید را بررسی کنید
بسیاری از نرمافزارها به دسترسیهای حساس احتیاج دارند. برای مثال نرمافزارهای ارسال پیامک از شما اجازهی ارسال و دریافت پیامک را خواهند خواست و نرمافزارهای نقشه و جی پیاس هم موقیت جغرافیایی شما را ثبت خواهند کرد. اینها عادی است. اما گاهی اوقات میبینیم که یک نرمافزار ماشینحساب خواهان دسترسی به اینترنت بوده و یا یک نرمافزار ساعت اطلاعات لیست مخاطبین شما را ذخیره مینماید. در چنین مواقعی بهشدت مراقب باشید.
۶. بهروزرسانیهای سامانهعامل را در سریعترین زمان ممکن نصب نمایید
بهروزرسانیهای اینچنینی معمولاً حاوی وصلههای امنیتی هستندو نصب آنها بسیار مهم است.
۷. پیوندهایی که در پیامکها و رایانامهها هستند را خوب بررسی کنید
امروزه دیگر پای رایانامهها هم به تلفنهای هوشمند باز شده است؛ در باز کردن پیوندهای موجود در رایانامهها احتیاط کنید. پیامکها هم میتوانند شما را به دنبال کردن پیوندهای آلوده ترغیب نمایند. مراقب باشید.
۸. اطلاعات خود را رمزنگاری نمایید
حتی اگر گوشی هوشمند خود را با گذرواژه محافظت کنید، باز هم سارقین و نفوذگران میتوانند از طریق رایانه به اطلاعاتتان دست پیدا کنند. رمزنگاری اطلاعات امکان این کار را از آنها میگیرد.
۹. اتصال خودکار به شبکههای اینترنت بیسیم را غیرفعال کنید
یکی از قابلیتهای بسیار مفید ابزارهای همراه امروزی، امکان اتصال به اینترنت از راههای مختلف است. اما بهخاطر داشته باشید که فعال کردن امکان جستو جو و اتصال خودکار به شبکههای بیسیم میتواند اطلاعات ارزشمندی را در اختیار نفوذگران قرار دهد. همچنین اتصال به شبکههای بیسیم ناشناس میتواند برای شما گران تمام شود. اکثر اوقات نفوذگران شبکههای بیسیم رایگانی را راهاندازی میکنند تا کاربران سادهلوح را به دام بیندازند.
۱۰. امکانات ارتباطی مدرن همچون بلوتوث و NFC را غیرفعال نمایید
بلوتوث و NFC به شما اجازه میدهند تا از گسترهی وسیعی از امکانات ارتباطی استفاده کنید. با استفاده از این دو امکان میتوانید از صفحهکلیدهای بیسیم استفاده کنید و در حین رانندگی تماسهای خود را بیدغدغه پاسخ دهید.
اما همین قابلیتهای مفید به نفوذگران هم اجازهی کارهای مختلفی را میدهند. یک نفوذگر میتواند به راحتی همهی اطلاعات ذخیرهشدهی شما در تلفنهمراه را از طریق بلوتوث به سرقت ببرد. برای در امان ماندن از این حملات توصیه میکنیم که این قابلیتهای ارتباطی را فقط زمانی فعال کنید که به آن احتیاج دارید. در سایر مواقع بهتر است آنها را خاموش کرده و یا در حالت مخفی قرار دهید. همچنین از پذیرفتن درخواستهای اتصال1 ابزارهای ناشناس پرهیز نمایید.
شاید برای برخی کاربران این موارد ساده و پیشپا افتاده باشد اما به شما اطمینان میدهیم که همین موارد به ظاهر کماهمیت میتوانند شما در برابر بسیاری از تهدیدات محافظت نمایند.