۸۹ درصد پروندههای سایبری در اردبیل کشف شد
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به نقل از پلیس فتا، علی قهرمان طالع اظهار داشت: رشد حضور خانوادهها در محیط اینترنت و متقابلاً حضور کلاهبرداران در این فضا، باعث افزایش تنوع جرائم سایبری و تشدید خطرات آن برای کاربران شده است.
وی افزود: در همین راستا پلیس فتا استان اردبیل در طول سال گذشته با اقدامات پیشگیرانه، اطلاعاتی و قضایی خود ضمن کشف بیش از 89 درصد از پروندههای تشکیل شده در این حوزه، بیش از 700 نفر از مجرمین سایبری را دستگیر و به دست قانون سپرده است.
رئیس پلیس فتا استان اردبیل تشریح کرد: در زمینه جرائم رخ داده و پروندههای تشکیل شده در پلیس فتا، هتک حیثیت و نشر اکاذیب با فراوانی 33 درصدی، کلاهبرداری رایانهای با فراوانی 24 درصدی و برداشت اینترنتی غیرمجاز با فراوانی 23 درصدی، 3 جرم شایع استان هستند که از نظر وقوع نیز 80 درصد از کل جرائم رخ داده در حوزه فضای تولید و تبادل اطلاعات را شامل میشوند.
وی ادامه داد: عمده دلایل وقوع جرائم اینترنتی، نبود سواد سایبری، ناآگاهی به قوانین فضای مجازی، عدم شناخت کافی در حوزه ارز دیجیتال، وعده پولدار شدن با قمار و شرطبندی آنلاین، فریب کاربران با عنوان برنده شدن جوایز نقدی و غیرنقدی، درخواست وجه با نفوذ به اکانت شبکههای اجتماعی، پرداخت بیعانه در سایتهای ثبت آگهی، ورود به صفحات و درگاههای بانکی جعلی یعنی همان فیشینگ با شگردهایی همچون ارسال پیامهای جعلی با پیوست لینکهای مخرب و با نام ارگانهای دولتی مثل قوه قضاییه، سهام عدالت، سامانه همتا و در نهایت دانلود اپلیکیشنها از منابع نامعتبر است.
قهرمان طالع تاکید کرد: لازمه در امان ماندن هموطنان در محیط اینترنت، دقت بیشتر و عدم اعتماد به تبلیغات، لینکها و اپلیکیشنهای مشکوک در این فضا و همچنین افزایش هوشیاری، آگاهی و سواد سایبری و همچنین کنترل فرزندان در محیط سایبری است.
وی گفت: کاربران عزیز میتوانند از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir قسمت فوریتهای سایبری و شماره 096380 برای دریافت هرگونه مشاوره با کارشناسان این پلیس در ارتباط باشند.