about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

۷۰ درصد محتوای فارسی وب تکراری و بی‌محتوا

به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ رئیس پژوهشگاه IT مرکز تحقیقات مخابرات گفت: نتایج جستجوی صفحات فارسی توسط جستجوگرهای بومی نشان می‌دهد 30 درصد صفحات فارسی دارای محتوای خوب و 70 درصد دارای محتوای تکراری یا بدون محتوا است.

‌ علیرضا یاری در نشست خبری همایش بررسی راهکارهای پیشگیری از سرقت علمی، اظهار داشت: در سال‌های اخیر که زبان روسی چند صد میلیون صفحه در اینترنت داشت مجموع تمامی صفحات فارسی در اینترنت به یک‌میلیون صفحه نیز نمی‌رسید اما اکنون موتور جستجوهای ایرانی ازجمله پارسی‌جو 4 میلیارد صفحه فارسی در اینترنت را جستجو کرده‌اند.
رئیس پژوهشگاه فناوری اطلاعات مرکز تحقیقات مخابرات بابیان اینکه رشد صفحات فارسی در وب بسیار زیاد است اما کیفیت محتوای فارسی‌ چندان مطلوب نیست، گفت: روند سریع رشد محتوای سرقت علمی را بااهمیت‌تر کرده است.
یاری بابیان اینکه اکنون مردم بیش از رسانه‌ها محتوا تولید می‌کنند، گفت: از هم‌اکنون که توسعه محتوای فارسی شدت گرفته می‌توانیم درباره تولید محتوای سالم فرهنگ‌سازی کنیم.
به گفته وی نتایج جستجوی صفحات فارسی توسط جستجوگرهای بومی نشان می‌دهد 30 درصد محتوای فارسی در وب محتوای خوب و 70 درصد محتوای تکراری یا بدون محتوا است و بیشتر کپی کاری‌ها از منابع خبرگزاری‌ها در وبلاگ‌ها انجام می‌شود.
در ادامه این همایش حبیب‌الله اصغری پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهی اظهار داشت: سوء رفتار علمی بیشتر در محیط‌ آکادمیک رخ می‌دهد که تغییر داده‌ دیگران بدون بن‌مایه علمی، انجام معامله، افزودن نام نویسنده‌ای که کمکی در نگارش نداشته و انتشار چندباره یک مقاله بدون ایجاد تغییر از مصادیق سوء رفتارهای علمی است.
وی از وجود 4 سیستم تشخیص سرقت علمی در ایران خبر داد و گفت: سیستم مهتاب در دانشگاه شهید بهشتی، سیستم سمیم نور در مرکز کامپیوتری علوم انسانی نور، سیستم همانندجو در پژوهشگاه علوم و فناوری وزارت علوم (ایران داک) با تمرکز بر پایان‌نامه‌ها و سیستم همتاجو در مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی با تمرکز بر مقالات از ابزارهای فناوری اطلاعات برای تشخیص علمی استفاده می‌کنند.
وی گفت: ابزارهای تشخیص سرقت علمی بر پایه مشابهت‌یابی استوار هستند و با الگوریتمی شباهت متن‌های موجود را بررسی می‌کنند.
به گفته وی، همواره این سؤال مطرح است که آیا سرقت ادبی نیز در زمره سرقت علمی به شمار می‌آید که بسیاری معتقدند که سرقت ایده، سرقت علمی است و سرقت شیوه سرقت علمی محسوب نمی‌شود.
اصغری با اشاره به اینکه بسیاری از کاربران از مصادیق سرقت علمی آگاهی ندارند، گفت: برخی تصور می‌کنند در بازنشر مطلبی (واقعی یا غیرواقعی) اگر منبع ذکر شود ایرادی ندارد درحالی‌که این اقدام می‌تواند در برخی موارد مصداق سرقت علمی باشد.
اصغری گفت: اجباری شدن درس روش تحقیق، آشنایی با شیوه پایان‌نامه و مقالات، مرام‌نامه‌های اخلاقی و ابزارهای فناوری است.

تازه ترین ها
تحریم
1403/12/07 - 18:22- اروپا

تحریم یک شهروند کره شمالی مرتبط با گروه لازاروس توسط اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا روز دوشنبه بسته جدیدی از تحریم‌ها را علیه روسیه تصویب کرد که افراد دخیل در جنگ سایبری و عملیات اطلاعاتی علیه اوکراین را هدف قرار می‌دهد.

محدودیت‌های
1403/12/07 - 18:17- آمریکا

محدودیت‌های صادراتی جدید آمریکا علیه چین

تیم ترامپ به دنبال محدودیت‌های صادراتی در زمینه تراشه‌های نیمه‌رسانا به چین است.

بدافزار
1403/12/07 - 18:09- جرم سایبری

بدافزار بات‌نت به دنبال نفوذ در محیط‌های مایکروسافت 365

محققان امنیت سایبری هشدار داده‌اند که یک کمپین گسترده مبتنی بر بات‌نت، تهدیدی جدی برای محیط‌های مایکروسافت 365 محسوب می‌شود، به‌ویژه آن‌هایی که همچنان از فرآیند احراز هویتی که مایکروسافت در سال‌های اخیر در حال حذف آن بوده است، استفاده می‌کنند.